Zieke Jack Haig niet meer van start in Ronde van Catalonië

dinsdag 22 maart 2022 om 09:22
Zieke Jack Haig niet meer van start in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

Bahrain Victorious heeft na één etappe nog maar vijf renners in koers in de Ronde van Catalonië. Waar Sonny Colbrelli na de finish werd getroffen door een hartstilstand en inmiddels (in stabiele toestand) is opgenomen in het ziekenhuis, voelt Jack Haig zich niet fit genoeg om aan de start te verschijnen van de tweede etappe.

De Australische klimmer, op voorhand een van de schaduwfavorieten voor de eindzege, verloor maandag al meer dan vijftien minuten in de openingsrit van en naar Sant Feliu de Guíxols. De 28-jarige renner voelt zich niet lekker en heeft dan ook besloten om vroegtijdig in de remmen te knijpen.

Zijn ploeg Bahrain Victorious heeft met Wout Poels en Dylan Teuns nog wel twee potentiële klassementsrenners in de gelederen. Haig begon zijn seizoen met een zesde plaats in de Ronde van Valencia en werd vervolgens ook zesde in Parijs-Nice.

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 22 maart 2022 om 09:25

Het heerst hè !

Zadelsnuffelaar 22 maart 2022 om 09:53

Vanaf nu iedereen met de minste ziektesymptomen verplicht afstappen! Hopelijk gaan de heren en vrouwen ploegdoktoren nóg strenger zijn nu.

Gunther Leonhardt 22 maart 2022 om 11:32

@Snuffelaar: Definieer die ‘ziektesymptomen’ eens. Het lijkt me logisch dat iemand niet hoort te sporten als ie koorts heeft, maar je kan ook hoesten of niezen zonder een virale infectie te hebben.

Mathieu legt Wout lam 22 maart 2022 om 10:18

Oppassen dat een team zichzelf niet in de weg zit door iedereen naar huis te halen en vervolgens met onvoldoende renners geen resultaten te hapen

Jean Dumas 22 maart 2022 om 12:28

Iedereen die door Pogacar of Roglic is voorbijgereden heeft een verkoudheid opgelopen.

Laatste nieuws

Materiaalzone