Wout van Aert richt pijlen op WK: “Zit er al weken mee in mijn hoofd”

zondag 20 september 2020 om 19:53
Wout van Aert richt pijlen op WK: “Zit er al weken mee in mijn hoofd”

foto: Cor Vos

Wout van Aert kwam in de slotrit van de Tour de France niet verder dan een zesde plaats in de massasprint. Niet het einde van de Tour waar hij op had gehoopt, nadat hij zaterdag ook zijn kopman Primoz Roglic de gele trui zag verspelen. “Het was een fantastische tour met een zuur en bitter einde. Dat is jammer, maar het is goed dat het WK er snel aankomt en dat ik mijn focus kan behouden”, zegt hij tegen Sporza.

De slotrit in Parijs liep niet zoals gepland voor Jumbo-Visma. Van Aert was de man voor de sprint. “Het plan mislukte om een goede lead-out te doen. Amund Grøndahl Jansen is normaal de laatste jongen voor Dylan Groenewegen, maar hij kreeg nu pech in de voorlaatste ronde. Precies dat kwam ik te kort op het einde”, legt Van Aert uit.

Toch wist hij nog zesde te worden. “Ik kwam met veel snelheid buitenom in de laatste bocht, maar moest remmen voor Viviani die naar de kant gedwongen werd. Daarmee verloor ik te veel snelheid”, aldus de tweevoudig ritwinnaar van deze Tour. “Het was niet gemakkelijk om de switch te maken. In de bus hebben erover gesproken. Iedereen was gemotiveerd om er nog voor te gaan en iedereen wilde zich nog eens tonen.”

‘Tijdrit heeft mij vertrouwen gegeven voor het WK’
Nu verlegt Van Aert zijn focus richting het WK wielrennen van volgende week in Imola. “Ik zit er al weken mee in mijn hoofd. Het is jammer dat onze Tour zo zuur eindigt, maar het is goed dat het WK er snel aankomt en dat ik mijn focus kan behouden”, aldus de Belg.

Vrijdag wacht de tijdrit en zondag de wegrit. “Fysiologisch gezien is het heel kort dag om fris te zijn voor vrijdag, maar het is mentaal belangrijk om het te proberen. De tijdrit van zaterdag heeft mij wel vertrouwen gegeven”, zegt Van Aert. “Morgen ga ik eerst en vooral naar huis. Dan ga ik twee dagen genieten van het thuis zijn. Woensdag ga ik naar Imola en donderdag het parcours verkennen. En veel rusten.”

Dit artikel delen:

53 Reacties

Ligthning 21 september 2020 om 00:55

@Gilberto

edit wf: zwaar ongepast, gedraag je

Als het om denigrerende opmerkingen en persoonlijke aanvallen gaat, zou je jezelf als een van de eersten moeten aangeven. Blijkbaar is kritiek geven op de beschamende manier waarop Jumbo-Visma is omgegaan met een numerieke en kwalitatieve meerderheid, voor jou voldoende om mensen te rapporteren. Vaststellen dat Van Aert uiteindelijk totaal nutteloos drie weken zichzelf in de pleuris heeft moeten rijden, zonder dat hij zelf mocht gaan voor bijkomende ritten en groen, blijkt dat ook te zijn. Te merken aan jouw talrijke reacties. Je bent daarmee lang niet de enige, zo kan ik hier opnieuw lezen. De manier waarop Van Aert in Parijs opnieuw aan zijn lot overgelaten werd, was opnieuw bijzonder laag. Dat Jansen pech had, kan gebeuren. Maar waar waren de drie of vier anderen van de ploeg die Van Aert, minstens de laatste kilometers, uit de wind en het gewoel hadden kunnen houden. De reeds "als een citroen uitgeperste" Martin (met alle respect voor die renner) moest het op zijn eentje doen. En kwam al op 3,5 km van het einde alleen op kop, met Van Aert in zijn wiel. Dan weet je dat Van Aert kansloos zal zijn.
Nu de talrijke opmerkingen, al van voor de Tour, en tijdens het hele verloop van de Tour, over de verkeerde ploegtactiek van J-V, bewaarheid werden, gaan een aantal (Nederlandse ?) volgers hier volledig door het lint. Hun ongelijk toegeven, doen ze niet, wat bijzonder laf is. En als reactie gaan ze nog meer persoonlijke aanvallen lanceren, of desnoods mensen "rapporteren". Hallo ?

SnellePelle 21 september 2020 om 07:49

Hahaahahahahahahah,

Jij denkt dat die klimvliegjes van Jumbo spierbonken als Tim Declercx, Morkov en Stuyver kunnen voorblijven??
Wat naïef.

Burdincurutcheta 21 september 2020 om 07:55

Idd, als je hier een mening durft neerschrijven die ingaat tegen de algemeen geldende Nederlandse visie wordt je hier uitgescholden voor troll, calimero, zuiger en wat nog allemaal. Waar slaat dit op? Blijkbaar is het moeilijk te slikken dat mensen er een andere mening op na houden. Jammer dat Wielerflits hier in meegaat. Het gaat ondertussen al zover dat perfect valabele meningen worden verwijderd.

Romāns Vainšteins 21 september 2020 om 08:04

Wat mij betreft verwijderd de redactie dit type ‘vermoorde onschuld’ bagger als bovenstaand ook linea recta, het is persoonlijk gemiauw over de interne flitser dus offtopic. Even ergerlijk en irrelevant als BN’ers die ouwehoeren over waar ze ‘die dag waren’. Douw dit op een subforum ‘voor al uw piepjes’, in plaats van lukraak wat in veel relevantere doping discussies snijden

Burdincurutcheta 21 september 2020 om 08:15

Ik vind een discussie over hoe er hier mag gecommuniceerd worden anders wel gepast. Dat hoef je niet ergens in een uithoekje te verstoppen. Ik lees trouwens nergens ‘vermoorde onschuld’.

Romāns Vainšteins 21 september 2020 om 08:19

En ik vind het ongepaste vervuiling, redactie haal deze draad aub weg, het gaat niet over het topic. Maak een gevoelenstopic ergens op het forum en verwijs daar naar. Onderneem actie!

zietemgaan 21 september 2020 om 08:28

totaal eens met RV, laat het over de koers gaan, niet over elkaar … on topic graag!

Burdincurutcheta 21 september 2020 om 08:31

Prima voor mij. Maar neem al die ongepaste troll, calimero en andere opmerkingen dan ook weg. Zolang die mogen blijven, is dit ook gepast.

Gilberto 21 september 2020 om 09:29

Wederom gerapporteerd daar ik ongepast uitgemaakt word voor nazi of nsb-er

Burdincurutcheta 21 september 2020 om 07:46

Ipv rapporteren, kan je beter met een ander mening leren omgaan Gilbertowattus.

go1707 21 september 2020 om 08:18

Goeiemorgen, de kater is duidelijk nog niet verwerkt bij de reaguurders. Hopelijk kan Wout er zich wel over zetten, en zondag pronken met de regenboogtrui.

xistnc 21 september 2020 om 11:12

Ja, lijkt me echt geweldig als hij zijn rol van afgelopen Tour volgend jaar in de regenboogtrui doet!

Bontempi 21 september 2020 om 09:41

Ik wens hem veel succes.

Zo een tijdrit op een vlak parcours, tegen oa. een Ganna en Dennis, die zich al maanden enkel op die dag concentreren… Dat wordt wel moeilijk vrees ik.

En zondag, met een Belgische ploeg vol klassieke types, die enkel aan zichzelf denken… Hopelijk halen de Spanjaarden of de Italianen de kastanjes uit het vuur.

Ligthning 21 september 2020 om 11:07

@Redactie
Dit is wat ik te zien kreeg op de plaats waar de redactie een heel stuk terechte tekst censureerde, bij mijn reactie op iemand die voortdurend mensen persoonlijk aanvalt, mensen “rapporteert”, zich negatief uitlaat en nooit inhoudelijke argumentatie brengt, :” edit wf: zwaar ongepast, gedraag je”. Ik was verbijsterd dat het op WF de gewoonte is dat er “gerapporteerd” wordt, als iemand een ander mening toegedaan is en het niet eens is met argumenten. Ik verwees daarbij terecht naar een periode in de geschiedenis, toen dit ook gebeurde om mogelijke tegenstanders of mensen met een andere politieke of levensbeschouwelijke visie te laten elimineren. Dat WF zelf een dergelijk systeem hanteert, is hallucinant.
Ook de voortdurende vicieuze en vilaine reacties van Vainsteins op personen die een eigen mening hebben, en die hun mening met argumenten verdedigen (i.t.t hijzelf), is onvoorstelbaar. Hij vraagt om die personen van het forum te verwijderen.
Ik ijver er al jaren voor om dit forum op een wat hoger niveau te brengen, naar analogie met Engelstalige forums. Waarbij de redactie aan de leden duidelijk maakt dat het om inhoud gaat, om het argumenteren van meningen. Zodat we niet voortdurend uitgemaakt worden voor “troll, calimero, zuiger ” en wat voor lelijks ook, zoals Burdincurutcheta het treffend verwoordt.
Ik hoop dus echt dat de inbreng van Kerckhofs niet alleen het inhoudelijk niveau maar ook de ethiek bij de redactie op een hoger niveau brengt. En dat diegenen die hier inhoudelijk over koers willen discussiëren, niet hun energie moeten steken in reacties op hatelijke opmerkingen. Terwijl de redactie enkel de terechte reacties censureert, en niet de oorspronkelijke vuilspuiterij.

Bruine Koersbroek 21 september 2020 om 11:15

Helemaal mee eens Lightning!
Ik vrees wel dat je bericht dadelijk ook ge-edit wordt..

Laat de redactie nou eens duidelijk afkaderen wat de regels zijn en het overige gewoon laten staan.. Ik zou denken: ingrijpen bij scheldpartijen en bedreigingen (die overigens weinig voorkomen)..

Lalsacien 21 september 2020 om 11:58

Zolang je netjes je mening verkondigt, de anderen niet schoffeert en niet uit de hoogte doet zul je mogen posten als het over het onderwerp gaat, verwacht ik.
In dat licht klinkt “ik ijver al jaren om het forum op een hoger niveau te brengen” wel wat pretentieus. Ik ben ook geen heilige en kijk regelmatig in de spiegel. Dat zouden er meer moeten doen.
De grootste ergernis op het forum is volgens mij, het eindeloos herhalen van een mening over een bepaald onderwerp. Ongeacht of die mening juist is of niet. Dat zou een hoop ellende schelen.

go1707 21 september 2020 om 13:41

Ik als Belg denk ook dat sommige van mijn landgenoten soms te spottend reageren. Het project van Jumbo was een mooie droom die slechts op het nippertje niet uitkwam. We zijn hier als gast op de Nederlandse versie omdat een debatcultuur in Vlaanderen nauwelijks bestaat. Het is niet aan ons om een droom te bespotten ieder volk heeft recht op een “nationaal good feeling”, daarom roep ik ook mijn landgenoten op meer positieve bijdrages te brengen ( heb me ook soms schuldig gemaakt aan het omgekeerde, mijn excuses daarvoor). Anderzijds worden Belgische reacties door sommigen categoriek als onzin bestempeld, wat ook een beetje jammer is. In ieder zit een competitiebeest, laten we het sportief houden, op enkele uitzonderingen na winnen de Nederlanders hier wel.

Jean Dumas 21 september 2020 om 11:58

Zou mooi zijn als Jumbo de kater van zich af kan schudden met een regenboogtrui. Bij het wielrennen altijd nieuwe kansen.

Headlines

Materiaalzone

Populair