Yves Lampaert: “Zo wereldkampioen worden is alleen aan de groten gegeven”
foto: Cor Vos
zondag 25 september 2022 om 11:46

Yves Lampaert: “Zo wereldkampioen worden is alleen aan de groten gegeven”

De complimenten voor Remco Evenepoel vlogen in het rond in Wollongong. De hele Belgische equipe was in extase na de finish, waar de 22-jarige wereldkampioen volop geknuffeld werd. Zijn solo van 25 kilometer heeft indruk gemaakt. “Zo wereldkampioen worden is alleen aan de groten gegeven”, zei Yves Lampaert na afloop tegen Sporza.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het is echt ongelooflijk. We hebben de perfecte koers gereden. We hoefden nooit in de verdediging, dat was perfect. Pieter Serry reed een machtige koers”, aldus Lampaert. “We zagen gebeuren dat de Fransen zich organiseerden en daarop hebben we goed gereageerd. Het kon niet beter. Ik vond het raar dat alle landen er zo rustig bij bleven toen Remco en Quinten (Hermans, red.) meeschoven in de achtervolging.”

Het bleek de beslissende uitbraak, want uit die groep wist Evenepoel uiteindelijk weg te rijden met Alexey Lutsenko. De Kazach kraakte vervolgens op de voorlaatste keer Mount Pleasant, waarna Evenepoel er een solo uitperste. “Als Remco daaruit demarreert en een minuut neemt, weet je al dat hij wint. Dat was perfect voor ons. En Wout van Aert hadden we nog, mocht het weer samengekomen zijn. We mogen trots zijn met hoe we gekoerst hebben.”

Na eerdere zeges in Luik-Bastenaken-Luik, de Clásica San Sebastián en de Vuelta a España is Evenepoel nu ook wereldkampioen, op 22-jarige leeftijd. “Dit is zeer weinigen gegeven. Jean-Pierre Monseré was jonger (21 jaar, 342 dagen) en Eddy Merckx (22 jaar, 78 dagen) ook. Maar dan noem je ook dé namen, hé. Het is fenomenaal wat Remco doet. Ik ga er vanavond een paar pintjes op drinken”, lacht Lampaert.

 
11 Reacties
Sorteer op:
25 september 2022
Jempi Moseré!!
25 september 2022
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
25 september 2022
Evenepoel zal nooit meer op zo'n makkelijke manier wereldkampioen worden.
  25 september 2022
  Geeft niks hoor, als het wat moeilijker wordt gaat ie wel gewoon nòg wat harder fietsen.
25 september 2022
Laten we niet overdrijven. Remco
25 september 2022
behoort niet tot de groteren en zal ook nooit tot die groep behoren. Hij heeft talent, maar niet meer dan Girmay of Küng. Evenepoel heeft geluk dat hij uit een land komt waar je als eenoog koning bent en waar ze slaafs (zie Wuyts, Lampaert, Karl) voor hem kruipen. Het is firma remco, maar iets terugdoen is teveel gevraagd. Pamper hem nog maar meer, de prestaties zullen uitblijven.
  25 september 2022
  Je vraagt je af waarom die developers hier energie steken in het programmeren van een edit-knop. Al vermoed ik dat je misschien berichten opdeelt om zo, in de drang naar zoveel mogelijk minnetjes, het resultaat te maximaliseren. In dat geval veel succes!
  25 september 2022
  Ga toch lekker voetbal kijken, Van wielrennen ken je toch blijkbaar niets !
  25 september 2022
  Whoehaha... ! Behoort niet tot de groteren.... ? En Lampaert die slaafs voor hem kruipt. Stel je voor, een ploegmaat en voor dit WK een landgenoot die voor hem gewerkt heeft. Dat is pas durven. Verder heeft Joboskoop gelijk. Ik kreeg ook de indruk dat Wuyts en Karl vermomd in de blauwe Belgische kleuren in het peloton meepeddelden. Dus fraudeleus twee Belgische ploegmaats extra. Dat nadat de Belgen VDP 's nachts laten oppakken hadden door de Australische politie. Zo kan het echt niet langer. Het ettertje, kabouter Evenepoel, moet dringend gestopt worden.
  25 september 2022
  Quote:
  Dat nadat de Belgen VDP ’s nachts laten oppakken hadden door de Australische politie.
  Van de eenmans kolderieke onzin van Jos Boskoop een Nederland - België maken door Van der Poel in te vliegen hoeft ook weer niet. 'Jullie' zijn inmiddels veel te groot voor die Calimero-reflex. Evenepoel behoort bij de groten. Dat ziet het gros der Nederlanders incl. mij ook wel. En het zij jullie gegund. Al had ik veel liever Van Aert in de regenboogtrui gezien. Het is wel echt bizar wat Evenepoel al aan erelijst heeft op dit moment. Echt ongekend.
  25 september 2022
  Zou Josboskoop nog niet weten dat de coronamaatregelen versoepeld zijn, en dat zijn linker hersencel terug op bezoek mag bij zijn rechter hersencel?

Reacties zijn gesloten.