Wout van Aert vijfde bij rentree: “Tevreden dat ik mezelf weer kon tonen”

vrijdag 27 december 2019 om 17:20
Wout van Aert vijfde bij rentree: “Tevreden dat ik mezelf weer kon tonen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert deed het met zijn vijfde plek in de Azencross van Loenhout beter dan hij had durven hopen. Vijf maanden na zijn zware valpartij in de Tour de France vierde hij vandaag zijn rentree. “Ik heb mezelf zeker verbaasd.”

“Het deed heel veel deugd om weer te kunnen crossen, ik heb echt genoten vandaag”, vertelde Van Aert na afloop in het flashinterview. “Het publiek was superleuk. Ik heb mezelf kunnen tonen ook, dus ik ben enorm tevreden.” De renner van Jumbo-Visma maakte meteen indruk door na een snelle start als allereerste het veld in te duiken. “Dat ben ik nog niet verleerd gelukkig. Met dit parcours was het handig om goed weg te zijn en zo kon ik direct een keer op kop rijden. Ik denk dat ik het publiek direct waar voor zijn geld heb kunnen geven!”

Van Aert had weinig last meer van de gevolgen van zijn val in de Tour de France. “In de tweede helft had ik misschien een beetje last van mijn rechterheup, maar eigenlijk ging het heel goed. Er waren toch ook verraderlijke stukken waar ik moest afstappen en er toch wat impact op mijn rechterbeen kwam, en dat ging eigenlijk vlot. Dus het voelde goed en ik hoop dat ik de komende dagen zo verder kan.” Zijn vijfde plek aan de finish was beter dan verwacht. “Nee, dat had ik echt niet durven hopen. Ik heb mezelf zeker verbaasd.”

Finale rijden
“Het is natuurlijk heel mooi om vanuit hier verder te kunnen bouwen. In de laatste ronden was het ook nog een strijd in ons groepje (om de vierde plaats, red). Mooi dat ik zo toch direct een finale kon rijden. Ik moet ook Tim Merlier bedanken die me nog even op sleeptouw nam in het laatste stuk. Leuk om meteen samen over de finish te rijden.” Over acht dagen, in de Cyclocross Gullegem, zien we Van Aert opnieuw in actie. Een week later rijdt hij in Antwerpen het Belgisch kampioenschap veldrijden. “Daarna moet ik kijken hoe het gaat.”

Op 2 februari staat in het Zwitserse Dübendorf het wereldkampioenschap cross op de kalender. Het is nog ongewis of Van Aert, die vanaf 2016 drie seizoenen op rij de wereldtitel opstreek, daarbij is. “Het WK is een heel mooie cross, maar gezien de resultaten die ik daar al heb behaald moet ik er niet naartoe gaan om slechts mee te rijden. Dan wil ik eigenlijk enkel gaan als ik er kan presteren. Als we dat na het BK mogelijk achten, maken we een planning om ook daar zo goed mogelijk te zijn.”

Voorlopig crossprogramma Wout van Aert
flag-be Cyclocross Gullegem (4 januari)
flag-be BK Antwerpen (12 januari)
flag-ch WK Dübendorf (2 februari)*
*nog onzeker

Dit artikel delen:

15 Reacties

Marveloke 27 december 2019 om 17:31

Die sprint bij de start was al spectaculair en dan ook nog vijfde eindigen bij zijn rentree… klasbak de Wout. Het enige minpuntje was dat hij niet zo gesoigneerd rond reed: dat gele kitje, de redbull helm en de celeste Bianchi matchen niet goed met kleur

tendam 27 december 2019 om 19:02

@marveloke
Bianchi is nu eenmaal eigenwijs, dat celeste moet en zal blijven. En eerlijk is eerlijk, ik heb de commentatoren meerdere malen de merknaam horen noemen, terwijl dat bij andere crossers niet gebeurt, dus het werkt wel.

Emergo 27 december 2019 om 19:16

Zo’n lange zin voor een minpuntje.

Barry Batsbak 27 december 2019 om 22:07

Past goed bij Van Aert’s groene crossbandjes… maar het is wel een beetje een kleurendiarree zo. Die helm is echt té. Geen gezicht. Wel knap gereden, positief verrast door zijn klassering.

Jean Dumas 27 december 2019 om 18:05

Leve Wout.

Borsje 27 december 2019 om 19:38

Het geel van tenue in combinatie met het celeste van de fiets: was en is inderdaad apart maar lekker herkenbaar voor de fans. De helm…, ok , maar kan – neem ik aan- even niet anders vanwege sponsorverplichtingen.
Al met al: een geweldige rentree!

Wheely 27 december 2019 om 19:38

Zie net die verschrikkelijke val van Wout in de Tour nog eens voorbij komen op Eurosport… Geweldig dat hij weer terug in competitie is!

MarcoB 27 december 2019 om 19:43

Als Wout weer met de fiets over de balkjes springt gaat hij het MvdP moeilijk maken.

Thijs E 27 december 2019 om 20:07

Ik hoop daar wel op, maar het verschil was vandaag 1.15 minuut, nadat MvdP terugkwam van 40 seconden achterstand.

En ik weet niet of MvdP Gullegem rijdt en WvA zegt nog niks over het WK. Dus het is nog maar de vraag of ze elkaar nog tegenkomen.

Barry Batsbak 27 december 2019 om 22:09

Wout heeft het Mathieu nog nooit moeilijk gemaakt door over balkjes te springen, heeft hem daarmee in het verleden eerder meters kado gedaan.

Matje VdP 27 december 2019 om 21:17

Fijn dat hij er weer bij is!

Martino87 27 december 2019 om 21:54

Ik had eigenlijk verwacht dat hij op het podium zou eindigen.

WernerFranke 27 december 2019 om 22:35

Ik had verwacht dat hij met 3 minuten voorsprong zou winnen… we zijn dus alle twee teleurgesteld in Van Aert. Shame on you, Wout!

fransthys 27 december 2019 om 23:49

Dat is een weinig realistische verwachting voor iemand die ruim 5 maanden geen wedstrijd betwist heeft!!

Martino87 28 december 2019 om 10:37

Maar je wist dat hij niet terug zou komen om rond de 20ste plek rond te rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair