Zomegnan hekelt het internationale dopingbeleid

dinsdag 11 mei 2010 om 20:30

Tijdens de eerste rustdag van de Ronde van Italië heeft koersdirecteur Angelo Zomegnan bij het Franse persbureau Agence France Presse zijn visie gegeven op het Italiaanse wielrennen. De Giro-baas geeft zijn analyse van de verschillende aspecten van de wielersport in zijn moederland. Daarbij schuwt hij de kritiek aan het adres van de buitenlandse nationale dopinginstanties niet.

“Ook al hebben we enkele goede jonge renners, bij de huidige generatie is er minder weelde dan bij de vorige. Het verlies van coureurs van het niveau van Paolo Bettini valt niet makkelijk op te vangen. We bevinden ons momenteel in dezelfde situatie als in de jaren ’80, toen we ook geen grote successen kenden in de grote ronden en in de klassiekers. Maar na regen komt zonneschijn”, stelt Zomegnan.

“Al moet wel gezegd worden dat er met twee maten en gewichten wordt gewogen”, gaat hij verder. “In Italië worden renners veel meer gecontroleerd dan in de rest van de wereld. In tegenstelling tot Italië laten andere landen renners soms onbestraft. Zo bevinden Basso en Valverde zich in principe in dezelfde situatie, maar wordt de een twee jaar geschorst en rijdt de ander tot op vandaag onbestraft rond.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair