Zorgen over beschadigde Poggio: “Er zijn buitengewone middelen nodig”

zaterdag 4 januari 2020 om 11:26
Zorgen over beschadigde Poggio: “Er zijn buitengewone middelen nodig”

foto: Cor Vos (archief)

De Poggio, de scherprechter uit Milaan-San Remo, is momenteel afgesloten wegens aardverschuivingen. Koersdirecteur Mauro Vegni maakte zich eerder geen zorgen over de afgesloten Poggio, maar Alberto Biancheri trekt als burgemeester van San Remo aan de bel. “We spreken hier over miljoenen euro’s aan schade”, zo citeert ANSA Liguria.

De Via Duca d’Aosta, beter bekend als de beklimming van de Poggio in Milaan-San Remo, is uit voorzorg tot nader order gesloten. De beslissing werd begin december genomen na bestudering van een aardverschuiving, die de afgelopen maanden al zorgde voor een gedeeltelijke afsluiting van deze straat.

“Op dit moment zijn we niet ongerust, want er is nog veel tijd”, zo liet Vegni vrijwel direct na het sluiten van de Poggio weten. “Vanaf begin volgend jaar zullen we de situatie opvolgen en bekijken of er consequenties zijn voor de race.” Volgens Biancheri is er echter werk aan de winkel. “Er zijn buitengewone middelen nodig om te kunnen ingrijpen.”

De burgemeester hoopt op financiële steun van RCS Sport, de organisator van Milaan-San Remo. “Want we lopen zelfs het risico dat de wedstrijd niet kan worden georganiseerd.” Het is maar zeer de vraag of de organisatie bereid is om een dergelijke drastische beslissing te nemen. Milaan-San Remo wordt verreden op zaterdag 21 maart 2020.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Gonzalez_de_Galdeano 4 januari 2020 om 11:36

Dit jaar dan toch een keer over de Pompeiana ipv de Poggio.

chasse patat 4 januari 2020 om 12:12

Als ik Google Maps – verkeer goed interpreteer gaat het om het eerste stuk van de afdaling.

Turtlehead 4 januari 2020 om 13:54

@chasse ik denk je het fout ziet. Afdaling is de Via Val d’Olivi. Ik zie een rode strook in de Via Duca d’Aosta, ongeveer op driekwart van de klim.

Lijkt me overigens een typisch Italiaans nieuwtje: niet zo ver vooruit plannen, geld uitgeven lang uitstellen en dan publieke opinie en zoveel mogelijk andere partijen erbij betrekken om zaken gedaan te krijgen (of de schuld af te schuiven).

Romāns Vainšteins 4 januari 2020 om 12:34

Dat gaat hem dit jaar niet worden, een onbekende finale met nerveuzer peloton en meer kans op chaos lijkt me een logisch gevolg.

Wheely 4 januari 2020 om 12:37

Buitengewone middelen… Wie weet kan Boels wat betekenen als Anna en co er ook over heen mogen rijden. Met een flesje shampoo of wat kliklaminaat is het niet te fixen denk ik.

Brabander 4 januari 2020 om 12:41

Haha. Boels leent wel een graafmachientje uit hoor

Brabander 4 januari 2020 om 12:39

Tsja. Overmacht. Het is bij Milaan-Sanremo echter wel een groter probleem dan bij andere koersen, omdat de finale normaal gesproken zo vast staat als een huis

tvm 4 januari 2020 om 13:03

Burgemeester wil geld besparen en de organisatie laten meebetalen?

Rawolf 4 januari 2020 om 13:59

Wat niet meer dan logisch is, grote spoed brengt ongetwijfeld extra kosten met zich mee.

FDJ 5 januari 2020 om 17:08

Schijnt niets aan de hand te zijn. Valgren Andersen tweet in antwoord op the inner ring dat zijn vader er gisteren was en dat het er prima bij lag.

Fast Freddy 6 januari 2020 om 19:44

Jaja, die weg ligt er natuurlijk alleen maar voor MSR. Dus de organisatie moet maar bijdragen aan het herstel. Anders kan de koers misschien wel niet eens doorgaan… Wat een onzin, hier probeert iemand gewoon een slaatje uit te slaan.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair