Xandro Meurisse 13de: “Tevreden, maar had op meer gehoopt”

Xandro Meurisse 13de: “Tevreden, maar had op meer gehoopt”

© Cor Vos

woensdag 7 juli 2021 om 18:26

Ook Xandro Meurisse glipte mee in de vlucht van de dag. Maar toen de Van Aert en co. hun duivels ontbonden op de Mont Ventoux, moest de West-Vlaming de rol lossen. Hij hield wel goed stand en finishte alsnog 13de. “Er komen nog kansen”, hield hij er na afloop de moed in.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Met het verdwijnen van kopman Mathieu van der Poel in de Tour, krijgt Xandro Meurisse een vrije rol in de niet-sprintetappes. Vandaag greep de West-Vlaming zijn kans. Meurisse hield ook lang stand, maar toen Van Aert op de tweede beklimming van de Ventoux versnelde, moest ook hij de rol lossen.

Meurisse werd uiteindelijk 13de. Met Van Aert, Elissonde en Mollema bleven slechts drie renners uit de ontsnapping hem voor. De klimmer van Alpecin-Fenix was tevreden van zijn prestatie, maar had toch verwacht beter te doen. “Als je mee bent in zo’n ontsnapping, hoop je altijd op beter”, vertelde hij aan de microfoon van Sporza. “Maar het is wat het is. Ik heb er het beste van gemaakt. Maar er komen nog kansen. De Tour is nog niet gedaan. Ik probeer er mijn etappe(s) uit te kiezen. Dan weet je niet wat er nog uit de bus kan komen.”

Over Van Aert – overigens ex-ploegmaat van Meurisse – was de West-Vlaming lovend. “Iedereen weet wat hij kan. Wat hij vorig jaar kon, dat is niet weg. Hij startte met achterstand, maar als je vijf weken op lang op hoogte traint, dan kunnen je klimmersbenen niet weg zijn. Dit is sowieso een sterk nummer van hem, en uiteraard is hij de verdiende winnaar.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 7 juli 2021 om 18:43

Rijdt een goede Tour en ook de rest van de ploeg blijft na het vertrek van MVDP gewoon het volle pond geven. Xandro is dan ook een echte renner voor het Waalse en het rondewerk die hopelijk nog wat marge heeft.

0
Davide Lappartiente 7 juli 2021 om 18:52

Dit interview van Carl Berteele draaide natuurlijk vooral om de vraag: ‘Wat vond je van Wout van Aert?’ #Renaatmodus

0
Remcoderksen 7 juli 2021 om 19:17

Dat zijn Belgen, tevreden met een dertiende plaats. Heel raar.

0
Steven_E 7 juli 2021 om 22:21

Correctie: tevreden met de prestatie, niet met het resultaat. Kregen ze 1-2 minuten meer, dan werd hij 4e en was het een ander verhaal.

0
Remcoderksen 7 juli 2021 om 23:42

4de? Nog steeds lege handen. Correctie: bijna bloemen.

0
Steven_E 8 juli 2021 om 08:38

Ze kunnen niet allemaal Van der Poel, Van Aert of Pogacar heten natuurlijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone