Wout van Aert teleurgesteld met zilver op WK: “Ik ben op niemand kwaad”
foto: Cor Vos
zondag 27 september 2020 om 17:14

Wout van Aert teleurgesteld met zilver op WK: “Ik ben op niemand kwaad”

Wout van Aert baalde als een stekker van zijn tweede plaats op het WK wielrennen in Imola. De kopman van de Belgische ploeg kon de latere wereldkampioen Julian Alaphilippe niet bijbenen en sprintte bij de achtervolgers naar de tweede plaats. “Ik denk dat ik mijzelf niets kan verwijten en de ploeg ook niet. We hebben gedaan wat we wilden, want we reden fantastisch”, zegt Van Aert.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik kon niet mee toen Alaphilippe demarreerde. Daarom ben ik teleurgesteld. Een tweede plaats is pijnlijk, want ik had de benen die ik wilde. Alleen was er net als vrijdag eentje beter. Dit komt hard aan”, aldus de winnaar van Milaan-San Remo tegen Sporza.

Van Aert baalt dat hij samen met Marc Hirschi, Michal Kwiatkowski, Jakob Fuglsang en Primož Roglič het gat niet dicht kreeg op Alaphilippe. “Ik heb volle bak rond gedraaid, maar ik denk dat Julian het voordeel had van het gaatje en dat hij de sterkste was. Eigenlijk kwam bij ons pas de twijfel in de laatste twee kilometer. En daarvoor zijn we niet dichter gekomen”, legt Van Aert uit.

‘Ik ben op niemand kwaad, ook niet op Primož’
De rol van Roglič, ploeggenoot van Van Aert bij Jumbo-Visma, is veelbesproken na afloop. Had hij zich in moeten zetten voor zijn meesterknecht in de voorbije Tour de France. “Ja, ik had Primož bij mij. Hem ken ik natuurlijk, maar hij heeft ook zijn beste beentje voor gezet. We zaten allemaal op onze limiet, en de sterkste vooraan. Ik moet hier tevreden mee zijn, maar het is wel teleurstellend.”

“Ik denk dat Primož alles gedaan heeft wat hij kon”, benadrukt Van Aert. “Hij zat ook op de limiet. Hij wist ook dat hij niet kon winnen in deze groep, maar ik ben op niemand kwaad. Ik denk dat er ene beter was. Dat was Alaphilippe en hij had superbenen.”

De beslissing viel op de laatste klim van de Cima Gallisterna. “Als we daar met een groepje boven zouden komen, wilde ik niets meer laten rijden”, zegt de uiteindelijke nummer twee. “Maar de laatste honderden meters waren er te veel aan. Als Alaphilippe demarreert op zijn buitenblad, dan weet je genoeg. Er was niets aan te doen en hij pakt net honderd meter te veel op de top.”

 
203 Reacties
Sorteer op:
27 september 2020
Jammer dat Roglic 't niet meer had. Hij is niet de Roglic van de Dauphine helaas, Wout mag teleurgesteld zijn, maar hij is wel 2x de nr. 2 in dit WK. Dus hij heeft verloren van een hele sterke Alaphilippe en dat is geen schande.
  27 september 2020
  Dauphine is ook geen wk me dunkt.
27 september 2020
Het commentaar op Sporza de afgelopen maand zodra het over van Aert en zijn Jumbo-ploegmaats was al te schandalig voor woorden, maar vandaag was wel echt de overtreffende trap qua walgelijkheid. Wuyts, de Cauwer, Vannieuwkerke en Planckaert zijn een stelletje gestoorde ultranationalische fanboys die niet thuis horen op de nationale televisie. De irritatie tijdens de interviews valt ook aan alle kanten van Wout zijn gezicht af te lezen steeds. Ze accepteren zijn eerlijke en nuchtere uitleg ook nooit en verdraaien constant zijn woorden, dat kan je gewoon niet maken als journalist. Het gaat nooit gebeuren natuurlijk(en ik ben geen jurist dus ik weet niet of het uberhaupt kan), maar als dit de komende maanden/jaar zo doorgaat zou ik als Jumbo-Visma serieus gaan overwegen om een officiele klacht in te dienen bij Sporza.
  27 september 2020
  +2
  27 september 2020
  Perfect verwoord.
  27 september 2020
  En dan Planckaert, die het presteert om een vergelijking te trekken met een ploegentijdrit in de Tour. Hilarisch en sneu tegelijk.
  27 september 2020
  +50 Dit kan zo niet langer, het is gewoon wachten tot een doorgedraaide fan besluit om het recht in eigen hand te nemen door TJV renners en in het bijzonder Roglic aan te vallen. Mensen worden dermate opgehitst dat je niks moet uitsluiten. Het is de overtreffende trap van Ziggo en Max.
  27 september 2020
  Tja, persvrijheid is een groot goed, hoe hysterisch enkelen ook mogen worden..
  27 september 2020
  +10 Ook ik begin me steeds meer te ergeren. In plaats van analisten nodigen ze fanboys uit. Planckaert kan mooi vertellen, maar is een stoker eerste klas. En geen analist maar een babbelaar. En Vannieuwkercke is geen haar beter, net als Wuyts. DeCauwer is eigenlijk de enige die ik nog pruim op dit moment. Ik hoop dat Van Aert zich niet laat gek maken. Dat hij zich niet laat vangen door het gestook van het Belgische journaille. Of door de diverse (Belgische) fans die het soms ook niet helder meer zien.
  27 september 2020
  Mee eens, maar ook De Cauwer ging er helemaal in mee dat Roglic op kop had moeten rijden voor Van Aert. Dat juist de meest verstandige en meest objectieve analyticus in België dat zegt, heeft misschien nog wel meer impact dan dat die fanboys het roepen.
  27 september 2020
  Een klacht? Wat een onzin is dat zeg. En die kritiek op Sporza. Dit is een Belgische zender, betaald door Belgische belastingbetalers. Logisch dat ze pro Belgisch zijn. Kijk dan naar een andere zender ...
  27 september 2020
  Ik ben het er grotendeels mee eens. Ze mogen bij Sporza wel eens stoppen met dat constante gezanik op Jumbo. Van Aert is er ook niet heel blij, die irriteert zich er ook aan. Roglic kon gewoon niet beter.
  27 september 2020
  Eens met dit verhaal. Ik kijk al jaren Sporza maar het is echt verschrikkelijk hoe erg ze op hun eigen renners geilen daar. En elk jaar is het daar erger geworden. Nu helemaal met Van Aert en Evenepoel. Je mag je eigen landgenoten aanmoedigen maar dit is van een totaal ander caliber. Alles en iedereen moet ondergeschikt zijn aan Belgen.
  27 september 2020
  In de logica van de Belgen had Tiesj voor Hischi moeten rijden. Want je rijdt niet voor je land blijkbaar, maar voor je ploeg. Maar dat is niet zo, want dit gaat alleen op als dat betekent dat je voor een Belg rijdt, want als jouw kopman geen belg is, dan rijdt je sowieso voor België, dus je rijdt voor België, ook als je geen Belg bent. België
  27 september 2020
  Helemaal mee eens. Niet te doen dit.
  27 september 2020
  Voor mij is het nu ook Wel sporza bye-bye. Eurosport dan maar.
  27 september 2020
  Wuyts is een irritante zeur aan het worden..... Het Verdriet van België heet Wout van Aert volgens hem en zijn meepraters!
  27 september 2020
  ook ik erger me als Belg al jaren aan het duo Statler en Waldorf en kan niet wachten tot ze afgevoerd worden wegens seniliteit
  27 september 2020
  ... maar aan de andere kant zitten er op dit forum ook veel noorderburen die minstens een even hoog zeurgehalte hebben als het over Evenepoel gaat bvb ....
  27 september 2020
  Hahaha wauw, wat een onvoorstelbaar gefrustreerde reactie! Kijk dan naar Eurosport of naar NOS als je het niet aanstaat. Daar wordt gegeild op Dumoulin en god ja, welke Nederlanders deden er eigenlijk nog mee? Ik heb er verder geen enkele gezien, behalve achteraan het peloton... Dit was ook totaal geen kritiek op Jumbo van Sporza. Dit was kritiek op Roglic, die het na 3 weken berenwerk van Van Aert niet nodig vond om eens 100 meter op kop te rijden. En ja, ze reden vandaag in landenploegen, maar het is een ongeschreven wet in het wielrennen dat je voor je ploegmaats van de merkenploeg rijdt als je zelf niet meer kan winnen of in winnende positie zit. Leg jij maar een klacht neer bij Sporza, ze zullen daar eens goed lachen! Groeten
  27 september 2020
  Als je van dit soort chauvinisme al dermate gaat schuimbekken, dan vraag ik me af wat je gaat doen als er eens iets serieus gebeurt.
  27 september 2020
  Mee eens wel. Zelfs José laat zich hopeloos meeslepen door Wuyts. Maar het is de hele Sporza ploeg, ook de interviews met de renners zijn te gênant voor woorden. Tegen elke renner beginnen over van Aert. Het was vandaag nog net niet “Gefeliciteerd Julian, wat vond je van van Aert”. En het zal straks met Evenepoel er weer bij niet minder worden allemaal. Lang leve Eurosport dan maar.
  27 september 2020
  +1 enz. Maakt niet uit, de spijker op de kop! De commentatoren bij Sporza ,en speciaal vandaag zijn een stelletje walgelijke supranationalisten die op een ongelooflijke manier uiting geven aan hun opgekropte frustraties dat Wout van Aert geen wereldkampioen is geworden en ook niet voor die blauwe belgische ploeg heeft gekozen, maar voor het geel/zwart van Jumbo Visma.Misschien wel omdat Wout juist achterbaksheid haat. Ze zijn daar al een tijdje mee bezig (inclusief de Tour). Schaamteloze, pure belgische opstokerij jegens Jumbo Visma. Het creëren van haat. Erger zou zijn dat die haat t.o.v. Jumbo Visma overslaat op het publiek . Een voorproefje was al te zien tijdens de laatste tijdrit in de Tour op de helling naar Planches de Belles Filles waar een belgische mafkees (althans hij was getooid met een belgische vlag) vlak voor Tom Dumoulin de weg opsprong en zijn middelvinger (bijna) in het gezicht van Dumoulin prikte. Dit vileine commentatorengedrag kan voor gevoelige types de haat tegen JV en Roglic aanwakkeren tot soortgelijke gedragingen bij komende wedstrijden. Ook het veldrijden uit het verleden kent vele (belgische) misdragingen jegens nederlandse veldrijders (Groenendaal e.a.) die hun belgisch feestjes dreigden te verstoren. Ook misdragingen gevoed door haat. Van Aert voelt zich prima thuis bij het nederlandse JV en dat steekt kennelijk enorm. De verantwoordlijkheid die Sporza en haar commentatoren heeft om objectief (mag natuurlijk gekleurd zijn, geen probleem) verslag te doen en te analyseren, wordt door ultranationalistich gedrag echter zodanig misbruikt dat ik vrees voor aangewakkerde haat gedreven "acties' tijdens toekomstige koersen in België. Sporza zal daar medeschuldig aan zijn!
  27 september 2020
  voor de volle volledigheid ongelooflijk met u eens...
  27 september 2020
  Beloof dan wel dat jullie wegblijven van Sporza of toch liever elke keer blijven klagen? Ik hoop dat Mathieu snel weer durft mee te doen aan een wedstrijd. Dan kunnen jullie gezamelijk supporteren en misschien kan hij weer eens top 10 rijden.
  27 september 2020
  +1 Ook mee eens. Zo jammer, want in de basis de best onderlegde en (voor mij ooit) leukste commentatoren. Keek echt graag, ook wanneer Belgen het goed deden. Maar sinds wva en rev toppers zijn. Oei.. Niet. Te. Pruimen. Ook niet als het wel goed uitpakt voor hen, dat is nog erger. Misschien deze forum reacties uitprinten en opsturen.
  27 september 2020
  Met dat gedoe kosten ze feitelijk hun eigen godenzoon uit, wat moet dat vreselijk zijn voor een van Aert dat er zoveel over zijn rug heen zichzelf op de kaart pogen te zetten.
  27 september 2020
  Als hij dat vind moet hij gewoon zeggen, ik praat niet meer met jullie. Dan stoppen ze snel genoeg.
  27 september 2020
  Probleem is niet Sporza, maar de anchorman Wuyts die zich als jaren als de koning gedraagt. In de tijd van Boonen was het precies hetzelfde laken en pak, met inteelt grapjes dat hij uit eigen waarneming wist dat alles 'groots' was bij Boonen, niet alleen zijn daden en voeten. Ze hadden hem gewoon op de motor moeten laten zitten i.p.v. op de troon te hijsen. Met de jaren is hij steeds meer in zichzelf gaan geloven. Zet Renaat in combinatie met José op de commentaarstoelen en het is al een stuk minder extreem.
  27 september 2020
  De nabeschouwing op Sporza was bizar om te kijken. Het is alsof je Ziggo zit te kijken na een F1-race. Van enige objectiviteit is geen sprake. Ze hebben het nauwelijks over de winnaar gehad.
  27 september 2020
  Sporza is een Belgische sportzender betaald door de Belgische belastingbetaler jongens. Jezus wat een reacties hier. Als ik voetbal of atletiek of iets anders kijk van sport op de NOS gaan ze toch ook over de Nederlanders praten en hopen dat die winnen. Wat een gezeik hier!
  27 september 2020
  @jayjay ze hadden het meer over een Sloveen dan over de winnaar.
  28 september 2020
  Hopen dat Evenepoel snel hersteld of wellicht een gekke uitval van Crack of Tiesj in de klassiekers, dan kan de aandacht wellicht weer wat verspreid worden.
27 september 2020
Kijk een realistische reactie van Van Aert, zoals we hem kennen. Maar al die Jumbo haters zullen het wel beter weten.
  27 september 2020
  Een professioneel antwoord, maar denk je nu zelf dat hij hier het achterste van zijn tong laat tonen? Hij moest de tranen tegenhouden.
  27 september 2020
  Niet zo gek he dat hij zijn tranen moet bedwingen, 2x 2e dit weekend. Dat doet pijn, maar dat is sport. Ja dat denk ik, dit doet hij namelijk altijd. WvA is nou niet de persoon geweest die altijd maar de sociaal wenselijke antwoorden gaf. Maar hey, jullie weten het beter hoe hij zich moet voelen en uiten. Vermoeiend lijkt me dat voor Wout dat volk dat het beter weet dan hijzelf.
  27 september 2020
  Van Aert doet niet mee aan een potje Belgie - Nederland (Roglic) en gelijk heeft hij.
27 september 2020
Gewoon het commentaar van Van Aert accepteren als enige waarheid lijkt mij.
27 september 2020
Wat is Van Aert toch een fantastisch mens. Ik heb diep respect voor deze wielrenner. Geen schuldigen aanwijzen, enkel naar de feiten wijzen. Heel knap zo snel na de finish.
  27 september 2020
  100% mee eens
  27 september 2020
  Klopt een groot (sport)mens ...
  27 september 2020
  Helemaal mee eens. Wout is degene in koers en weet wat er precies gebeurt. Ik zag juist collegialiteit volop, maar teleurgestelde Belgische commentatoren zijn ziende blind en zelfs onze Bram lat zich erin meesleuren. Jammer en het het heeft weinig met de topprestatie van wielrenners te maken... meer met zielige mannetjes die willen schitteren op televisie terwijl ze zelf zijn uitgerangeerd. Tja...
  27 september 2020
  Van Aert is een top vent. (grap aan) Waarschijnijk omdat hij een Nederlandse vader heeft (grap uit). Maar de Belgische media moet hem wel als een mens blijven behandelen en niet als een heilige/redder van de natie.
27 september 2020
Gewoon weer een keurige, sympathieke reactie van Wout, ik had eigenlijk niet anders verwacht.. Mocht hij uit plaatsvervangende schaamte voor zijn landgenoten toch liever de nationaliteit van zijn vader willen aannemen, dan is hij wat mij betreft van harte welkom..
27 september 2020
WF met zo’n kop? Was slechts een klein onderdeel van het interview.
27 september 2020
Eigenlijk is het logisch he, zelfs een supersterkte Van Aert kan op een parcours als dit gewoon nooit winnen van een sterke Alaphilippe. Hij had moeten hopen dat Alaphilippe net dat beetje minder goed was. Dat zal hij ook wel beseffen, maar het steekt natuurlijk dat je deze supervorm niet in een overwinning kan omzetten.
27 september 2020
Wout je broodheren en sponsoren vast wel.
  27 september 2020
  Jumbo en Visma zijn blij als hij in volgende wedstrijden mooie dingen laat zien in een strak uniform
27 september 2020
Zeer nette reactie van Wout. Hij zal misschien niet boos zijn op Roglic, maar ongetwijfeld enorm teleurgesteld. Dat Roglic zo weinig terugdoet na al het knechtwerk van Van Aert in de Tour is gewoon schandalig. Prima dat Roglic als Sloveen in eerste instantie voor zijn eigen kansen rijdt, maar op 3km van de streep weet hij ook dat hij kansloos is voor een medaille en dan behoort hij gewoon een vriendendienst te doen door nog 1x alles te geven. Blijkbaar zijn het geen vrienden.
  27 september 2020
  Schandalig? Hou toch op. Ik vind hrt juist storend als de ploegenbelangen een rol spelen op een wk. En bovendien heb ik nog het beeld op mijn netvlies dat Roglic de boel aantrekt op die finish bergop in de Dauphiné waar Wout won.
27 september 2020
De vlamingen zijn helemaal de eeg kwijt als het over van aert gaat. Wat een gekkies op sporza.
  27 september 2020
  oh maar ik hoor deze reactie van alle mogelijke analisten die hoog aangeschreven staan hoor.
  27 september 2020
  Je ziet hoe geirriteerd van aert wordt van sporza
  27 september 2020
  @moa Dus? Weten die het beter dan Van Aert zelf? De vlamingen praten WvA straks nog in een persoonlijkheidscrisis. Gelukkig is WvA zelf gewoon realistisch en uiteraard flink teleurgesteld. Maar die jongen mag mega trots zijn op zichzelf want wat een fenomenaal jaar rijdt die na de verschrikkelijke blessure.
27 september 2020
Goede reactie van een heel volwassen geworden sportman.
27 september 2020
Aan de sprint van roglic zie je toch dat ie leeg was. Wat een geleuter, waarom zou roglic in een landenwedstrijd moeten knechten voor een tegenstander?
  27 september 2020
  Voor Jumbo natuurlijk. Zeker als je op bent en beseft niet te kunnen winnen...
  27 september 2020
  Omdat dat een ongeschreven wielerwet is.
  27 september 2020
  @stablinsky Een wielerwet die alleen in België, ook vooraf aan het WK, echt serieus wordt genomen. Hoe ziet het er in Slovenië uit als Roglic zich helemaal leeg rijdt voor Van Aert? Dat slaat toch nergens op? Bovendien was hij duidelijk niet zo goed meer, en deed hij alsnog wel z'n beurten.
  27 september 2020
  Het is dan wel een landenwedstrijd maar je koerst de rest van het jaar in een jumbo truitje. Ik hoop dat ze dit bij Jumbo goed managen. Roglic mag echt wel eens een keer wat terugbetalen.
  27 september 2020
  Dit is natuurlijk geen landenwedstrijd maar een wedstrijd waaraan de deelnemers worden aangewezen door de nationale bonden. Dat is iets anders dan dat die renners zich per definitie als zo'n gelegenheidsploeg moeten gedragen. In sommige landen hebben ze een bondscoach die de afvaardiging samenstelt en dat is het.
27 september 2020
Van Aert de sterkste Belg, Devenyns de slimste Belg.
  27 september 2020
  Juist die wist dat dit ging gebeuren.
  27 september 2020
  + 1
  27 september 2020
  Wuyts komt Devenyns tegen op straat : ‘Hou me tegen, hoe me tegen! Waas voor me ogen jonguh, helemaal GEK jonguh, hou me tegen!’
27 september 2020
Toch begrijp ik de Belgen niet. Roglic Jan zich toch niet opofferen voor Van Aert? Het is het WK? Hij rijdt voor zijn land. Hij hoeft hem natuurlijk ook niet terug te gaan halen als hij weg is. Maar deze reacties zijn belachelijk.
  27 september 2020
  Net dat. Roglic rijdt niet alleen voor de eer van zijn land, maar vooral voor de Sloveense wielerfan. Stel je voor dat Roglic zich leeg rijdt voor WvA, krijgt die de Sloveense supporters én de Sloveense pers over zich heen, zoals voorbeeldige ploegmaat Nys indertijd. Dat kan hij niet maken natuurlijk.
  27 september 2020
  Tja, dat is frustratie. Ze dachten dat Van Aert de laatste drie tour etappes en het WK TT en het WK weg zou (kunnen) winnen. Uiteindelijk blijkt maar weer hoe moeilijk het is om wedstrijden te vinden.
  27 september 2020
  Over Sloveense wielerfans gesproken... Overal stonden supporters langs de weg met mondkapjes, bij het contingent Sloveense vaandelzwaaiers bijna niemand met een mondkapje!
27 september 2020
Mooi heh? Nederland vs Argentinie... laatste tien minuten... Argentinie is aan de verliezende hand. Allez heh... als Frenkie de bal wat vaker naar Messie had gespeeld.
  27 september 2020
  Ik dacht dat het over fietsen ging?
27 september 2020
Roglic verknalt een heel team in de Tour. Roglic ontzegt Jumbo een wereldkampioen. Zo kan je het ook bekijken.
  27 september 2020
  Het kostte België een wereldkampioen. De Belgische ploeg Quickstep, daarentegen heeft wel een wereldkampioen.
  27 september 2020
  @Stablinsky Ja, als je niets anders kunt verzinnen dan wil je het kennelijk graag zo bekijken.
  27 september 2020
  En wie zegt dat de groep was teruggekeerd bij Flip als Roglic zich in de laatste paar km op kop had gezet?.
  27 september 2020
  Dankzij Roglic moet een gebruiker hier zijn nickname veranderen: Geen Geel en geen Groen en ook geen Regenboogtrui....
  27 september 2020
  Stablinsky Als WvA op kop had gereden in de waaierrit dan had Roglic de tour gewonnen. En de ongeschreven wet is ongeschreven geouwehoer
27 september 2020
Toen ik de finale zag dacht ik aan de woorden van Rik Verbrugghe: we moeten zorgen dat we het niet doen zoals Jumbo-Visma in de Tour. Nou, dat is dus precies wat er gebeurde: ze deden alles goed, maar ze stuitten op een betere renner. Klaar. En het is niet alsof Roglic in het wiel ging zitten, hij werkte wel degelijk mee. Werd nog bijna gelost toen Van Aert eens stevig doortrok. Hij was dus gewoon niet zo goed meer.
  27 september 2020
  Verbrugghe doelde op ´slechte tactiek´
  27 september 2020
  @stablinsky Ja, dat weet ik. Omdat alles wat Jumbo doet in België als waardeloos wordt gezien. Maar ik vond het nu wel ironisch.
  27 september 2020
  Ze hebben het precies hetzelfde gedaan Jumbo in de tour: alle kaarten op 1 renner en nooit zelf meeschuiven. Als je zo'n sterke ploeg hebt, waarom maak je daar dan geen gebruik van? Van Avermaet, Wellens of Benoot hadden toch ook kunnen aanvallen of met Pogacar mee kunnen gaan?
  27 september 2020
  @tendam Op een ´WK Veralgemenen´zou jij de gouden plak binnenhalen
  27 september 2020
  @stablinsky Oh, er zijn ongetwijfeld Belgen die anders denken. Maar die zie je noch op deze site, noch bij Sporza.
  27 september 2020
  Precies. Roglic zat er doorheen en kon met moeite aanklampen.
  27 september 2020
  Dan doe je Sporza oneer aan, denk ik. Over de Belgen op deze site ga ik me niet uitspreken.
  27 september 2020
  Nee zelfs de Sporza-website gaat nu mee in het demoniseren van Roglic. Het duurde even en ik dacht al ze doen verstandig, maar nee. Zelfs Van Aert willen ze niet geloven, getuige het woord 'meent' dat ze achter zijn citaat plakken. En onze vriend Zonneveld stookt het vuurtje lekker op met zijn tweets ...
  27 september 2020
  Roglic lijde tot 1 km of 2 tot finish heel goed. Hij lijkde zelfs podium te kunnen halen. In dit geval ga je niet knechten. Ik vind, dat Dumoulin hier de "bad guy" is. Hij vas duidelijk minder sterk dat die twee teamgenoten, maar hij heeft WvA en Primoz niet geholpen. Altijd "in the back of the peloton"
  27 september 2020
  Dumoulin reed voor zijn land en eigen kansen. Prima
27 september 2020
De Belgen moeten niet zeuren. Het WK is ongelijk. België heeft een superteam. Wout had maximale steun. Slovenië staat hier met een handvol renners.
27 september 2020
Persoonlijk begrijp ik dat gewouwel over België en vlamingen niet jullie kijken wellicht sporza. Het gaat om Jumbo.
27 september 2020
Keurige volwassene reactie van klasse renner Van Aert. Daar kunnen de journalisten en commentatoren van Sporza een puntje aan zuigen. Helaas geen reactie van dit journaille na deze uitleg van een realistische Wout Van Aert. Sporza ging er dit WK er al vanuit dat Van dit WK wel even de man zou zijn met 2 gouden medailles. Ik hoop dat ze inzien dat dit ook niet altijd gebeurt met klasse renner Evenepoel.
27 september 2020
Zoals wel vaker reden de Belgen weer te graag op kop. Laat dat de Fransen, Italianen en Spanjaarden doen.
27 september 2020
Het wordt steeds lastiger om op een fijne manier ergens naar wielrennen te kijken. Ik kijk al jaren het liefste naar Sporza vanwege de knowledge en de passie voor het wielrennen van de belgen, met name van De Cauwer. Maar de komende jaren met v Aert en Evenepoel gaat het ongeremde nationalisme hoogtwaarschijnlijk onuitstaanbare vormen aannemen... De NOS is momenteel echter geen alternatief omdat ze vasthouden aan de minkukels die er nu zitten die niet geremd worden door enige kennis van zaken... Door Nelissen en Clement/Boogie neer te zetten zal dit probleem echter vrij makkelijk op te lossen zijn Eurosport commentaar van jeroen en Karsten is best te pruimen maar al die reclames zijn vreselijk irritant. Help!
  27 september 2020
  Wen maar aan de reclames want ik ga ook inschakelen op Eurosport als Jeroen en Karsten het commentaar doen. Met Wuyts en zijn gegeil over Belgische renners ben ik helemaal klaar.
  27 september 2020
  Het Engelstalige GCN commentaar op de Eurosport player is zeer goed te pruimen.
  27 september 2020
  Ik vind Karsten en Jeroen een prima combo.
  27 september 2020
  GCN app heeft Eurosport service zonder reclames en je kan kiezen welke taal je commentaar wilt hebben. (Misschien is Duits wel beter?)
27 september 2020
Al die Belgen denken ook maar dat Alaphilippe was teruggepakt als Roglic had meegedraaid. Als je de sprint van Roglic zag, zag je dat daar echt helemaal niks meer op zat.
27 september 2020
Ze kunnen dat nooit van Roglic vragen laat staan eisen, Wuyts en Co. En daar kritiek op hebben. Je zal maar Tratnik of Polanc heten en een uur ervoor daarvoor je ballen hebben afgedraaid. Laat staan Pogacar.

Reacties zijn gesloten.