Wouter Weylandt (26) overleden

dinsdag 10 mei 2011 om 10:55

foto: Sirotti

Wouter Weylandt is maandag na een val in de Giro d’Italia overleden. Weylandt kwam in de afdaling van de Passo del Bocco op 25 kilometer van de finish ernstig ten val. De renner van Leopard-Trek bleef roerloos op het wegdek liggen terwijl er bloed uit zijn neus stroomde.

Weylandt werd ter plaatse door de hulpdiensten gereanimeerd en werd per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Daar kon enkel zijn overlijden worden vastgesteld. Een schedelbreuk werd hem fataal. Wouter Weylandt is 26 jaar geworden.

Op Twitter worden door de wielerwereld massaal condoleances geplaatst. “We hebben op weg naar Rapallo een geweldige ploeggenoot en een echte vriend verloren. Rust In Vrede Wouter,” schreef Leopard-teamanager Brian Nygaard.

De organisatie besloot geen podiumceremonie te geven. Leopard-Trek laat zijn renners zelf beslissen of zij de Giro willen vervolgen. De rit van morgen wordt geneutraliseerd.

De redactie van WielerFlits wenst familie, vrienden en collega’s van Wouter Weylandt alle sterkte met het verwerken van deze tragische gebeurtenis. Voor de leden is hier de mogelijkheid hun medeleven te betuigen

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone