Yves Lampaert over WK-tijdrit: “Twee nijdige klimmetjes, best pittig”

zaterdag 17 september 2022 om 12:57
Yves Lampaert over WK-tijdrit: “Twee nijdige klimmetjes, best pittig”

De Belgen op een van hun trainingsritjes - foto: Cor Vos

Yves Lampaert rijdt zondagnacht het WK tijdrijden in Australië. De Belgische coureur, die normaal uitkomt voor, heeft in een persconferentie vooruitgeblikt op het parcours. “Na mijn overwinning in de Tour de France, hoop ik nu weer te verrassen.”

Castelli

Met de tijdrit in de Tour de France is Lampaert misschien wel een van de schaduwfavorieten. Remco Evenepoel noemde Lampie nog een van de acht kanshebbers, Lampaert zelf houdt de druk af. “Mijn voorbereiding was niet optimaal. Na de Tour sukkelde ik met mijn zitvlak en in de Deutschland Tour was ik ook niet super. In Izegem Koerse en GP Fourmies was ik dan weer wel vrij goed.”

“De op een na belangrijkste tijdrit van het jaar heb ik gewonnen. Ik hoop natuurlijk opnieuw te verassen. De tijdrit is echter wat aan de lange kant voor mij, ik heb het liever wat korter”, vertelde Lampaert aan Sporza. “Het parcours is pittig en technisch, met twee nijdige klimmetjes. Een technisch parcours hou ik wel van. Er zit ook veel interval in de tijdrit, dat ligt me ook.”

De kansen van Evenepoel
België heeft met Vuelta-winnaar Evenepoel natuurlijk nog een ijzer in het vuur. “Hij vindt hier een parcours dat op zijn lijf geschreven is”, zegt Lampaert daarover. “Ik vind het straf dat hij hier nu al zo levendig zit na een zware Vuelta. We hopen dat hij genoeg hersteld is, maar dat is op voorhand moeilijk te bepalen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mooie Sjors 17 september 2022 om 13:07

Wie nijdige klimmetjes zegt, zegt Pogacar.

-1
Josboskoop 17 september 2022 om 13:34

Niet zeuren, Yves. Gewoon gaan. Van tevoren indekken is standaard in België, dat deed je in de Tour ook en zie je resultaat. Gewoon eerlijk zeggen dat jij top 5 bent en dat gaat halen.

-1
Wieler-Joke 17 september 2022 om 13:42

Remco zal blij zijn met dit parcours maar als dit klopt moet hij ook oppassen dat Pogacar hem geen lel rond de oren geeft op een interval parcours met genoeg hoogtemeters in.

0
Eroba 17 september 2022 om 18:58

Pogacar voor de dubbel

0
Marcus Aurelius 17 september 2022 om 23:02

Als er nijdige hellingen zijn, zijn er waarschijnlijk langlopende afdalingen, waarin Ganna met zijn power en aero zeker de bovenhand gaat nemen. Op een kleine nijdige klim kan je ook je weg naar boven poweren. Ik geloof nooit dat hij daar veel achterstand gaat oplopen, net zomin dat Pogaçar daar ver gaat wegrijden. Als Ganna volledig in orde is zal er voor de tweede plaats gereden worden. Ik geloof er niet in dat wanneer je drie weken voor 100% moet gaan je een week later zulk event naar je hand kan zetten, dus vrees voor Remco.

0
williams 18 september 2022 om 00:18

Ganna heeft dit seizoen wel wat recht te zetten

0

Headlines

Populair

Materiaalzone