Zieke Ackermann start niet meer in Ronde van Slovenië
foto: Cor Vos
zondag 23 juni 2019 om 11:28

Zieke Ackermann start niet meer in Ronde van Slovenië

Pascal Ackermann zal de Ronde van Slovenië niet uitrijden. De Duitse sprinter is namelijk ziek geworden, zo laat zijn werkgever BORA-hansgrohe weten. De sprintkopman blijft overigens niet met lege handen achter, aangezien hij de openingsetappe wist te winnen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 25-jarige Ackermann wist woensdag nog naar de overwinning te sprinten, voor Giacomo Nizzolo en Simone Consonni. De Duitser leek vandaag nog kans te maken op een tweede etappezege, aangezien de finale van de slotetappe vlak is. Ackermann blijkt echter niet fit genoeg om nog één keer diep te gaan.

Zo komt er een einde aan een bijzonder succesvolle periode voor de rappe man uit Kandel. Het begon allemaal op 1 mei, toen hij voor eigen volk de beste was in Eschborn-Frankfurt. Vervolgens reed hij met de Giro d’Italia zijn eerste grote ronde uit zijn carrière. Het werd een bijzonder succesvolle Ronde van Italië.

Ackermann won namelijk twee etappes en het puntenklassement, die hij in extremis wist te ontfutselen van Arnaud Démare. De Duitser zal nu een tijdje uitrusten, om ongetwijfeld weer op te bouwen richting het laatste deel van het seizoen.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
23 juni 2019 12:36
Revelatie

Reacties zijn gesloten.