Zevende plaats Alberto Dainese: “Te lang gewacht in het wiel van Jakobsen”

zondag 3 juli 2022 om 19:26
Zevende plaats Alberto Dainese: “Te lang gewacht in het wiel van Jakobsen”

Alberto Dainese (in het zwart) in de achtergrond - foto: Cor Vos

Alberto Dainese kwam in de tweede etappe van de Tour de France niet aan sprinten toe, maar zondag in Sønderborg wel. De Italiaanse sprinter van Team DSM kwam uiteindelijk als zevende over de streep. “Ik heb te lang gewacht in het wiel van Fabio Jakobsen”, blikt hij terug op zijn sprint.

“Het was vandaag meer relaxed dan gisteren, maar in de finale werd het weer chaotisch”, aldus Dainese op de ploegsite. “We zaten als ploeg goed samen en de jongens reden heel goed van voren. Daardoor bleven we de valpartijen voor. Romain Bardet, John Degenkolb en Nils Eekhoff brachten mij daarna in goede positie naar de laatste bocht.”

Dainese koos in de laatste rechte lijn het wiel van Fabio Jakobsen, de ritwinnaar van zaterdag. “Maar ik heb te lang gewacht in zijn wiel. Daardoor kon ik niet mijn sprint goed kon aangaan. Maar het gevoel is goed, dus de volgende keer gaan we voor een beter resultaat”, zegt de winnaar van een Giro-etappe.

Ploegleider Matt Winston kan leven met de zevende plaats van zijn sprintkopman. “Alberto raakte een beetje ingesloten, maar werd toch nog zevende. Dat is een mooie start van de Tour voor ons, hier in Denemarken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Rufusvb 3 juli 2022 om 19:50

Als je 7e worden beschouwd als een goede start… dan gaat er structureel iets mis volgens mij.

Geerkos 3 juli 2022 om 20:11

Wanneer je dat een mooie start noemt gaat er inderdaad iets goed mis bij de ambities

boehoe 3 juli 2022 om 20:40

Als je niet kan spellen is er iets structureel mis.

Oblomov 3 juli 2022 om 20:12

Dat citaat van die dwaze Brit is wat er mis gaat met dit soort etappes. Elk team heeft wel een B-sprinter of semi-talent waarvan ze denken dat hij een kans maakt, dus het animo om in een ontsnapping mee te gaan is nihil.

En het is nog bijna een self fulfilling prophecy ook, want doordat een zwerm van dat soort gasten (plus lead-outs) de topsprinters in de weg rijdt, maken ze puntje bij paaltje nog een kans ook.

CoRonald 3 juli 2022 om 21:07

Gister ging Dainese hard op z’n plaat en finishte 11 minuten later.

Anton van Valouwe 4 juli 2022 om 10:26

Zoals een rit in de Giro winnen, wijsneus..! Ken je deze nog? "Sprinters moeten van zichzelf geloven dat ze kunnen winnen, anders hoef je er niet eens aan te beginnen"

CoRonald 3 juli 2022 om 21:08

En dan nu al weer 7e.. Best knap!

drethehague 4 juli 2022 om 08:59

Hij valt rit 2 en gister zit hij logisch achter jacobsen …. mooi dat hij nog mee kan sprinten

Headlines

Populair

Materiaalzone