Zieke Van Vleuten moet debuut als wereldkampioene uitstellen

vrijdag 4 oktober 2019 om 10:18
Zieke Van Vleuten moet debuut als wereldkampioene uitstellen

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten zal zaterdag niet aan de start verschijnen van de Giro dell’Emilia. De kersverse wereldkampioene is ziek, zo laat haar ploeg Mitchelton-Scott weten. De grote vraag is of Van Vleuten dit seizoen al haar laatste wegkoers heeft gereden.

Het plan was namelijk om na de Giro dell’Emilia alleen nog deel te nemen aan het fietsevenement L’Eroica Gaiole in Chianti. De 36-jarige Nederlandse zal hierna drie dagen op trainingskamp gaan met de ploeg om zich al te voor te bereiden op het seizoen 2020. Over twee weken staat Van Vleuten dan weer aan het vertrek van de Superprestige-veldrit van Gieten.

Het is nog onduidelijk of ze haar planning zal moeten aanpassen. Van Vleuten veroverde vorige week op imponerende wijze de wereldtitel in het Britse Yorkshire, na een solo van maar liefst 105 kilometer. Ze nam daarmee revanche voor het WK tijdrijden, waarin ze als titelverdedigster genoegen moest nemen met de bronzen medaille.

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 4 oktober 2019 om 10:21

Nou ja, beter nu ziek dan een weekje terug.

Sassenees 4 oktober 2019 om 11:10

De vloek van de regenboogtrui :)

BW52 4 oktober 2019 om 11:20

Wellicht toch te diep gegaan en nu een gezonde reactie van het lichaam???

Jan Blokland 4 oktober 2019 om 11:24

Ach waarom? Deze maanden zijn nou niet wat het weer betreft, om vrolijk van te worden. Te diep gegaan geloof ik niet zo in. Iedereen moest diep gaan. En als het toch te diep is geweest, leverde dat wel een wereldtitel op. Dus ja, wat is te diep.

Jan Blokland 4 oktober 2019 om 11:22

Gewoon lekker laten voor wat het is dit seizoen. Over twee weekjes een cross in Gieten lijkt me wel een mooie bijkomstigheid.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair