Zieke Ackermann start niet meer in Ronde van Slovenië

zondag 23 juni 2019 om 11:28
Zieke Ackermann start niet meer in Ronde van Slovenië

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann zal de Ronde van Slovenië niet uitrijden. De Duitse sprinter is namelijk ziek geworden, zo laat zijn werkgever BORA-hansgrohe weten. De sprintkopman blijft overigens niet met lege handen achter, aangezien hij de openingsetappe wist te winnen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 25-jarige Ackermann wist woensdag nog naar de overwinning te sprinten, voor Giacomo Nizzolo en Simone Consonni. De Duitser leek vandaag nog kans te maken op een tweede etappezege, aangezien de finale van de slotetappe vlak is. Ackermann blijkt echter niet fit genoeg om nog één keer diep te gaan.

Zo komt er een einde aan een bijzonder succesvolle periode voor de rappe man uit Kandel. Het begon allemaal op 1 mei, toen hij voor eigen volk de beste was in Eschborn-Frankfurt. Vervolgens reed hij met de Giro d’Italia zijn eerste grote ronde uit zijn carrière. Het werd een bijzonder succesvolle Ronde van Italië.

Ackermann won namelijk twee etappes en het puntenklassement, die hij in extremis wist te ontfutselen van Arnaud Démare. De Duitser zal nu een tijdje uitrusten, om ongetwijfeld weer op te bouwen richting het laatste deel van het seizoen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

BW52 23 juni 2019 om 12:36

Revelatie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone