Yara Kastelijn domineert van start tot finish in Beringen

zaterdag 18 september 2021 om 17:00
Yara Kastelijn domineert van start tot finish in Beringen

Yara Kastelijn - foto: Cor Vos

Yara Kastelijn heeft de cross van Beringen op haar naam geschreven. De 24-jarige renster van IKO-Crelan was in de tweede manche voor de Rectavit Ladies Cross van start tot finish de sterkste in een door Nederlandse dames gedomineerde wedstrijd.

Terwijl de thermometer meer dan twintig graden aanwees, maakte een peloton dames zich op voor een klimcross op de mijnterril van Beringen. Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand ontbraken.

Yaya Kastelijn ging voortvarend van start en nam al snel afscheid van de rest van het veld. Het Pauwels Sauzen-Bingoal-duo Denise Betsema en Fem van Empel moesten in de achtervolging. In de tweede ronde werd Van Empel afgelost door landgenote Van Anrooij.

Fem van Empel op weg naar plek vier – foto: Cor Vos

Betsema en Van Anrooij lieten Kastelijn niet te ver wegrijden, maar in de derde ronde bouwde ze haar voorsprong uit naar vijftien tellen op Van Anrooij. Betsema – die vorig jaar nog zegevierde in Beringen – had inmiddels de aansluiting gemist en volgde op een halve minuut.

Kastelijn hield in de tweede helft van de cross knap stand en kon daardoor haar eerste overwinning sinds november 2019 (Wachtebeke) boeken. Van Anrooij werd knap tweede. Betsema legde beslag op een derde plek.

Uitslag Ethias Cross Beringen – dames
1. flag-nl Yara Kastelijn (Iko-Crelan) in 44m08s
2. flag-nl Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) op 17s
3. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen Bingoal) op 40s
4. flag-nl Fem van Empel (Pauwels Sauzen Bingoal) op 1m14s
5. flag-nl Aniek van Alphen (777) op 1m31s
6. flag-be Alicia Franck (Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini) op 3m15s
7. flag-nl Maud Kaptheijns (Deschacht-Hens) op 3m30s
7. flag-gb Anna Kay (Starcasino CX Team) op 3m54s
9. flag-be Karen Verhestraeten (IKO-Crelan) op 5m02s
10. flag-be Marthe Truyen (IKO-Crelan) op 5m07s

Dit artikel delen:

4 Reacties

De Cabybara van de Conradkade 18 september 2021 om 17:10

Mooi dat ze weer terug lijkt te zijn. Vorige seizoen was toch wat moeizaam.

0
Dolfy 18 september 2021 om 17:22

Sterk gereden van Kastelijn, ze klom echt als de beste hier. In de lange afdaling maakte Van Anrooij vaak wat secondes goed maar niet goed genoeg om een bedreiging te vormen. De warmte nekte volgens mij Betsema maar leek op het eind weer wat door te komen. Van Empel leek er geheel door te zakken nadat ze moest passen bij Betsema en daarna Van Anrooij maar herstelde dan. Dus misschien eigen tempo gekozen. Een parkoers met zoveel stof, dat zie je niet vaak in het veldrijden.

0
Veleta 18 september 2021 om 18:28

Kastelijn klom inderdaad erg sterk, maar wat vooral opviel was de, voor haar doen, goede afdalingen. Ze leek veel meer vertrouwen te hebben en maakte nauwelijks een foutje. Dit werd overigens ook aangegeven door haar trainer, maar als iets dat al jaren een worsteling voor haar leek, opeens vrij makkelijk lijkt te gaan, is dan toch opvallend. Zo eenvoudig waren deze afdalingen toch niet. Kan een mooi jaar voor haar worden als ze dit vertrouwen houdt, want zoals ze zelf zei, kan ze knetterhard fietsen!

0
Michelangelo 18 september 2021 om 19:19

Waarom ontbreekt Sanne Cant eigenlijk. Je zou toch verwachten dat ze als fulltime professioneel crosser gewoon meteen vanaf het begin aan de start zou staan…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone