Zoe Backstedt na wereldtitel: “Dit was mijn zwaarste koers ooit”

zaterdag 25 september 2021 om 10:41
Zoe Backstedt na wereldtitel: “Dit was mijn zwaarste koers ooit”

foto: Cor Vos

“Dit was mijn zwaarste koers ooit”, stamelde een geëmotioneerde Zoe Backstedt nadat ze de wegwedstrijd voor junior-vrouwen gewonnen had op het WK wielrennen in Vlaanderen. Na 75 kilometer klopte de jonge Britse de Amerikaanse Kaia Schmid, met wie ze in de tweede helft voorop was geraakt.

“Ik ben sprakeloos. Ik kan niet geloven wat ik heb gedaan”, zei Backstedt in het flashinterview. Vier dagen na haar tweede plaats in de tijdrit, werd ze de nieuwe juniorenwereldkampioene. Ze volgde daarmee Megan Jastrab op, die in 2019 geleden de beste was, en trad in de voetsporen van haar landgenotes Lucy van der Haar en Nicole Cooke.

Op de Sint-Antoniusberg, op 32 kilometer van de finish, reed Backstedt samen met Schmid weg. Ze pakten snel een mooie voorsprong en het peloton kon het duo nooit meer terugpakken. “Ik probeerde ons zo goed mogelijk te laten ronddraaien om zo vooruit te blijven. Mijn ploeggenoten konden achter ons het gat zo groot mogelijk houden.”

Backstedt had de beste benen in de sprint – foto: Cor Vos

“Toen het gat eenmaal boven de dertig seconden was, wist ik dat ik de voorsprong samen met de Amerikaanse kon vasthouden. We bleven communiceren en elkaar aanmoedigen, en dan zouden we in de laatste ronde zien wat er zou gebeuren. Het kwam aan op een spurt en ik pakte hem”, aldus een zeer gelukkige Backstedt.

Dit artikel delen:

5 Reacties

xistnc 25 september 2021 om 13:05

Belgjes being Belgjes, klik. Het artikel zit achter een betaalmuur, maar de titel zegt genoeg :D

0
Harrogate19 25 september 2021 om 14:21

Tja, als ik steeds "kezen being kezen" ga posten telken male ik een slap aftreksel van wielercultuur bemerk dan heb ik bijna een full-time job.

0
Lalsacien 25 september 2021 om 14:29

Je moet je successen pakken daar waar het mogelijk is.

0
Alfons Haavers 25 september 2021 om 16:33

Vlaamse mediawatcher being Vlaamse mediawatcher.

0
Handige Harry 25 september 2021 om 14:47

Nog geen twee uur op de fiets gezeten.

Ik weet gewoon niet wat ik van een afstand van maar 75 kilometer moet denken.
Dat is niet eens de helft van wat de vrouwen rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone