Wout van Aert niet van plan formulieren dopingcontroles te openbaren

vrijdag 27 januari 2017 om 13:12
Wout van Aert niet van plan formulieren dopingcontroles te openbaren

foto: WielerFlits / Niels Bastiaens

Wout van Aert heeft op de persconferentie van de Belgische selectie gereageerd op de actie van enkele concurrenten die hun formulier van dopingcontrole openbaarden. “Ik weet niet waarom zij dat gedaan hebben, maar ik ga het niet doen”, meldt Van Aert.

De uittredend wereldkampioen begon het traditionele persmoment, twee dagen voor de wedstrijd, met een statement. In een verklaring legde hij de aard van zijn knieblessure uit in de hoop dat er geen verdere vragen zouden volgen over de kwetsuur. HLN schrijft dat dat slechts deels lukte.

Van Aert maakte zich ook druk over de insinuaties aan zijn adres over vermeend cortisonegebruik. De Belg sneerde naar selectiegenoot Kevin Pauwels (die als eerste zijn formulier openbaarde) “Dat hij maar uitlegt waarom hij zijn medisch attest online heeft gezet.”

“Of die situatie voor wrevel zorgt?”, vroeg Sporza. “Ik ben hier zelf om de koers te winnen en in 90% van de gevallen heb je daar niemand anders voor nodig. Ik heb woensdag dopingcontrole gehad, maar ik ga dat niet met de wereld delen. Ik heb in elk geval geen therapeutische uitzondering gevraagd om iets te kunnen gebruiken. Het is wel jammer dat sommige mensen denken dat ik helemaal geen blessure had.”

Dit artikel delen:

49 Reacties

achtpuntzes 27 januari 2017 om 13:20

een beetje dommig die van Aert. hij had er veel beter afgekomen als hij en zijn kamp helemaal niet was ingegaan op het openbaar maken van hun dopingcontrole. door nu zo af te geven op die acties van Pauwels en van der Poel maakt hij zichzelf toch flink verdacht. nee, ik heb geen attest, maar het bewijs daarover geef ik niet. tsja.

0
robotour 27 januari 2017 om 13:20

Lekker sfeertje in de Belgische ploeg;). Van Aert is wel erg dwars in deze, maar zolang geen officieele instantie hem verplicht deze formulieren openbaar te maken, heeft hij het recht om het niet vrijwillig te doen. Al roept dat dan wel weer vragen op. Transparant en/of hypocriet blifjt hand in hand samengaan in de wielersport.

0
Daan° 27 januari 2017 om 13:21

Van Aert had er beter helemaal niet op in kunnen gaan of gewoon zo'n formulier op twitter zetten, wat is het probleem?

0
DerEffe 27 januari 2017 om 13:34

Kamp van Aert laat recentelijk steeds meer zien het niet van hersencapaciteit te moeten hebben. Maar goed, wat wil je met die omhooggevallen plofkop als coach?

0
Dweepziek 27 januari 2017 om 13:37

Snap niet dat Van Aert het nodig vindt om daar zo geagiteerd op te reageren, kan ook zonder uithalen zeggen waarom hij het niet nodig vindt zo’n formulier online te zetten. De wedstrijd voor onsympathiek gedrag heeft zijn kamp in ieder geval al gewonnen.

0
sooike 27 januari 2017 om 13:44

Niet slim van je Wout! Je zult wel zijn ingefluisterd door je coach, je weet wel, die vriend van Adri van der Poel. Niels riep al eerder domme dingen, maar nu laat hij jou ook nog domme dingen zeggen !

0
kampie 27 januari 2017 om 13:45

Van Aert zit in een lastig parket. Misschien kan bij aangeven dat het privé informatie is, waar bijv. info op staat die je normaal gesproken ook niet deelt. Dan leg je het nog uit, zal men begrip voor hebben. Als je je zo verdedigt als hij doet dan maak je je verdacht. Beetje opvallende actie van Pauwels is het wel, dan denk je toch dat hij meer weet..

0
Geraint 27 januari 2017 om 13:46

De repliek op Pauwels was hilarisch. Het ging eerder als volgt. “Waarom Kevin zijn formulier op twitter heeft gezet? Dat kan je beter aan hem vragen, hij kan het toch zo goed uitleggen”.

Hier staat het toch anders geformuleerd waardoor het niet helemaal overkomt.

