Wout van Aert over zijn vorm: “Een groot vraagteken, het doel is in de finale geraken”

zondag 17 april 2022 om 11:19
Wout van Aert over zijn vorm: “Een groot vraagteken, het doel is in de finale geraken”

foto: Cor Vos

Wout Van Aert verschijnt na een tijdje afwezig te zijn terug in het peloton. Parijs-Roubaix is de eerste klassieker die de Belg rijdt na zijn besmetting van het coronavirus. Voor de start sprak de renner van Jumbo-Visma zijn twijfels uit: “De sterren staan niet goed voor mij, dat is zeker.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het is natuurlijk heel leuk om hier te kunnen staan. Het was heel moeilijk om een van de mooiste koersen van het voorjaar te moeten bekijken vanuit de zetel. Mijn besmetting en daardoor ook mijn terugval kwam op het slechtst mogelijke moment in het seizoen. Het was echt balen, maar er zijn altijd ergere dingen in de wereld”, aldus Van Aert.

De oud-wereldkampioen veldrijden kreeg de vraag hoe het met zijn vorm is gesteld: “Een groot vraagteken. Ik ben natuurlijk niet op het niveau dat ik hiervoor was. De sterren staan niet goed voor mij, dat is zeker”, zei hij aan Sporza. “Mijn eerste doel is om de eerste veldslagen te overleven en in de finale te geraken. Anticiperen, wat in Roubaix betekent in de vroege vlucht komen, ga ik niet doen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

AdZ 17 april 2022 om 11:30

Op Eurosport vermelden de Engelse commentatoren al 3x dat er sterke geruchten zijn dat Woutie de afgelopen week lekker in Spanje heeft getraind en even gestopt is om dat op Strava te zetten… en vooral dat hij er klaar voor is.

Voor als dat waar is… hoe noemden we dat hier de afgelopen weken ook alweer?

0
WernerFranke 17 april 2022 om 11:47

https://www.wielerflits.nl/nieuws/wout-van-aert-traint-in-spanje-donderdag-beslissing-over-parijs-roubaix/
Dat was vorige week al te lezen, beetje oud nieuws.
Daarnaast heeft Plugge hem verboden om Strava-gegevens te delen, om speculaties over zijn comeback te vermijden.

0
Kartouche 17 april 2022 om 11:50

Daar gaan we pas over steggelen als Wout een dijk van een wedstrijd rijdt, wint of op de podium eindigt. Nu nog een beetje vroeg.

0
Limal 17 april 2022 om 11:53

Er is een verschil tussen ‘sandbagging’ (vreselijk woord vind ik dat) en realistisch de verwachtingen/doelen bijstellen.

Volgens Jan Boone, inspanningsfysioloog en professor aan de Universiteit Gent, betekenen de gemiste trainingen tijdens de ziekte/quarantaine-periode waarschijnlijk 3 à 5 % verlies bij piekinspanningen: https://sporza.be/nl/2022/04/14/welke-impact-had-de-verplichte-break-op-wout-van-aert-achterstand-van-3-tot-5-bij-piekprestaties~1649932274209/
Daarbij houdt hij enkel rekening met de verstoorde trainingsarbeid, niet met enige invloed van het virus zelf.

OT: voor het eerst dit jaar dat ik Rob Hatch hoor in de commentaarcabine – een genot om naar te luisteren!

0
AdZ 17 april 2022 om 12:03

Limal + 1 Hatch is top, dè reden dat ik het Engelse commentaar aan heb staan. Ik hoop dat hij de Giro gaat doen, wordt weer 3 weken genieten :-)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone