Wout van Aert zesde: “Ik was gewoon niet goed genoeg”

zondag 4 april 2021 om 16:42
Wout van Aert zesde: “Ik was gewoon niet goed genoeg”

foto: Cor Vos

Wout van Aert moest in de Ronde van Vlaanderen genoegen nemen met de zesde plaats. Op de laatste keer Oude Kwaremont moest hij winnaar Kasper Asgreen en Mathieu van der Poel laten gaan, waarna hij in de achtervolging zesde werd. “Ik had gehoopt op een beter gevoel want dit was mijn hoofddoel, maar er zat niet meer in”, zegt hij tegen Sporza.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Ik voelde bij de tweede keer Kwaremont al dat ik geen overschot had”, aldus Van Aert. “Ik was uiteindelijk gewoon niet goed genoeg. Ik ben er gewoon afgereden. Ik ben nog blijven vechten, maar op het laatste was het op.”

“Ik dacht: laat het maar zo snel mogelijk voorbij zijn, want het was niet meer van harte. De Paterberg was zelfs strompelen”, geeft de kopman van Jumbo-Visma toe. “Ik heb daarna nog geprobeerd om voor die groep uit te blijven, maar ik kon niet meer. Of ik ontgoocheld ben? Ja en nee. Er zat niet meer in en ik heb ook geen steken laten vallen, maar ik had wel gehoopt op een beter gevoel. Dit was het hoofddoel van mijn voorjaar. Hier moet ik even van bekomen.”

Dit artikel delen:

45 Reacties

Murcia 4 april 2021 om 16:55

Draait er nooit omheen en dat is alleen maar te prijzen. Even treuren en weer door want de trein dendert verder.

kelderfan 4 april 2021 om 17:00

quote: “Of ik ontgoocheld ben? Ja en nee. Er zat niet meer in en ik heb ook geen steken laten vallen, maar ik had wel gehoopt op een beter gevoel. Dit was het hoofddoel van mijn voorjaar. Hier moet ik even van bekomen.”
Hij zeker altijd eerlijk en valt zijn ploeg niet af, maar hij moet hier toch even van bekomen. Dat lijkt mij een duidelijk signaal toch.

Yeez 4 april 2021 om 17:16

@kelderfan blijf je nu doorgaan en zelf dingen zoeken en die te relateren aan de ploeg? Je zit citaten uit hun verband te trekken om het op de ploeg te botvieren.

zwiggelbig 4 april 2021 om 16:55

misschien keuzes maken. of voor rondewerk gaan. of klassiekers. als voorbereiding vol voor klassement in tireno rijden is niet slim he als je rvv wilt winnen

Yeez 4 april 2021 om 16:57

Eerlijk als altijd!

Westland95 4 april 2021 om 16:59

Pfoe dit is toch niet de van Aert van 2020.

Dikke vrouw 4 april 2021 om 17:01

Even de fiets aan de haak Woutie ipv nu nog Brabantse pijl & Gold Race

Wildebert 4 april 2021 om 17:22

Ontbeerde ook wel wat Jumbosteun.

xistnc 4 april 2021 om 17:26

Nogal. Benieuwd wat er op de Molenberg gebeurd is. Tot dat moment gingen ze collectief goed mee, daarna waren ze in één klap helemaal weg.

Het verschil heeft het niet gemaakt. De uiteindelijke uitdunning zouden zijn ploegmaats hoe dan ook niet hebben overleefd. Wout was vooral zelf niet goed genoeg.

De mooie klassieke zege van vorige week dankt hij dan weer vooral aan een goede ploegmaat. Het kan verkeren.

S. Morgenstern 4 april 2021 om 17:31

Na de Molenberg zaten ze uiteindelijk wel weer met vijf goed voorin. Het was na de tweede keer Kwaremont dat ze allemaal weg waren.

xistnc 4 april 2021 om 17:38

Ah okee. Anyway, ik zag Wynants en zelfs David Dekker nog vooraan op een moment dat ik ze eigenlijk niet meer had verwacht.

Eenkhoorn heeft misschien zijn laatste pijlen verschoten toen hij Kragh probeerde bij te benen. Van Hooijdonck en Roosen leken prima mee te zijn op de tweede rij, maar waren plots in geen velden of wegen meer te bekennen.

Lionel Gesink 4 april 2021 om 17:54

Als hij de beste was had hij gewoon gewonnen ook zonder steun! Dat slappe “hij heeft geen ploeg/ondersteuning” excuus was vandaag zeker niet van toepassing! Hij heeft geen trap meer als van der Poel en Asgreen hoeven te doen maar is gewoon op waarde geklopt!!

Wildebert 4 april 2021 om 18:08

Nou, hoe ver de camera ook naar achter zwenkte, ik zag geen enkele TJV er naast Wout. Tuurlijk helpt dat niet. Moest nu zelf een paar keer een gat dichten. Dus , hoewel ik ook Gesink fan ben Lionel, het hield helaas niet over met de steun van TJV. Zeker niet als je zag wat een volk er op 50 km nog wel bij was.

Bettinwel 4 april 2021 om 17:23

Sportief dat Wout de hand in eigen boezem steekt. Ik zie ook de uiterst zwakke ondersteuning: De laatste 50 km moest ie alles alleen opknappen.

Lionel Gesink 4 april 2021 om 17:51

Lul toch niet! Hij heeft niks meer moeten doen dan Van der Poel en alleen Asgreen heeft zich een beetje achter Alaphilippe kunnen verstoppen! Verder was het gewoon man tegen man met de sterkste als winnaar en de 1-na sterkste als tweede!

Deel Koeper 4 april 2021 om 17:58

@Lionel Gesink

Ook dan blijft het vrij genant dat zo’n helikopter op 50 kilometer van de finish van groep naar groep naar groep naar groep vliegt en daar echt niets geels tussen zit.

Of wacht, je kwam wel regelmatig zo’n renner van het machtige Bingoal tegen, die waren in de breedte sterker dan Jumbo.

Lionel Gesink 4 april 2021 om 18:58

@Deel koeper

Gênant of niet, het had geen verschil gemaakt in de uitslag. Van Aert was gewoon minder dan Asgreen en van der Poel. Asgreen heeft het vandaag in tegenstelling tot de E3 ook volledig zelf gedaan, dus al had Van Aert bij Quick-Step gereden dan had hij nog niet mee gekund met de beste!

Deel Koeper 4 april 2021 om 19:10

@Lionel Gesink

Er is dan ook vrijwel niemand die beweert dat Van Aert met een beter team wel had gewonnen. Velen vinden gewoon dat het team, ongeacht het resultaat, voor de zoveelste keer in dit soort koersen véél te licht uitvalt.

Je weerlegt dus een stelling die eigenlijk niemand maakt en die alleen jij zelf suggereert.

YogiBear 4 april 2021 om 20:22

@Deel Koeper Ik denk dat er niemand is die beweert dat de ondersteuning van TJV volgend jaar niet beter moet. Volgens mij zit het verschil er in, dat je kunt kijken naar hoe het begin van het jaar was gepland (late ondertekening nieuwe contract door Wout, Mike en Tom als ondersteuning in de Vlaamse koersen) en hoe het nu is (Mike en Tom door bekende redenen niet aanwezig). Door te blijven hameren op een ondersteuning die er nu niet is, lijkt er op dat een aantal de plannen van het begin van het seizoen zijn vergeten. Ik denk verder zelf (maar daar kun je over discussiëren), dat een mannetje meer vandaag, niet had betekend dat Wout had gewonnen. Wellicht had hij nog wel als derde op het podium kunnen komen.

Gebruikersnaam 4 april 2021 om 22:44

Aankooppolitiek zal wel afhankelijk zijn van de Tour van Roglic. Als die weer relatief close komt, maar net niet wint, dan gaat ze gewoon weer één of andere Schultz of Hamilton weghalen bij BikeExchange en gaan ze daar echt geen Turgis mee halen voor Van Aert.

Die krijgt dan Biermans of Livyns of zo iemand, een beredeneerd maar vooral goedkoop gokje. Maar goed, voor die eeuwige 2e viool heeft hij zelf gekozen, dus veel medelijden moet je er niet mee hebben.

S. Morgenstern 4 april 2021 om 17:26

Totaal geen schande dit. Het kan natuurlijk niet ieder jaar 2020 zijn. Alsnog een mooi voorjaar gehad, met winst in Wevelgem.

evelineroos 4 april 2021 om 20:37

Niets meer dan een troostprijs.

djerkson 4 april 2021 om 22:13

@evelineroos: een troostprijs? Een klassieker van 250km ja + 2 ritzeges id Tirreno en 2de plaats id eindstand. Vdp wint Strade en 2 ritzeges id Tirreno. Dat is exact hetzelfde als je je het mij vraagt. 99% van het peloton wil voor zo een palmares tekenen.

Barry Batsbak 5 april 2021 om 13:31

Djerkson, je vergeet de eerste etappe UAE voor VdP.

Jooop 6 april 2021 om 08:53

Gezien het deelnemersveld in de Strade staat deze dit jaar voor mij toch wel een treetje hoger dan Gent Wevelgem van dit jaar.

VerstandOpNul 4 april 2021 om 17:28

Ik had vooraf verwacht dat Wout hier op topniveau was (daar waar Mathieu er al wat overheen leek).. Maar hij viel me niet mee hier. Misschien toch de prijs voor het klassement in de Tirreno?

Wildebert 4 april 2021 om 17:30

Iets op twee paarden wedden misschien.

kleomantre 4 april 2021 om 17:56

Uiteindelijk is z’n zwakte dit voorjaar dat hij de allerbeste punchers (of van die dag) net niet bij kan benen op dit soort hellingen. Nou denk ik niet dat dit z’n beste kwaliteit is van nature, maar vorig jaar leek alleen een goede Flip ‘m pijn te kunnen doen. Oogt wat minder of de verhoudingen zijn dit seizoen wat meer genormaliseerd dat kan ook.

Deel Koeper 4 april 2021 om 17:36

Hopen voor Van Aert dat binnen x aantal jaren niet blijkt dan 2020 zijn grote kans was, de sprint die hij nooit had mogen verliezen.

Nils96 4 april 2021 om 20:05

Hoezo de sprint die hij nooit had mogen verliezen? Hij is zo vaak geklopt door Mvdp in de sprint. Net als andersom trouwens.

Deel Koeper 4 april 2021 om 22:32

Van Aert heeft baat bij een lange sprint, van der Poel bij een heel korte. Van Aert liet zich heel dom vangen en begon belachelijk laat te sprinten. Anders wint hij die sprint altijd op die dag altijd.

Lionel Gesink 4 april 2021 om 17:49

Dat gelul en die slappe excuses over te weinig ondersteuning voor Wout wordt je toch ook moe van! Man..Man…Man! Hij was gewoon niet goed genoeg. PUNT!

Stablinsky 4 april 2021 om 18:06

Je hebt gelijk. Een goeie Wout had dit alleen opgeknapt. Op Wout na was deze koers voor Jumbo echter een blamage. De nr 2 van de ploeg vinden we pas op plek 62 terug. Ik zou hier als ploegleider en als sponsor niet vrolijk van worden.

Romāns Vainšteins 4 april 2021 om 18:07

Van Aert nam echt te veel op zijn schouders en had vandaag sneaky moeten bluffen en in de wielen blijven hangen na het eerste moment waaruit bleek dat Asgreen en MvdP er gewoon beter in zaten. Ik weet dat Vlaanderen kijkt maar je moet ook aan jezelf blijven denken, mee koersen en een gelijk aandeel leveren is geen verplichting.

Gitan 4 april 2021 om 18:24

Met de ogen open erin gelopen inderdaad. Dubbel dom nadat het hem al eens in de E3 was overkomen, en vandaag was dan al vroeg in de finale duidelijk dat het niet super was.

Mag tevreden zijn dat hij vorige week nog Gent-Wevelgem heeft gepakt. Niet toevallig bij afwezigheid van Matje, want dan kan hij blijkbaar wel zijn koersverstand gebruiken.

Martino87 4 april 2021 om 19:10

Wel opvallend dat hij dit jaar eigenlijk in alle eendagswedstrijden te kort komt. In Gent Wevelgem zat het natuurlijk wel mee dat hij in een kopgroep terecht kwam met maar 1 afgematte QS’er en daarnaast sprinters.

Maar goed, uiteindelijk wel een grote wedstrijd gewonnen en daar kun je tevreden mee zijn.

antilek 4 april 2021 om 19:41

Gewoon mazzel gehad dat het deelnemersveld in G W veel minder was dan vandaag.

Gitan 4 april 2021 om 19:47

Mazzel? Is dat dan niet net slim van daar te starten?

Luc La 4 april 2021 om 19:43

Ik vraag me af of hij mss niet wat te scherp staat? Ik mis idd ook die punch van 2020..

Enfin, gelukkig is hij zo veelzijdig dat er nog veel lekkers kan worden binnengehaald ditjaar. Waar de Boonens, van petegems zo fixeerden op 2 wedstrijden gaan die mannen al tekeer in de tirreno..

TheBigShow 5 april 2021 om 01:13

Euj. Boonen in zijn jonge jaren fixeerde zich echt niet alleen op die 2 wedstrijden hoor.

F4L 4 april 2021 om 21:24

Slechtste plek dit voorjaar een 13e plek, maar toch beklijft het net niet gevoel. Vorig jaar was natuurlijk uitzonderlijk goed. Ben benieuwd wat de rest van het jaar hem brengt.

Michelangelo 4 april 2021 om 22:03

Het ene jaar is gewoon het andere niet.

Ik zei vorig jaar al dat het moeilijk zou worden om “te bevestigen”. En ergens heeft hij wel bevestigd natuurlijk, maar vorig jaar viel wel alles zijn richting op. Toen won hij Strade, MSR en nog een hele rits andere wedstrijden. Nu moet hij het doen met een paar minder aansprekende overwinningen, maar vooral heel veel mooie ereplaatsen.

Als je het mij vraagt heeft hij vorig jaar optimaal geprofiteerd van de corona situatie. Dat waren net de maandjes extra die hij nodig had om helemaal terug te komen van zijn blessure, en voor veel andere renners de maanden die juist schema’s in de war hebben gegooid. Nu is het gewoon weer een soort van normaal seizoen voor iedereen.

Ik weet dan ook niet of hij slechter is dan vorig jaar, of dat de rest gewoon beter is. Daar kunnen waarschijnlijk enkel hij, zijn trainer en zijn directe concurrenten antwoord op geven.

Gelei 4 april 2021 om 22:33

Klopt, je kan moeilijk 2020 als referentie gebruiken op vlak van voorbereiding. Mss toch even gaan nadenken over dat cross programma. Die rush naar de hoogtestage na het WK is mss net iets vh goede te veel om in dezelfde vorm als 2020 aan de klassiekers te beginnen.

Michelangelo 4 april 2021 om 22:42

En verder weet je ook niet hoe het vaderschap nog invloed heeft. Daarnaast is de ene dag ook de andere niet, ik denk dat iedereen die wel eens sport (ongeacht het niveau waarop) wel eens heeft ervaren hoe je de ene dag net wat meer kunt dan de andere dag.

Ik denk dat het crossen an sich heel goed is, ook voor Wout. Maar misschien moet hij daar toch nog net wat selectiever in worden, bijvoorbeeld door iets later te beginnen met crossen en dan meteen door te gaan met de Omloop. De cross niet meer te benaderen als hoofdgerecht, maar als voorbereiding voor alles wat komt in het voorjaar.

luyfred 5 april 2021 om 13:51

Maar waarom steeds achter iedereen aanrijden ? Kopwerk steeds langer dan de andere. Niet verwonderlijk dat de tank leegloopt. Doe je werk maar ‘niet meer dan een ander, ook al ben je topfavoriet.

Headlines

Materiaalzone

Populair