Zieke Jake Stewart moet passen voor GP La Marseillaise en Ster van Bessèges

donderdag 27 januari 2022 om 14:49
Zieke Jake Stewart moet passen voor GP La Marseillaise en Ster van Bessèges

foto: Cor Vos

Jake Stewart moet zijn seizoensstart noodgedwongen uitstellen. De beloftevolle Brit van Groupama-FDJ is ziek en niet in staat om deel te nemen aan de GP La Marseillaise van komende zondag en de Ster van Bessèges. Stewart richt zijn vizier nu op de Volta ao Algarve (16-20 februari).

De 22-jarige klassiekerspecialist werd vorige week ziek op trainingskamp, georganiseerd door zijn ploeg Groupama-FDJ. Stewart heeft overigens niet het coronavirus onder de leden, zo laat hij weten via social media. “Gelukkig bleken alle coronatests negatief, maar ik voel me wel volledig gesloopt. Ik keer nu terug naar huis, om daar te herstellen en me vervolgens voor te bereiden op de Volta ao Algarve.”

Alternatieve voorbereiding 
Stewart kiest nu dus noodgedwongen voor een andere aanloop richting de voorjaarsklassiekers. In 2021 begon hij zijn seizoen wel in de GP La Marseillaise, gevolgd door de Ster van Bessèges. In de Franse seizoensouverture finishte hij ver in de achterhoede, maar in de Ster van Bessèges deed hij wel nadrukkelijk mee om de bovenste plekken. Stewart eindigde als vierde in het eindklassement en mocht na vijf etappes de witte jongerentrui ophalen.

Het bleek een ideale aanloop voor Stewart richting de eerste Vlaamse voorjaarsklassiekers. De jonge Brit wist vorig jaar te verrassen in Omloop Het Nieuwsblad door als tweede te eindigen in de sprint, achter winnaar Davide Ballerini. Enkele weken later werd hij ook nog zesde in Nokere Koerse.

Dit artikel delen:

4 Reacties

bilthoven 27 januari 2022 om 15:27

Als je een belangrijke rol in de eerste voorjaarsklassiekers wilt spelen, is dit natuurlijk een forse tegenvaller. Jammer, maar het seizoen is gelukkig nog lang……

Wim Kruithof 27 januari 2022 om 16:21

La Marseillaise zondag, nice… het nieuwe seizoen komt dichterbij. Hopelijk te zien op Eurosport Player, dan ga ik er eens goed voor zitten.

edit: 15.15 u zie ik. Nu alleen nog een voorbeschouwing op Wielerflits morgen en het seizoen is op gang.

JensVdB 27 januari 2022 om 20:37

Op Eurosport 1 of 2 denk ik

Verweggistan 27 januari 2022 om 20:56

Nee; Marseille. Niet Nice. Ligt in de buurt natuurlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair