Zegeteller Wiebes staat op zes: “Sprint ging precies zoals ik wilde”

zondag 6 juni 2021 om 19:25
Zegeteller Wiebes staat op zes: “Sprint ging precies zoals ik wilde”

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes boekte zondag in Dwars door de Westhoek alweer de zesde overwinning van het seizoen. In de massasprint was ze te snel voor Jolien D’hoore en Barbara Guarischi. “Ik was in staat om mijn sprint precies te rijden zoals ik dat wilde”, zegt ze na afloop.

Team DSM nam onderweg de controle in het peloton met Franziska Koch en Esmée Peperkamp. “Het gat met de vlucht werd in de laatste tien kilometer gedicht. Daarna hielden we het tempo hoog, maar de laatste drie kilometer waren behoorlijk chaotisch. Daar raakten we elkaar kwijt”, beschrijft Wiebes.

“Gelukkig konden Pfeiffer Georgi, Susanne Andersen en ik bij elkaar blijven. Zij zetten mij in een perfecte positie af voor de laatste kasseien begonnen, en daardoor was ik in staat om mijn sprint precies te rijden zoals ik dat wilde. Ik ben super blij om de zege binnen te halen voor de meiden”, zegt de sprintster.

‘Mogen trots zijn’
Ploegleider Albert Timmer was blij met het optreden van Team DSM. “We hebben veeldingen goed gedaan. De finale was hectisch, maar we hebben de problemen goed opgelost en dat ook heel slim gedaan. Het plan waarmee we van start gingen, hielden we aan tot aan de finish. We kunnen daar trots op zijn en zijn heel blij dat we het afmaken met een nieuwe zege van Lorena”, geeft de oud-prof aan.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

FritsvanHoefelen 6 juni 2021 om 20:38

Samen met Norsgaard (en Brand) zo ongeveer de enige die SD Worx van het juichen kan houden

Al Phila 7 juni 2021 om 07:50

Vergeet Van Vleuten niet (ook al moest ze de laatste tijd van de Breggen steeds voor laten gaan).

007 7 juni 2021 om 08:48

En Marianne Vos in het voorjaar

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair