Volg hier de achtste etappe van de Giro U23 2021

donderdag 10 juni 2021 om 12:25
Volg hier de achtste etappe van de Giro U23 2021

Juan Ayuso lijkt deze Baby Giro te gaan winnen. Met drie ritzeges op zak en een ruime voorsprong in het algemeen klassement kan alleen een slechte dag of een valpartij hem nog van eindwinst houden. Houdt het Spaanse supertalent het vol? Volg het hier op WielerFlits.

Ook tijdens de achtste etappe moeten de klassementsrenners hun borst natmaken. Vanuit het vertrek beginnen ze meteen aan de beklimming van de Passo del Tonale van eerste categorie. Hier zullen alleen de beste klimmers bovenkomen. De vraag is dan of zij elkaar vinden in de afzink en de vallei richting de voet van de slotklim naar Andalo.

Ook deze berg is van de eerste categorie, maar op papier is ze wel eenvoudiger dan de Tonale. Als er renners van de tweede lijn weten terug te keren in het tussenstuk tussen de top van de Tonale en de slotklim, zouden we richting de aankomst weleens een koers in een koers kunnen hebben.

De achtste etappe gaat om 12.40 uur van start eindigt om 16.00 uur. Er zijn onderweg geen livebeelden van de wedstrijd, maar via social media is de rittenkoers goed te volgen.

Links
Voorbeschouwing: Giro d’Italia U23 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (FirstCycling)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #GiroGiovani2021)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Pogacar_GOAT 10 juni 2021 om 13:23

“Vanuit het vertrek beginnen ze meteen aan de beklimming van de Passo del Tonale van eerste categorie. Hier zullen alleen de beste klimmers bovenkomen.”

Bijzonder stukje proza weer. De rest komt niet boven begrijp ik?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.