Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) dicht bij contractverlenging

vrijdag 26 juni 2020 om 11:18
Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) dicht bij contractverlenging

foto: Cor Vos (archief)

Het lijkt erop dat Yves Lampaert zijn aflopende contract bij Deceuninck-Quick-Step gewoon gaat verlengen. De 29-jarige klassiekerspecialist kan zich vinden in het nieuwe voorstel van manager Patrick Lefevere. “Het ziet er goed uit”, zo vertelt Lampaert aan Het Nieuwsblad.

Deceuninck-Quick-Step wil graag verder met Lampaert, maar de West-Vlaming liet eind mei nog weten dat meerdere teams zich bij zijn management hadden gemeld. “Ik hoop wel dat ik tegen augustus al wat meer weet en dat ik desnoods al ergens getekend heb”, zo vertelde Lampaert een maand geleden.

De renner hoopt nu begin juli, tijdens een hoogtestage in San Pellegrino, al zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. “Omdat eind 2021 de contracten eindigen van de hoofdsponsors, gaan we voor een nieuwe verlenging van één jaar met optie. Het ziet er goed uit. Ik zit op mijn plek bij Deceuninck-Quick-Step.”

Patrick Lefevere klinkt eveneens optimistisch. “Het gaat de goede richting uit. Ik wil in de eerste plaats houden wat ik heb. Ik kijk daarna pas naar versterkingen. We hebben in het Vlaams een oud spreekwoord: wie niet wacht, wordt niet geacht.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

jvh93 26 juni 2020 om 11:44

Ik zie Lampaert eerlijk gezegd ook niet zo snel voor een ander team rijden. Lijkt me een hele loyale gast die prima op zijn plek zit bij de ploeg, weet wat hij heeft en kan verwachten en daar tevreden mee is

Michelangelo 26 juni 2020 om 11:50

Ik denk niet dat hij in veel andere teams op zijn plek zit. Tenminste zeker niet als enige kopman.

In bijna alle koersen die hij heeft gewonnen, heeft hij gebruik kunnen maken van de sterkte van zijn ploeg. Ja, je moet zelf sterk genoeg zijn en er ook zitten, maar het lijkt mij niet het type dat veel zal winnen zonder het spel achter hem. In tegenstelling tot types als Sagan, VdPoel, Van Avermaet of destijds Boonen en Cancellara. En ik zou het zonde vinden als hij qua carriere Vermote achterna zou gaan als “enige kopman voor de klassiekers”.

Lekker blijven fietsen in een “multi kopmannen systeem”, en op die manier mooie resultaten halen (ook voor de portemonnee).

Titaantje 26 juni 2020 om 16:07

Eens met de strekking van je bericht, maar een Lampaert is natuurlijk een stuk sterker en heeft een beter palmares dan een Vermote (of bv Van Keirsbulck), die laatste twee waren bij QS eerder 4e, 5e of 6e man in de klassiekers en wilden het toch eens proberen voor zichzelf, terwijl Lampaert bij QS al een echte kopman is.

Samlambeej 26 juni 2020 om 16:27

Bericht is een opeenstapeling van onzinnige vergelijkingen.

SoloSlim 26 juni 2020 om 16:59

Maar we begrijpen wat hij bedoelt

Samlambeej 26 juni 2020 om 18:08

Dat Lampaert niet in het rijtje Boonen, Sagan, hoort weet iedereen. Dus das al zinloos.
Dat winstkansen groter zijn bij DCQ groter zijn dat geldt voor alle renners en dat weet ook iedereen.
Waar je de vergelijking met Vermote vandaan haalt? Misschien omdatie ook in een blauwe tenuetje reed? Nee?

Samlambeej 26 juni 2020 om 18:12

Vermote wilde van kopsleurder naar finaleman gaan. En koos dan ook nog een ploeg zonder klassieke traditie. Tja, die aanbiedingen zullen wel niet zo talrijk geweest zijn voor Julien. Maar tegenwoordig hebben veel ploegen een hele brede klassieke kern waarmee ze vanalles kunnen uitrichten. Bahrein, Ineos of Jumbo bijvoorbeeld zouden prima opties zijn voor Lampaert.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone