‘Zege Groenewegen laat mij koud’ – WielerFlits Update #4

maandag 4 juli 2022 om 19:30
Video

Daags na de beladen zege van Fabio Jakobsen, boekte ook Dylan Groenewegen een emotionele overwinning. Beide Nederlanders  liggen sinds de horrorcrash in Polen niet meer op één lijn en dat werd eens te meer duidelijk de afgelopen twee dagen. Met de prachtige Tour-start in Denemarken en de rustdag voor het peloton in het verschiet, is er genoeg te bespreken!

In de WielerFlits Update blikken onze verslaggevers Youri IJnsen en Nico Dick terug op de derde etappe in de Tour de France 2022. Ook laten ze hun licht schijnen over het Grand Départ dit weekend in Denemarken. En zitten de renners nu te wachten op zo’n rustdag zo vroeg in de ronde? Kijk en luister snel!

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

141 Reacties

Marik 4 juli 2022 om 13:20

Ik ben blij dat ik jou kan beïnvloeden Michiel.

0
Murcia 4 juli 2022 om 13:27

@Marlin
Die juridische disclaimer op het eind van je betoog is wel erg zwak te noemen. Doodslag is een zware beschuldiging die in een rechtbank bewezen dient te worden. Jij zet het hier neer als feit en wordt daar terecht op aangesproken en komt dan met een heel betoog die je afsluit met waar het om gaat uiteindelijk namelijk het toegeven dat het een mening is. Anoniem achter een username beschuldigingen uiten die juridisch kant nog wal raken aangezien er geen strafzaak bij mijn weten tegen Groenewegen loopt en daarmee de deur wijd openzetten voor gestoorde figuren om weer met doodsbedreigingen te gaan beginnen vind ik persoonlijk niet kunnen.

0
Michiel 4 juli 2022 om 13:29

Marik. Pak die spiegel en kijk erin. Maar besef dat dan pas het gezeik begint.

0
Merlinappa 4 juli 2022 om 13:34

Laster en eerroof, hilarisch!

+1 Murcia, ga verder geen woorden aan deze ophitsers vuil maken

0
Marlin 4 juli 2022 om 13:45

@kelderbelg
De “feiten” worden glashelder weergegeven op de beelden. Nooit was een zaak zo duidelijk. Als je “feiten” weerlegt, dan is het hek van de dam natuurlijk. Je kan hier een discussie voeren over zwakke punten wat veiligheid betreft, over de strafmaat, de schadevergoeding, over (het gebrek aan) spijtbetuigingen en over het gebrek aan schuldinzicht. Maar nooit over de feiten. Want die zijn wat ze zijn, glashelder, tot het einde der tijden opgeslagen op het internet en databestanden.

0
Posterix 4 juli 2022 om 13:48

Clickbait titels, uitmelken van onderwerpen, bloedzuig-journalistiek…
Daar helpt maar 1 ding tegen:
Is er niet een andere site die up-to-date is met wielernieuws? Dan hoeven wij ons niet druk te maken over clickbait Wielerflits en “pak” je ze daar waar het zeer doet: In de “portemonnee”.

0
Marlin 4 juli 2022 om 13:49

@Murcia

Met dat verschil dat de feiten er wel degelijk zijn, want glashelder zichtbaar op de beelden. Tenzij je dubbel ziet, de truitjes verwisselt of wat dan ook (waarbij ik je van harte een oogarts kan aanbevelen) moet niets meer bewezen worden.

0
Marlin 4 juli 2022 om 13:52

@Merlinappa

Geen woorden meer aan vuil maken ? Zoals al vaker het geval was bij discussies, is dit je reactie als je geen argumenten (meer) hebt. Inderdaad, hilarisch, maar vooral voorspelbaar.
Ga terug met de andere kleuters in de zandbak spelen, het is mooi weer buiten.

0
Maillot à Pois 4 juli 2022 om 13:53
Quote:
Personen die voor (poging tot) doodslag (niet moord) aangeklaagd en/of veroordeeld werden, hebben/hadden vaak aanvankelijk niet de bedoeling die persoon te doden, zelfs niet te verwonden.

Ik ben wel eens benieuwd naar voorbeelden van dergelijke zaken.
Voor zover ik weet is de intentie te doden immers echt wel dé basisvoorwaarde voor de kwalificatie poging tot doodslag.
Zelf heb ik weet van verschillende (Belgische) rechtszaken waarin personen die met hun wagen opzettelijk inreden op een groep mensen niet veroordeeld werden voor poging tot doodslag omdat de bedoeling om te doden niet bewezen werd geacht.
Ik denk toch dat we het met zijn allen eens zijn dat die intentie om te doden allerminst aanwezig was. En dus geen poging tot doodslag. Geen mening, maar een droog feit.

0
Murcia 4 juli 2022 om 14:00

@Marlin
Jij als nieuw/oudkomer hier op de site hebt na je gebruik van de term doodslag al toegegeven dat dit slechts je mening is en nu babbel je weer over feiten? Feit is dat je een lasterlijke uitlating over Groenewegen hebt gedaan, iets wat problematisch voor de site kan worden trouwens als ze hem laten staan terwijl ze er wel op zijn gewezen en daarna trok je de keutel in. Om dan nu weer van voren af aan te beginnen met meningen die dan weer feiten en dan weer niet zijn is onnavolgbaar.

0
Maillot à Pois 4 juli 2022 om 14:02

Beste redactie,
ik druk maar zelden op de meld-knop bij eender welke reactie, maar als er eentje bij jullie titel had gestaan, dan had ik er op gedrukt. Een tweede artikel met deze kop is volstrekt onnodig en neigt zelfs naar opruiing.
Verder vraag ik me af hoe mensen verwachten dat Jakobsen en Groenewegen deze rel nu maar moeten afsluiten, als ze dat zelf, als niet-betrokkenen, blijkbaar ook niet kunnen.

0
Lalsacien 4 juli 2022 om 14:10

Ik sluit mij bij de bolletjestrui aan.

0
Romāns Vainšteins 4 juli 2022 om 14:44

Uiteindelijk zullen ze er zichzelf mee in het been schieten want zowel Jakobsen als Groenewegen hebben ook maar één blik op deze site nodig om erachter te komen dat de beherende heren ze voor Clara en Berta de blije melkkoeien aanzien.

Een dergelijk gebrek aan respect zal zich uiteindelijk vertalen in plofkapvermijding. Je zou nu juist veel punten scoren door Katowice juist buíten de interviews omtrent deze, mijns inziens, allebei geweldige spurtzeges te laten.

0
boehoe 4 juli 2022 om 18:40

Helemaal mee eens. De titel is weer eens walgelijk. In het filmpje merk je dat Youri de clicks zoekt. Flauwe belgengrapjes, Nico overdreven tegenspreken over de rvv vibe. Dit zijn geen journalisten maar reaguurders met een website.

0
Bart 4 juli 2022 om 21:46

@Romāns, ik vermoed dat niemand uit het wielermilieu op sites als deze komt ;-)

Wat ze hier bijvoorbeeld allemaal op Jacobsen liggen inhakken terwijl hij eigenlijk niets verkeerd heeft gezegd. Maar het is makkelijker om altijd maar op de titel te reageren dan een heel interview te beluisteren. En dat hij kortaf reageert, logisch toch als hij nog baalt dat hij het zelf heeft verknoeid in de sprint en ze bomen door over de winnaar die hij net niet meer echt moet. Iedereen heeft overigens mensen in de omgeving die hen siberisch laten, als je beweert van niet ben je ofwel een te goed mens ofwel een leugenaar. Als hij Groenewegen echt haat zou hij hem ook geen topsprinter noemen in het interview maar zou hij eerder termen gebruiken die hier in deze thread voorbij kwamen vermoed ik.

0
Romāns Vainšteins 4 juli 2022 om 22:31

Ja eens.

Ik heb allebei de heren hun statements horen maken na de vraag van wat ze nou van de ander zijn winst vonden en daar kwam 2 x een even beleefd als eerlijk antwoord uitrollen. Het elkaar niet mogen heeft ook geen nadelige invloed op de koers natuurlijk, van Aert en Sagan mogen elkaar ook niet, so what?

0
kelderbelg 4 juli 2022 om 14:15

Marlin

Je kunt jezelf blijven herhalen, maar dat maakt jouw mening nog steeds geen feit. Je schrijft ‘absoluut bewust’. Je zat dus in het hoofd van Dylan toen hij Fabio (en zichzelf) ten val bracht? Er is trouwens nog genoeg plek in de zandbak, stumper.

0
Asje Menou 4 juli 2022 om 14:19

Jammer dat je gaat schelden Kelderbelg. Tot nu toe gaf Wielerflits ons alle ruimte om op het scherpst van de snede de diverse standpunten te mogen verkondigen, maar als jij dit nu gaat doen, zijn we snel klaar.

0
kelderbelg 4 juli 2022 om 14:20

Marlin

En om van eer beroofd te kunnen worden, heb je in eerste instantie eer nodig. Dat is bij jou ver te zoeken.

0
kelderbelg 4 juli 2022 om 14:22

Asje menou

Dus kleuter kan, maar stumper niet? Stuur mij een lijstje van toegestane woorden, dan belooft ik plechtig nooit meer te schelden. Dikke kus.

0
Asje Menou 4 juli 2022 om 14:32

Als je stoemper had gezegd had ik het laten gaan.

0
kelderbelg 4 juli 2022 om 14:41

Asje menou

Uw opmerking tovert een glimlach op mijn gezicht, dank daarvoor. Een mooie dag toegewenst!

0
Asje Menou 4 juli 2022 om 14:49

Jij ook Kelderbelg !

0
JopieZ 4 juli 2022 om 18:14

Juridisch valt de actie van Dylan niet onder een poging doodslag. Bij een poging doodslag moet de actie van Dylan er op gezicht zijn om Fabian het licht uit zijn ogen te rijden, wat niet het geval was. Zijn actie, was net als die van Fabian er op gericht om de wedstrijd te winnen. Er bestaat ook nog zo iets als onopzettelijke doodslag, maar Fabian leeft gelukkig nog een een poging tot onopzettelijke doodslag bestaat niet. En zo valt dood door schuld ook af. Blijft over Zwaar lichamelijk letsel door schuld. Moeilijke is hier om te bepalen wie er schuld heeft, de organisatie of Dylan of beide. Zowel de Poolse justitie als de Nederlandse hebben geen grondslag gezien iemand in staat van beschuldiging te stellen, anders had dat wel gebeurd.

Al het overige dat door de supporters er bij wordt verzonnen zijn geen feiten maar meningen en bedenk goed, voordat je iemand van een heel zwaar misdrijf beschuldigd of dit dan ook zo is, of dat dit alleen je mening is. Want het publiceren van je mening is gelijk aan een beschuldiging.

ik wens jullie allen een hele mooie tour toe met veel kijk plezier

0
Marlin 4 juli 2022 om 20:32

Bij niet overlijden zijn “slagen en verwondingen” het equivalent. Ik verwijs naar een omschrijving van onopzettelijke doodslag en slagen en verwondingen. Verder is het zo dat de UCI via de Poolse wielerbond druk gezet heeft om Groenewegen niet voor de Poolse rechter te brengen. Omdat de UCI dit zelf “sportjuridisch” wou afhandelen. Daar is iets voor te zeggen, natuurlijk. Dat belet niet dat indien Groenewegen als een gewone burger voor het Poolse gerecht zou gebracht zijn, hij heel zwaar zou gestraft geweest zijn. Ik begrijp dan ook volkomen dat Jacobsen nog steeds gefrustreerd en boos is omwille van de halfslachtige houding van Groenewegen.
https://www.studio-legale.be/rechtstakken/strafrecht/misdrijven/onopzettelijke-doodslag-en-slagen-en-verwondingen/onopzettelijke-doodslag-of-slagen-en-verwondingen/?lang=nl

0
Maillot à Pois 4 juli 2022 om 21:29

Je haalt van alles door elkaar.
Juridisch zijn doodslag en onopzettelijke doodslag verschillende kwalificaties. Bij doodslag is de intentie om te doden een basisvoorwaarde, bij onopzettelijke doodslag is er sprake van overlijden door onvoorzichtigheid of gebrek aan voorzorg.
Poging tot doodslag, waar jij het al de hele dag over hebt, houdt ook de intentie tot doden in, je kunt uiteraard niet proberen iemand onopzettelijk te doden. Dus geen (poging tot) doodslag, want geen intentie om te doden, en geen onopzettelijke doodslag, want gelukkig niet overleden.
Je herhaaldelijk gebruik van dat zwaar beladen woord is sowieso fout, dat is geen kwestie van mening, en triggert een discussie die uit de hand loopt maar eigenlijk totaal naast de kwestie en zinloos (die laatste zin is dan weer wel mijn persoonlijke mening).

0
Murcia 4 juli 2022 om 21:44

Maillot ik ben het volledig met je eens maar het is opvallend dat Marlin deze ongefundeerde laster nu al de hele dag mag neerpennen. Zijn de mods in slaap gevallen of is er in het geval van openlijke provocatie nu een dubbele standaard gezien het eerdere verwijderen van Michelangelo en nu de slappe houding jegens deze poster.

0
Maillot à Pois 4 juli 2022 om 22:08

Geen idee Murcia, ik ben mod noch redactielid ;-)
En zoals ik hierboven zei: ik vind de titelkeuze van het artikel zelf een provocatie.

Wat betreft Michelangelo, die heeft hier ettelijke jaren quasi ongehinderd zijn ding kunnen doen, dat vind ik persoonlijk niet het beste tegenvoorbeeld. Maar da’s mijn mening ;-)

0
Alfons Haavers 4 juli 2022 om 22:26

Mooie woorden van Frank Heinen (ken hem verder niet echt) over de 2 heren sprinters in De Avondetappe. Stukkie empathie en menselijkheid, wat hier vaak zoek was de afgelopen dagen tussen al die schuimbekkende reacties.

In het geheel best een goeie aflevering overigens wat mij betreft, Thomas Dekker kan ik heel goed pruimen. Sterke mening, maar met genoeg relativeringszin en humor, Roxane Knetemann die ook aangenaam overkwam maar weinig kon inbrengen tegen de briesende Henk Lubberding in de Jan Mulder-rol. Stukken beter dan die vorige aflevering die ik zag met 'directeur in spe' Sven Kramer.

0
Romāns Vainšteins 4 juli 2022 om 23:13

Frank Heijnen is samen met die Vanderweghe het enige dat ik pruim op wielercolumngebied. ‘Uit koers’ is prachtig werk van hem, kan je blind kopen.

Gasten waren met Roxanne en Dekker goed en scherp, Lubberding ook altijd wel aardig maar wel een beetje erg the wiseguy, de andere 2 pruimden dat duidelijk niet en gingen er lekker fel tegenin. Vanavond vh eerst sinds lange tijd gekeken en ik denk behoorlijk mazzel gehad te hebben, Dekker kan je er zowat standaard bij zetten die is echt top qua analyse en koersgevoel.

0
Marik 5 juli 2022 om 09:30

Naar aanleiding van deze reactie heb ik de gesproken column van Frank Heinen even bekeken. Wat een fantastische manier om er zo woorden aan te geven. Ik had zelfs kippenvel op mijn armen.

0
sooike 4 juli 2022 om 23:14

Alleen wel jammer dat al die gesprekken in De Avondetappe worden geleid en begeleid door twee mensen, die geen enkele affiniteit met de wielersport hebben en akkeen dankzij hun grote budget gasten aan tafel kunnen kopen. Want de echte kenners en direct betrokkenen zitten met gekromde tenen aan tafel welke vraagstelling er nu weer uit de hoge hoed wordt getoverd. Herman kraait van plezier dat hij met Kittel (??) quasi-deskundige nabeschouwingen mag doen en zijn gekraai wordt nog overschreeuwd door Dione, die nog steeds in haar armen knijpt dat ze met allerlei vreemde gasten als Blaudzun een programma mag maken en hem ook wat vragen mag stellen. opgelucht haalt ze adem want gelukkig gaat het dan even niet over de koers. Kijktip: Vive le Velo…met Karl van Nieuwkerke…Wat een rust, wat een deskundigheid…wat een gebrek aan egotrippers ! Heerlijk. Viva Sporza !

0
Romāns Vainšteins 4 juli 2022 om 23:17

Nou, ik vind dat anders altijd nogal suf altijd vive le velo. Oude lullen programma als ik zo wel mag zijn.

0
Maillot à Pois 4 juli 2022 om 23:40

Die Roxane Knetemann die gisteren in Vive le vélo zat viel nogal mee qua ouwe lul.
Qua praatgaste ook trouwens, was een heel goeie uitzending

0
Murcia 4 juli 2022 om 23:46

Over een gebrek aan egotrippers beginnen en dan Karl noemen. Je moet maar durven. Zijn Rooney kapsel zegt meer dan 1000 woorden. Natuurlijk is Vive Le Velo beter dan de NOS maar dat is niet moeilijk als de concurrent giecheltje de Graaf als anchor heeft. Vandaag weer die krampachtigheid om maar niet collega Grueter af te vallen die een fobie richting Groenewegen heeft waar Dekker terecht wat van zei.

0
Marik 5 juli 2022 om 06:20

Hebben de NOS en Sporza een samenwerkingscontract deze Tour?Veel gasten zitten eerst bij de ene zender en de avond daarna bij de andere zender. Denk aan Zonneveld, Nys, Rox.

0
Covadonga 4 juli 2022 om 23:27

Update 2. Wal-ge-lijk dit. Wielerflits op zijn allerslechtst.

Je zou hier maar je sponsornaam aan verbonden hebben. Dat lijkt me niet zo goed voor je imago, ook al lijkt het door clicks op het eerste gezicht wel zo.

Tip:
Zet adblocker op je ipad en alle reclames zijn foetsie. Heerlijk is dat.

0
girardengo 5 juli 2022 om 00:02

De updates mogen hier wel stoppen. Moge het recht zegevieren, evenals de sportiviteit. Overigens is het gedragspatroon van sprinters niet zo erg veranderd de laatste tijd (de uitzonderingen niet te na gesproken!), en ook de jurering ervan niet. Zou wel mogen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone