Olympische Spelen: Volg hier de BMX-finales in Tokio 2021

vrijdag 30 juli 2021 om 00:00
Olympische Spelen: Volg hier de BMX-finales in Tokio 2021

In de nacht van donderdag op vrijdag worden de BMX-finales op de Olympische Spelen in Tokio verreden. Eerst wachten nog de halve finales bij de mannen en de vrouwen, waarna iets na 04.00 uur gestreden wordt om het goud, zilver en brons. Komt er Nederlands of Belgisch succes? Volg het hier op WielerFlits.

Eerst is het de beurt aan de mannen. Vanaf 03.00 uur (Nederlands-Belgische tijd) worden de drie runs in de halve finales gereden. In de ene halve finale komen Twan van Gendt en Joris Harmsen in actie, terwijl in de tweede heat Niek Kimmann – die met breukje in de knieschijf de kwartfinales doorkwam – rijdt. De beste vier BMX’ers per halve finale gaan naar de finale om 04.40 uur.

De vrouwen werken vanaf 03.15 uur (Nederlands-Belgische tijd) hun halve finales af. Ook hier gaat het om drie runs. In de eerste halve finale is Merel Smulders ingedeeld, terwijl de tweede halve finale vol zit met deelneemsters uit de Lage Landen. Laura Smulders, Judy Blaauw én Elke Vanhoof mikken op een finaleplaats. Die eindstrijd, met de vier besten uit elke halve finale, is rond 04.50 uur.

De halve finales en de finales van het BMX zijn in zijn geheel te zien via de Eurosport Player of de app van Discovery+. Ook de NOS (NPO1) en Sporza (Eén) zullen aandacht besteden aan de medaillestrijd, maar mogelijk in een schakelprogramma met andere olympische sporten.

Links
Website organisatie (IOC)

Verdeling bij de mannen (IOC)
Verdeling bij de vrouwen (IOC)

Liveticker (Twitter #BMXRacing)
Liveticker (Twitter UCI BMX)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sharkey 30 juli 2021 om 05:24

Slaat nergens op dat bmx’en…vind ik…soms moet je mensen tegen zichzelf in bescherming nemen…dit is afschuwelijk…

Jan 30 juli 2021 om 05:59

In welke zin bedoel je dit Sharkey?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.