Zdenek Stybar: “Nog twee jaar veldrijden”

zondag 30 januari 2011 om 17:40

Zdenek Stybar werd vanmiddag voor de tweede keer wereldkampioen veldrijden. De 25-jarige Tsjech kondigde na zijn overwinning aan nog twee jaar in het veld actief te willen blijven. Zijn nieuwe baas Patrick Lefevere is daar niet blij mee.

“Dit is fantastisch, want ik had alles op dit WK gezet”, citeert Het Laatste Nieuws Stybar. “Mijn aanpak heeft duidelijk geloond. De supercompensatie na mijn stage in Mallorca heeft mee een superdag bezorgd. Door mijn knieblessure had ik ook alles op dit WK gezet, en zelfs een WB-manche laten vallen. Dat het dan lukt, is prachtig.”

Voor Stybar begint vanaf 1 maart bij Quick Step een nieuwe periode. “Ik kwam bij Telenet-Fidea als wereldkampioen en verlaat de ploeg als wereldkampioen. Die belofte had ik mezelf gemaakt, want de ploeg was zes jaar goed voor mij. Ik kon hen geen betere cadeau als afscheid geven als deze. Nu ga ik naar Quick.Step, maar ik wil toch nog twee jaar in het veld blijven rijden.”

Zijn nieuwe baas Patrick Lefevere is hier niet zo blij met het voornemen van Stybar om nog twee jaar te gaan veldrijden. “Dat is alvast niet de afspraak. We gaan hem brengen op de weg en zien wat het geeft. We gaan hem natuurlijk ook nog niet forceren. Dat heeft geen zin.”

Lees ook:
Stybar prolongeert wereldtitel veldrijden (+beeld)

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone