Xandro Meurisse na tweede plaats in Tirreno: “Hierop kan ik voortbouwen”

vrijdag 11 maart 2022 om 20:42
Xandro Meurisse na tweede plaats in Tirreno: “Hierop kan ik voortbouwen”

foto: Cor Vos

Xandro Meurisse had natuurlijk liever gewonnen, maar ook zijn tweede plaats in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico was een opsteker. Voor de allrounder uit de ploeg van Alpecin-Fenix voelde zijn optreden als een bevestiging van zijn vorm.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Meurisse had eigenlijk zijn zinnen gezet op de vierde etappe, een zware rit met aankomst bergop op een klim van vier kilometer. “Gisteren was een ontgoocheling voor mij”, vertelde hij in gesprek met Het Nieuwsblad. Hij baalde vooral dat hij het werk van zijn ploeg voor hem niet kon belonen met een mooie uitslag. “Het is niet leuk om dan zo teleur te stellen, ik blokkeerde volledig op de slotklim. Het kopje zat niet goed en ik keek daarom ook wat op tegen vandaag.”

Zijn optreden in de rit naar Ferno maakte echter veel goed. De winst moest Meurisse weliswaar aan zijn medevluchter Warren Barguil laten, maar achter de Fransman reed hij sterk naar de tweede plaats. “Het is jammer dat ik op hem bots, een goede renner van een ploeg die goed draait”, concludeerde de 30-jarige renner. “Hier kan ik op verder bouwen, ik had dit nodig om te bevestigen dat de conditie zeker niet slecht is.”

Alpecin-Fenix heeft al een zege op zak met Tim Merlier, maar als het aan Meurisse ligt komt daar zondag in de laatste etappe door en rond San Benedetto del Tronto nog een succes bij. “Zondag hebben we nog een heel grote kans. We gaan er alles aan doen om Tim naar die tweede zege te loodsen”, zei hij tot slot.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Polleke 11 maart 2022 om 21:28

Had de koers ook kunnen winnen maar was net iets te gretig met gaatjes dichtrijden…

0
dit is mijn voorwiel 11 maart 2022 om 22:24

Sterk gereden met zelfvertrouwen. Goed ingedeeld ook. Kwam op het eind goed opzetten

0
Michelangelo 11 maart 2022 om 22:57

Barguil geen moment de indruk gegeven dat hij de sterkste was in de kopgroep, tot het moment dat hij vertrok. Meurisse was juist steeds heel nadrukkelijk aanwezig. Dat is denk ik toch het verschil tussen een renner die al veel heeft gewonnen, en de renner die nauwelijks weet wat winnen is.

0
Barry Batsbak 12 maart 2022 om 11:31

Als Quinten Hermans tzt bij de wegploeg komt zou hij samen met Xandro een leuk koppel zijn voor ontsnappingen in de grote rondes. Die mannen kun je rustig meebrengen voor wat hoogtemeters. Leuk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone