Yves Lampaert: “Tot de val van Julian, reden we de perfecte koers”

Yves Lampaert: “Tot de val van Julian, reden we de perfecte koers”

Elegant-Quick-Step was op de afspraak in de Ronde van Vlaanderen. Maar de kwalijke val van wereldkampioen Julian Alaphilppe strooide roet in het eten. “En na zijn val was het kalf verdronken”, zuchtte een ontgoochelde Yves Lampaert na afloop.

Het zag er bijzonder goed uit voor Elegant-Quick-Step, na de Taaienberg. Niet alleen reed de wereldkampioen vooruit met Mathieu van der Poel en Wout van Aert, ook daarachter waren de mannen van ploegleider Wilfried Peeters prominent aanwezig met zowel Kasper Asgreen als Yves Lampaert.

“Samen met Alberto Bettiol en die jongen van Groupama-FdJ (Valentin Madouas, red)”, deed Lampaert zijn verhaal. “Het was de perfecte situatie. Ik dacht: ‘we komen met zeven samen en de koers is gereden’. Maar dan zag ik Julian liggen en was het plots miserie. In een knip was de koers gedaan. Zo jammer.”

Na het uitvallen van Alaphilippe, zag Lampaert geen kansen meer om de situatie recht te zetten. “Het kalf was verdronken, hé. Het gat was te groot en de samenwerking bij ons niet optimaal. Zonde, want we waren een fantastische wedstrijd aan het rijden.” De West-Vlaming sprintte zelf nog naar een vijfde plaats.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Michelangelo 18 oktober 2020 om 17:21

Ben ik niet met lampaert eens. Alaphillipe was de juiste man voorop, maar te vroeg. Daarmee zaten ze ondanks hun overtal gevangen, en konden ze niet meer met meerdere pionnen spelen.

En persoonlijk vind ik het duel tussen de twee kemphanen mooier dan een duel met een derde erbij. In dit scenario komt eigenlijk alle historie, emotie en gramschap tussen wout en mathieu samen.

Veloburto 18 oktober 2020 om 18:04

Ik vond dqs wel slim rijden, Alaflip had de benen kunnen stilhouden en dan hadden ze met 3 teammaats gezeten

Michelangelo 18 oktober 2020 om 19:10

Als ze slim gereden hadden, dan hadden Lampaert en Asgreen mee over moeten nemen bij Bettiol en die andere. Dan hadden ze met 3 vooraan kunnen zitten.

Nu zetten ze zichzelf eigenlijk op slot op het moment dat Asgreen de oversteek niet kan maken.

Peter Lippens 18 oktober 2020 om 19:21

was perfecte situatie en in dat geval zou volgens mij Flipke demarreren hopende op de rivaliteit van die twee kemphanen zoals vorige week en die kans zat er dik in, overigens is Flipke ook erg snel na een zware koers, zagen we nog in MSR waar hij slechts nipt werd geklopt door Wout en zonder zijn bandbreuk vlak voor de Poggio had hij daar misschien ook al gewonnen maar als telt dus niet ….

Sagan=hulk 18 oktober 2020 om 17:26

Lampaert en Asgreen hadden moeten meewerken met Bettiol en Madouas, dan hadden ze het gat dichtgereden.

Stoempen 18 oktober 2020 om 17:53

100% mee eens. Dan hebben ze 3 van de 7 man vooraan en kan je het tactische spel gaan spelen.

RodyTur10 18 oktober 2020 om 18:03

Helemaal gelijk. Met jullie allebei.

Kijk als het vooraan Alaphilippe met Bettiol en Madouas was en daarachter Van Aert/Vd Poel/Asgreen/Lampaert dan is het andere koek. Je gaat dan natuurlijk geen trap doen om Van Aert en Van der Poel vooraan te krijgen.

Maar ondanks dat Bettiol vorig jaar had gewonnen speel je liever

Alaphilippe/Lampaert /Asgreen vs Van der Poel/Van Aert/Bettiol/Madouas

dan

Alaphilippe vs Van der Poel/Van Aert

Peter Lippens 18 oktober 2020 om 19:25

wat een onzin, Ala was gewoon de kopman en er zaten 3 kopmannen vooraan, drie renners ook die altijd willen rijden, perfecte situatie zowel voor de koers als voor DQS, alleen hebben die motards anders beslist

Romāns Vainšteins 18 oktober 2020 om 19:28

Voor beide situaties viel wat te zeggen.

Murcia 18 oktober 2020 om 17:37

Als ploeg weer ijzersterk, maar toch niet in staat om het peloton te verbrijzelen. Er bleven relatief veel renners over en op het moment supreme bleek Julian toch vrij ver boven zijn ploegmaats uit te steken. Beslissend vond ik Naesen die Asgreen terughaalde. Daarna had ik niet idee dat Bettiol en Madouas dat groepje met Yves en Asgreen had teruggebracht ook al was het verschil maar 5 a zes seconden. Wout en MVDP ramden ook lekker door daar.

De Brigadier 18 oktober 2020 om 17:59

Als ze meedraaien en Alaphilippe juist niet zijn ze zo terug. Domme koers van d’n mennen ven Patje.

SoloSlim 18 oktober 2020 om 18:09

Was toen nog te vroeg voor Julian om te pokeren. Als ze dan al samenkomen kijken ze naar de 3 van DQS.. En valt het stil. Ze waren idd perfect bezig!

mackie 18 oktober 2020 om 18:11

Zou zouden er nooit bijgekomen zijn want de volgende klim stond al weer op punt van beginnen. Dit is nu precies het verschil tussen de ronde en GW. De ronde wordt bijna altijd door de sterkste gewonnen GW wint de slimste vaak

moa 18 oktober 2020 om 18:46

Ala was hier duidelijk de sterkste. of ie de sprint gewonnen zou hebben, dat denk ik niet, maar ie ging ze er op de Pater wel op wat seconden gezet hebben. WVA moet twee keer na pech terugkomen. Wie is dan de sterkste?

Peter Lippens 18 oktober 2020 om 19:23

bergop was Flipke idd de sterkste, in de sprint moet hij wellicht iets onderdoen maar zoveel verschil is er ook niet en misschien kon hij ook rekenen op de rivaliteit tussen Wout en Matje door weg te demarreren, mogelijkheden genoeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair