Ziekte van Pfeiffer houdt Chaves uit Vuelta

Door , vrijdag 10 augustus 2018 om 09:17

foto: Sirotti

Johan Esteban Chaves is fit verklaard. De 28-jarige Colombiaan van Mitchelton-Scott mag de training weer hervatten, maar de Australische ploeg zal uiterst voorzichtig met hem omspringen. Na uitgebreid onderzoek is namelijk aan het licht gekomen dat Chavito kampte met de Ziekte van Pfeiffer. De Vuelta a España komt daardoor te vroeg, meldt de ploeg.


De klimmer leek op weg om mee te doen voor de eindzege in de Giro d’Italia, maar hij viel halverwege de ronde plots terug. In een persbericht van zijn team blijkt dat Chaves meerdere virussen onder de leden had, waaronder het Eppstein-Barr-virus dat de Ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. Het medische team van zijn ploeg heeft de renner groen licht gegeven om weer te trainen en te koersen, maar de ploegleiding gaat daar voorzichtig mee om. Ze bekijkt de mogelijkheid of Chaves überhaupt terugkeert in het huidige seizoen, of dat hij pas in 2019 zijn rentree in het peloton maakt. Hij onderging ook een operatie om een chronische aandoening aan zijn slijmvliezen te verhelpen.

“Het is een moeilijke periode geweest”, vindt de goedlachse Colombiaan. “Sinds 2012 ben ik niet zo lang van de fiets geweest, zeker omdat het gewoonweg niet kon. In het wielrennen ben je gewend dat je snel antwoorden krijgt en resultaten neerzet. Maar dit was een heel traag proces en soms werd ik er echt gek van. Ik wil het hele team dan ook bedanken voor hun werk en geduld. Nu ben ik blij dat ik terug op de fiets zit. Het doet nog altijd pijn, maar ik kan het verschil al voelen. Ik zie nu af omdat ik weer begonnen ben met trainen, na een lange periode van inactiviteit. We zitten weer op de goede weg, maar we moeten geduldig zijn en vertrouwen hebben.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

MaxvanHeeswijk 10 augustus 2018 om 09:21

Rustig aan Chavito, ik wil je graag zien blijven lachen.

BartBrouwer 10 augustus 2018 om 09:37

Thnx, aangepast! – YIJ.

Erg jammer voor deze talentvolle en goedlachse jongen dat zijn talent er voor het tweede jaar op rij niet uitkomt door blessures en ziektes..

Stijntje 10 augustus 2018 om 09:38

Thnx, aangepast! – YIJ.

Nu is er wel een reden voor zijn mindere presteren.

Simon1 10 augustus 2018 om 09:41

Erg jammer. Ik hoop dat hij sterk terug komt. Dit is echt een sympathieke man. Dat hij nog een grote ronde mag winnen.

wiebipedia 10 augustus 2018 om 09:43

Gifbeker moet helemaal leeg

Bertvd 10 augustus 2018 om 09:52

Wat hoop ik dat we die man weer gewoon breeduit gaan zien lachen. Een van mijn favoriete renners. Go Cha!

ewoedski 10 augustus 2018 om 11:25

Zijn broertje lijkt er ook wel last van te hebben. Komt iedere dag op achterstand binnen. Heeft vooral met zijn naam een stage verdiend, niet met zijn prestaties iig

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.