Zegeteller Mathieu van der Poel

zondag 29 december 2019 om 16:00
Zegeteller Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos (archief)

Overzicht

In Loenhout moest Mathieu Van der Poel na een vroege val serieus in de achtervolging om nog te kunnen winnen. In Namen dreven lekke banden, het vele slijk, de koude omstandigheden en een ijzersterke Toon Aerts hem tot het uiterste. Maar ook daar was de overwinning uiteindelijk voor hem. In amper twee maanden behaalde Van der Poel veertien overwinningen. WielerFlits zet ze voor u op een rijtje.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mathieu van der Poel hield de afgelopen jaren het veldrijden in een ijzeren greep. En ook in het huidige veldritseizoen gaat het lekker met de veelvraat van Corendon-Circus. Goed, op de flanken van de Hotondberg in Ronse had hij een off-day, maar ook de wereldkampioen laat wel eens een steek vallen.

In alle andere wedstrijden is het eigenlijk niet de vraag óf Van der Poel wint, maar op welke manier hij dat doet. In enkele wedstrijden werd het winnen hem wel bemoeilijkt. Zo was zijn startpositie tijdens de wereldbeker in Koksijde verre van ideaal. Dat hinderde hem echter niets, want na een ronde reed MvdP alweer vooraan. In het restant van de cross was er niets meer aan te doen, zoals in de meeste andere wedstrijden.

Overwinningen Mathieu van der Poel in crossseizoen 2019-2020
1. flag-be Superprestige Ruddervoorde
2. flag-europe Europees kampioenschap Silvelle
3. flag-be Jaarmarktcross Niel
4. flag-cz Wereldbeker Tábor
5. flag-be DVV Trofee Hamme
6. flag-be Ambiancecross Wachtebeke
7. flag-be Wereldbeker Koksijde
8. flag-be DVV Trofee Kortrijk
9. flag-be Zilvermeercross Mol
10. flag-be Vlaamse Druivencross Overijse
11. flag-be Waaslandcross Sint-Niklaas
12. flag-be Wereldbeker Namen
13. flag-be Wereldbeker Heusden-Zolder
14. flag-be DVV Trofee Loenhout

Dit artikel delen:

3 Reacties

Martino87 29 december 2019 om 16:07

Ik zou meer behoefte hebben aan een lijst van alle overwinningen in 2019, inclusief weg en MTB.

0
schlunzi 29 december 2019 om 17:29

De teller staat op 51 in 2019. Gewoon effe op wvcycling.com kijken, daar is een combinatie van allen takken van de wielersport. Maar, wie deed dit voor het laatst? Meer dan 50?

0
Fred Postma 29 december 2019 om 19:34

Eddy M. ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone