Yates na 1-2-3’tje in Catalonië: “Perfecte ploegprestatie”

maandag 29 maart 2021 om 09:30
Yates na 1-2-3’tje in Catalonië: “Perfecte ploegprestatie”

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers was de grote winnaar in de honderdste editie van de Ronde van Catalonië. Het volledige eindpodium werd namelijk door de Britse formatie bezet. “De perfecte ploegprestatie”, concludeerde eindwinnaar Adam Yates na het 1-2-3’tje van zijn ploeg.

“Het was een goede week. We begonnen met grote ambities en eindigden 1-2-3 in het algemeen klassement. Daar valt niet veel meer over te zeggen. Het was de perfecte ploegprestatie”, zei Yates na de slotetappe rond de heuvel Montjuïc in Barcelona. “Ook al was het vandaag een echt zware dag, vooral met deze klim. Die was veel steiler en zwaarder dan ik me kon herinneren, maar de ploeg had het onder controle. Het was echt een speciale dag.”

“We wilden de wedstrijd winnen maar aan het eind hadden we drie jongens op de beste posities. We werkten perfect samen en hadden de wedstrijd van begin tot eind onder controle. Twee jaar geleden was ik al eens dichtbij de overwinning. Om nu terug te komen en op het bovenste treetje te staan is geweldig. Dat mijn twee ploeggenoten op de andere tredes staan, maakt het nog eens extra speciaal”, aldus de 28-jarige Brit.

Thomas: ‘Elke etappe voelde ik me beter worden’
Achter Yates en Richie Porte was Geraint Thomas de nummer drie. “Het voelt goed om weer op het podium van een WorldTour-koers te staan”, zei de Tourwinnaar van 2018. “Eerlijk gezegd was het nooit een doel om zo vroeg al zo goed te zijn. Maar ik werkte hard en elke etappe voelde ik me beter worden. De ploeg was ongelooflijk, zoals je wel kon zien onderweg. De moraal is goed en ik hou ervan om met de jongens te koersen. Het is werkelijk onvoorstelbaar om eerste, tweede en derde te worden. Het is een geweldig gevoel.”

Net als Yates was Thomas vol lof over het optreden van de ploeg. “Iedereen communiceerde echt goed en we hebben veel ervaring opgedaan bij het verdedigen van de trui. Vandaag was zonder twijfel de zwaarste dag. Movistar vloog de wedstrijd echt aan toen we eenmaal op de plaatselijke ronde waren. Een paar ronden had ik het echt zwaar, maar volgens mij gold dat voor iedereen. We bleven goed bij elkaar en waren in overtal. We konden echt moraal halen uit elkaar en de zaken onder controle houden.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Glorious 29 maart 2021 om 10:57

Geld geld geld

Pizzi 29 maart 2021 om 11:00

Toch een beetje een Mapei-gevoel hierbij.

Aschwin Versteegden 29 maart 2021 om 13:31

ik had je reactie nog niet gelezen, maar ik had ook zoiets van ….really…?

Groetjesaandevoetjes 29 maart 2021 om 11:10

Moet zeggen dat ik genoten heb van die nieuwe aanvallende koersstijl van Ineos Grenadiers (sarcasme modus uit).

Aschwin Versteegden 29 maart 2021 om 13:32

Idd weer belachelijk saai zo. Rohan Dennis op kop, dan voor de laatste 5 km klimmen een ander op offeren en dan lekker door treinen. Bah!
Deed Jumbo ook in tour trouwens :-( .

Groetjesaandevoetjes 29 maart 2021 om 15:56

Inderdaad. Ik hintte ook meer op de uitspraken van Brailsford dat ze in 2021 aanvallender en attractiever wouden koersen.

Jean Dumas 29 maart 2021 om 12:06

Indrukwekkend, niet te zuinig.

Harm Zijlstra 29 maart 2021 om 12:36

Mooi succes, vooral ook voor de andere teams. Hoe minder succes Ineos heeft, des te meer moeten de andere teams vrezen dat hun kopmannen worden weggekocht.

Aschwin Versteegden 29 maart 2021 om 13:30

Iets met MAPEI komt bij mij naar boven………………………. is dat raar ?

tendam 29 maart 2021 om 13:33

@ashwin
Ja, dat is raar. De concurrentie was hier namelijk niet zo groot. Als Pogacar en Roglic meedoen staat hooguit Yates nog op het podium. Puur op basis van het talent van deze renners is het niet raar dat ze hier het podium vullen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair