Zakarin: “Mijn aanvallen waren niet gepland”

vrijdag 24 mei 2019 om 17:49
Zakarin: “Mijn aanvallen waren niet gepland”

foto: La Presse

Ilnur Zakarin was na afloop van zijn ritzege in de dertiende etappe van de Giro d’Italia kort en krachtig. De Rus van Katusha-Alpecin boekte een solozege in Ceresole Reale vanuit de vroege vlucht, al was dat eigenlijk niet het plan.

“Ik ben heel erg blij met deze overwinning. Mijn twee aanvallen waren helemaal niet gepland”, vertelt Zakarin na afloop in het flashinterview. “Ik ben naar de Giro d’Italia gekomen om de top-5 te halen. Ik hoop dat dat nog steeds mogelijk is.”

Door zijn zege heeft Zakarin een flinke slag geslagen in het algemeen klassement. Hij klimt negen plekken en heeft nu de derde plek vast in de ranking, op 2.56 minuut van roze trui Jan Polanc. Zijn achterstand op Primoz Roglic is 31 seconden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

tvm 24 mei 2019 om 17:57

Heerlijke renner. Als je Nieve bergop kan lossen, die geen moment op kop heeft gereden, ben je sterk.

Wildebert 24 mei 2019 om 18:26

Dat deed mij ook deugd.

Gilberto 24 mei 2019 om 19:25

Fijne renner, kan je er altijd goed bij hebben want die doet zijn werk wel, for Mother Russia. Jammer dat Mollema niet aan kon haken, want je hebt er dus een goede comrade aan. Maar was niets aan te doen, hij sprong wel ineens heel sterk weg zeg, poeh, mooi als hij dit niveau vast houd, want dan gaat hij nog wel een paar tikjes uitdelen.
Maar ik word wel een beetje moe van al die renners die maar blijven ontkennen wanneer een aanval zogenaamd niet gepland was.

vanSpringel 24 mei 2019 om 20:25

Ik ben ervan overtuigd dat zo’n ‘aanval’ niet gepland is. Het gevoel en moment op de dag, kan bepalend zijn. Stel je hebt op een dag als vandaag slechte benen, of mentaal kun je het niet opbrengen volgens plan weg te rijden. Dan lijkt het me niet mogelijk dat ook werkelijk te doen.
In de Tour zal het anders zijn, dan gaan de Injosbots weer conform strak schema, planning en afspraak hun rondje rijden. Ik geniet van deze Giro waarin de koers wordt gereden zoals die bedoeld is.

VerstandOpNul 24 mei 2019 om 23:43

Alleen renners als Armstrong of Froome plannen nauwkeurig hun aanvallen..

Haanaf 24 mei 2019 om 22:44

Leuk!

De ploeg kon ook wel een succesje gebruiken.

Headlines

Materiaalzone

Populair