Wout van Aert ziet lef beloond worden: “Aanvallen is nooit een nadeel”

zaterdag 1 augustus 2020 om 19:05
Wout van Aert ziet lef beloond worden: “Aanvallen is nooit een nadeel”

foto: Cor Vos

Wout van Aert maakte zaterdag grote indruk door de Strade Bianche te winnen. Na twee eerdere derde plaatsen was het dan eindelijk raak voor de renner van Jumbo-Visma. “Als je hier al twee keer op het podium bent geëindigd, dan heb je natuurlijk vertrouwen in een overwinning.”

In het flashinterview na afloop doet de Vlaming uitgebreid zijn verhaal: “Het was een heel lange dag afzien. Ik denk dat niemand zich eerlijk gezegd goed voelde. De hitte maakte de wedstrijd heel zwaar. Ik focuste me vooral op hydrateren. Mede daardoor had ik nog wat over op het einde.”

Van Aert was vlak voor de laatste sector van de dag ten aanval getrokken, waarna hij het volhield tot de finish. De 25-jarige coureur had er bewust voor gekozen om nog voor de steile slotkilometer ten aanval te trekken. “Ook al zat er niet echt een renner bij ons waar ik bang voor moest zijn op de slotklim.”

“Maar aanval is de beste verdediging”, zo gaat hij verder. “In het verleden hebben we gezien dat dat vaak loont. Ik kwam met een kleine voorsprong op het steile gedeelte van de laatste strook. Daar werd het een man-tegen-mangevecht. Maar het werkte!”

Van Aert kan na zijn etappezege in de Tour de France nu weer een heel grote wedstrijd op zijn palmares bijschrijven. “Een overwinning in de Tour de France is heel groot, maar ook de Strade Bianche is een van de grootste wedstrijden om te winnen. Het was mijn doel om deze zege ooit op mijn palmares te zetten. Ik ben 25 jaar en het is me gelukt!”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Romāns Vainšteins 1 augustus 2020 om 19:17

Heel mooie overwinning in zeer lastige omstandigheden. Precies de juiste balans tussen knallen en verschuilen gehouden en zo met overmacht het eindspel zijn hoek ingetrokken. Ook enorm van Bettiol genoten vandaag, die lijkt van brood- naar durfcoureur te zijn omgeschakeld en verliest denk ik het podium omdat hij wilde winnen. Zo hoort dat.

Martino87 1 augustus 2020 om 19:25

Ik denk dat Fuglsang daar anders over denkt.

the-edge60 1 augustus 2020 om 19:27

Wouw ben blij voor Wout, denk niet dat er nu nog twijfels zijn of hij z’n nivo nog haalt na zijn horror crash in de TDF vorig jaar. Enorme klasbak. Het is hem enorm gegund. Ik moet altijd denken aan hoe hij Stig begroette tijdens die zelfde TDF. Zo’n sympathiek en innemende coureur. Ik hoop dat er nog heel veel grote overwinningen door Wout behaald gaan worden.

Deo 1 augustus 2020 om 19:51

Een beetje raar om het over het “lef” van van Aert te hebben terwijl ze allemaal wel iets hadden geprobeerd.

Gelei 1 augustus 2020 om 19:53

Hij is daar idd als een gek op kop le tolfe ingevlogen. Je kon duidelijk zien dat hij al los was voor het klimwerk.

Glorious 1 augustus 2020 om 20:06

Fantastisch voor Jumbo! En iedereen gunt het van Aert!

harryjohan71 1 augustus 2020 om 20:16

ik heb sterk mijn twijfel of de Belgische fans van DQS blij zijn. Zij hadden liever dat Stybar of Alaphilippe gewonnen had.

Fredje Raketje 1 augustus 2020 om 21:11

Ik vraag me eigenlijk af hoeveel mensen er echt fan zijn van een ploeg en niet gewoon van renners.

Glorious 1 augustus 2020 om 23:17

Ik iig sinds Rabo echt 100% de ploeg, nu dus 100% Jumbo Visma en nationaliteit maakt niets uit als het maar Jumbo Visma is.

Hans Baas 2 augustus 2020 om 00:44

Ik ben fan van renners, al vind ik sommige ploegen wel heel bijzonder, zoals TI-Raleigh of Deceuninck–Quick-Step. Maar dat is dan vanwege de enorme concentratie aan talent. Ik zie liever Sagan winnen dan wie ook, om maar iets te noemen. Maar als Hollander vind ik het ook leuk als een Hollander wint, dat ontken ik niet. Wat ik totaal niet heb, is voor een Nederlandse ploeg zijn met een renner waar ik niets mee heb, zoals Rasmussen of Roglic. Dan zie ik toch liever Nibali of Quintana.

simplex 2 augustus 2020 om 00:03

Snap het niet helemaal @Glorious.
Als over 2 jaar bijv. Jumbo moet stoppen en Unilever (GBR) of Mercedes het gaat sponsoren en een wereldploeg formeert met min. 6 Nederlanders blijf je dan fan?

MollemaFanatic 2 augustus 2020 om 01:39

Helaas is bij wielrennen geen club zoals in voetbal. Het is de sponsor die bepaald en een grote stempel heeft. Toch heb je van oudsher grote teams, die ook hun naam veranderen. Ik ben ook van oudsher Rabobank fan en nu Jumbo visma.

Je kan ook van teams genieten. Bij voetbal ben Ik bijvoorbeeld fan van Ajax en Arsenal. Maar geniet ik ook van goed voetballende teams in bepaalde periodes. Denk aan tikkie takka van Barça. Nu he je dat met City.

Bij wielrennen geniet ik van Quick Step als team. Altijd aanvallend, potentieel altijd een winnaar.

Maar ook renners kun je fan van zijn. Ik heb dat met de Gendt, Mollema en Nibali. Die laatste heeft voor teams gereden waarmee ik helemaal niets heb.

harryjohan71 2 augustus 2020 om 10:14

Vanaf Rabobank zijn de sponsors en samenstelling van de teams veranderd, net als bij voetbalploegen. Ik zie daar het verschil niet. Bij JV zitten minstens net zoveel NL’ers als bij de gemiddelde Nederlandse profclub. Het verschil met een voetbalclub is dat deze te relateren is aan een stad ipv land. Verandering van sponsors heeft tot op heden niet voor grote verschuivingen gezorgd in het aantal NEderlanders bij de ploeg. Elk jaar komen er renners bij en verlaten renners het team, idem als bij voetbalclubs. Ik ben fan en blijf van JV, ongeacht de resultaten.

jv88 2 augustus 2020 om 02:04

Ik supporter ook de ploeg Jumbo Visma. Ook Nederlanders of favoriete renners in buitenlandse ploegen. Maar ben ook vanaf de Rabobank supporter van de ploeg.

Lalsacien 2 augustus 2020 om 08:11

Ik ben fan van het wielrennen en heb een aantal renners die ik prefereer.
Maar ik ben zeker geen fan van overdreven adorerende volgers van renners. En die zijn er hier steeds meer. En dan gaan de discussies over wat als en hoeveel gaan deze renners winnen de komende 15 jaar…..

Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 08:50

Domineren, vernederen, goeie kop, meertalig, sympathiek, kruimels overlaten.

Blwegh

Headlines

Materiaalzone

Populair