Zaak tegen omstreden arts Freeman opnieuw uitgesteld

dinsdag 17 december 2019 om 18:16
Zaak tegen omstreden arts Freeman opnieuw uitgesteld

foto: Cor Vos (archief)

Er lijkt maar geen einde te komen aan de rechtszaak rondom Richard Freeman, de voormalige arts van Team Sky. Het laatste verhoor zou aanvankelijk plaatsvinden op 20 december, maar nu blijkt dat de rechter pas in oktober 2020 met een definitieve uitspraak zal komen.

Het medisch tribunaal was de afgelopen weken bezig om meerdere mensen te verhoren, waaronder Freeman en Shane Sutton, de oud-voorzitter van de Britse wielerbond. Maar nu blijkt de zaak te zijn uitgesteld tot 28 april 2020. De rechtbank hoopt nu tussen 5 en 16 oktober met een definitieve uitspraak te komen.

Freeman moet zich verantwoorden voor ruim twintig aanklachten, waaronder een bestelling van testosteronpleisters op het hoofdkwartier van de bond. Uit onderzoek bleek dat hij het pakket besteld had. De arts heeft altijd ontkend aan sporters verboden middelen te hebben gegeven.

Een maand geleden kwam naar buiten dat op de laptop van Freeman onderzoeken waren gevonden over het verband tussen het gebruik van testosteron en het vergroten van het uithoudingsvermogen. “Dit wijst op heel wat kennis, maar ook op een interesse van een hoog testosterongehalte”, zo concludeerde anti-dopingexpert David Cowan.


Lees hier meer: Alles over de zaak-Richard Freeman

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair