Volg hier de Boucles de l’Aulne-Châteaulin 2022

zondag 22 mei 2022 om 12:45
Volg hier de Boucles de l’Aulne-Châteaulin 2022

In Frankrijk staat vandaag, een dag na de Tour du Finistère, weer een Franse eendagskoers van 1.1-niveau op het programma. In de 82ste editie van Boucles de l’Aulne-Châteaulin gaan we op zoek naar een opvolger van Stan Dewulf. De Belg van AG2R Citroën is er dit jaar weer bij, klaar om zijn titel te verdedigen. Volg het hier op WielerFlits!

Het parcours kenmerkt zich door verschillende lussen in en om Châteaulin, waarbij de renners glooiende wegen voorgeschoteld krijgen. Er staan heel wat grote namen op de erelijst. Denk maar eens aan Roger De Vlaeminck, Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Bernard Hinault (recordhouder met vier zeges), Francesco Moser, Laurent Fignon, Miguel Indurain, Richard Virenque, Abraham Olano, Laurent Jalabert en Marco Pantani.

Dit jaar pakt de organisatie uit met de aanwezigheid van titelverdediger Dewulf, Greg Van Avermaet, Bryan Coquard, Jesús Herrada, Jan Bakelants, Anthony Turgis, Pierre Rolland, Mathieu Burgaudeau en Warren Barguil. Het parcours is allerminst vlak, maar in de finale staan er geen echt lastige hellingen meer op het menu. Toch is het op de lokale omloop geen meter vlak, wat de vluchters, rasaanvallers en puncheurs in de kaart speelt.

De start is om 13.00 uur, de finish tussen 17.02 en 17.27 uur. De wedstrijd is niet via televisie te volgen.

Links
Website organisatie
Startlijst (PCS)

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Facebook organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.