Zorgen om Thibaut Pinot: “Hij heeft nog steeds pijn”

dinsdag 20 april 2021 om 16:45
Zorgen om Thibaut Pinot: “Hij heeft nog steeds pijn”

Pinot voor de start van de tweede etappe - foto: Cor Vos

De situatie van Thibaut Pinot lijkt in de Tour of the Alps niet te verbeteren. De Franse klimmer kwam in de tweede etappe als 87ste over de streep, op twaalf minuten van ritwinnaar Simon Yates. “Vandaag hebben we kunnen zien dat hij na de operatie en behandeling nog steeds pijn aan zijn rug heeft”, concludeert ploegleider Philippe Mauduit.

“We hadden een pittig parcours verwacht, maar daarvoor kwamen we ook naar de Tour of the Alps. Je kan je hier niet verbergen en Thibaut kwam om zichzelf te testen”, aldus Mauduit. De rugblessure van de kopman, die op de planning staat voor de aankomende Giro d’Italia, houdt dus nog steeds aan.

“We wisten vanmorgen niet zeker of Thibaut in orde was, maar we wisten ook niet of het fout zat. Duidelijk is dat we dit niet willen, maar we zijn er nu eenmaal. Het is niet anders”, geeft de ploegleider aan. “We gaan de situatie vanavond bespreken en morgen gaan we weer koersen.” Of Pinot woensdag start, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

9 Reacties

josi 20 april 2021 om 16:48

Op deze manier doorrijden, lijkt me weinig zin hebben. Daar zal zijn rug toch ook niet echt beter van worden, zou je denken.

Murcia 20 april 2021 om 16:59

Dat wordt een gebed zonder einde voor een van de meest attractieve renners in het peloton. Ik zie geen andere opties als je al een operatie + behandelingen achter de rug hebt en de pijn is gebleven.

Dolfy 20 april 2021 om 17:07

Ik zat ook al te denken, dat wordt misschien einde verhaal zo voor hem..

Limal 20 april 2021 om 18:44

Ik moet plots terugdenken aan de Giro van 2017, waar zowel Pinot als Dumoulin fantastische dingen lieten zien. Hopelijk zien we beiden ooit nog eens samen in topvorm aan de start – en het einde! – van een grote koers…

Scott Sunderland 20 april 2021 om 19:22

Ik geloof niet dat we Pinot nog ooit als klassementsrenner gaan zien schitteren. Hij is te kwetsbaar. Fysiek natuurlijk, maar ook wel mentaal hoor. Talent heeft hij voldoende.

Lalsacien 20 april 2021 om 19:28

Dat mentale zie ik eigenlijk niet zo. Inzinking is fysiek en dus niet mentaal. Of andersom, mentaal redt hij het niet en dan is het dus geen fysieke kwestie.

Verweggistan 20 april 2021 om 21:32

Fysieke en mentale problemen kunnen elkaar natuurlijk ook versterken. Als je niet lekker in je vel zit (veel druk voelt) kan zich dat fysiek uitten of er toe leiden dat je eerder ziek wordt. En andersom ook, als je al vaak pijn hebt of pech hebt, kan dat mentaal gaan werken.

Fast Freddy 20 april 2021 om 20:35

C’est fini

KennyKlimmen 20 april 2021 om 21:19

Gaan alle leuke renmers ermee stoppen of zo….

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair