Zware crash overschaduwt tweede etappe Volta a Portugal

dinsdag 29 september 2020 om 19:06
Zware crash overschaduwt tweede etappe Volta a Portugal

foto: Cor Vos (archief)

Amaro Antunes won vandaag de tweede etappe van de Volta a Portugal, maar de rit werd overschaduwd door een ernstige valpartij van Nigel Ellsay en een seingever. Beide slachtoffers werden in kritieke toestand overgebracht naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.

De 26-jarige Ellsay, uitkomend voor het Amerikaanse Rally Cycling, botste op hoge snelheid tegen een seingever. De motorrijder stond met een gele vlag langs de kant van de weg om de renners te waarschuwen voor mogelijk gevaar. Ellsay en de seingever werden afgevoerd naar het ziekenhuis van Padre Américo-Vale do Sousa in Penafiel.

Volgens de laatste berichten lagen beide slachtoffers in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar Rally Cycling heeft inmiddels laten weten dat Ellsay bij bewustzijn is. “We vrezen wel voor een sleutelbeenbreuk. Nigel ondergaat op dit moment enkele testen, maar is in goede handen.” Het is nog niet bekend hoe het met de seingever is gesteld.

De voor Canada uitkomende Ellsay is bezig aan zijn derde seizoen voor Rally Cycling. Hij is nog altijd op zoek naar zijn eerste zege als profwielrenner.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Arry1337 29 september 2020 om 19:35

Ze vrezen geen sleutelbeen breuk, ze verwachten het.

0
girardengo 29 september 2020 om 19:42

Seingevers lopen ook gevaar.

0
Quintenri 29 september 2020 om 19:50

Wat een gevaarlijk wielerseizoen is het al geworden zeg…

0
Arie den Blanken 29 september 2020 om 20:25

Niet alleen dit (korte) seizoen. Er wordt al decennia veel te veel gevallen. Het aantal valpartijen proberen terug te dringen door een aantal doeltreffende maatregelen zou de hoogste prioriteit moeten hebben

0
kaalpani 29 september 2020 om 21:29

Ondanks dat ieder ongeluk en iedere blessure of lichamelijk letsel ongewenst, vindt ik dat de tekst van dit artikel de lading slecht dekt. "kritieke toestand" dat later een vermeende sleutelbeenbreuk (b)lijkt te zijn betekent ik feite dat er iets is/wordt geroepen zonder dat er enige bevestiging is. Ik zou er voor kiezen niet ieder twitter/instagram e.d. om te zetten in een artikel tot een officiële verklaring is gegeven.

0
ponniebuik 30 september 2020 om 07:11

Ja

0

Headlines

Populair

Materiaalzone