0
Spruch 27 januari 2017 om 13:52

@8.6
Het kamp van Aert is de afgelopen week wel goed geweest om steeds Calimero-gedrag vertonen. Eerlijk gezegd vind ik dat gedrag niet het kamp van een wereldkampioen waardig. Maar goed, Van Aert is nog hartstikke jong, het is meer zijn begeleiding aan te rekenen.

0
Geraint 27 januari 2017 om 14:05

@Spruch,

Ach Calimero gedrag wat is dat uiteindelijk? Het is toch iedereen duidelijk waarom deze formulieren online zijn geplaatst? De reactie van het Van Aert kamp was dat Wout geen TUE heeft aangevraagd en nog niet gecontroleerd was. Iets wat tot op gisteren gewoon de waarheid bleek te zijn. Leg me eens uit wat daar Calimero aan is?

0
xistnc 27 januari 2017 om 14:07

Dus kennelijk heeft Van Aert inderdaad een aantekening op zijn formulier, maar qua timing zou voor de betreffende stof op de wedstrijddag geen TUE nodig zijn. Althans, dat is mijn interpretatie van de krampachtige reacties uit het kamp van Van Aert.

Want als er echt helemaal niks aan de hand is, zou in ieder geval de toon van de reacties meer ontspannen zijn.

0
Scotty 27 januari 2017 om 14:07

@8.6, xistnc. Hij maakt zich helemaal niet verdacht, jullie maken hem door deze redenering verdacht. Dat is heel wat anders.

Ik zou ook moe worden van dit achterdochtige geleuter. Als MvdP springt en het publiek vindt dat WvA ook moet springen, dan zou je toch gek zijn als je WvA heet, om ook te springen?

0
Romāns Vainšteins 27 januari 2017 om 14:12

Pauwels en vdPoel weten natuurlijk iets halfschimmigs over van Aert en draaien nu de duimschroeven aan > kinderachtig gedoe.

0
xistnc 27 januari 2017 om 14:15

@Scotty
Als iemand een rode krullenpruik en een fopneus opzet en een wit pak met flapschoenen draagt, is het dan pas een clown als ik hem zo noem?

0
Scotty 27 januari 2017 om 14:31

Want het is zo obvious dat WvA fout zit dat hij wel iets te verbergen moet hebben?

Als jij dat uit dit statement kan halen vind ik je een hele grote.

Like I said, WvA heeft geen zin om op het commando van MvdP te gaan springen. En terecht.

0
jantjeopzee 27 januari 2017 om 14:35

Natuurlijk heeft van Aert cortisonen gebruikt ,als hij wint is dit heel verdacht .Hij heeft dit gedaan in samenwerking met Alberts .

0
Frits des Jeux 27 januari 2017 om 14:45

Dan heb je als sport een wk in een tak die buiten Belgie al amper mensen interesseert en dan ga je in de week voor een wk zeuren met zn allen over dit soort dingen ipv het wk. Van alle kampen niet slim dit nu uit te vechten. Dus ook van Mathieu niet.

0
Magikdatzeggen 27 januari 2017 om 14:50

De krampachtige ontkenning doet vermoeden zat er wel degelijk sprake is van cortisonengebruik…

0
Rondo 27 januari 2017 om 14:52

Dus toch iets te verbergen, ook al zal het niet strafbaar zijn.

0
polke 27 januari 2017 om 14:53

Flauw ventje

0
RRobson 27 januari 2017 om 14:53

Zoals Geraint terecht aanhaalt is zijn uitspraak ivm Pauwels gewoon een antwoord op een de vraag van een journalist waarom Pauwels dat ding online zwierde. Een vraag die de journalist in kwestie beter aan Pauwels zou stellen natuurlijk. De houding van Van Aert is trouwens ver verheven boven hetgeen jankerds als Pauwels, Albert, MVDP en AVDP de voorbije periode raaskalden. En waarom zou een renner in godsnaam zijn dopingformulier na elke controle op Twitter moeten zetten? Als er iets verkeerd aan zou zijn, hoor je het vanzelf wel. Ideaal scenario voor zondag: WVA raakt achterop en peuzelt de lustige twitteraars één voor één op. Maar mijn geld zet ik wel op VDP :)

0
theking 27 januari 2017 om 14:56

Gister zeiden ze bij sporza dat wout uitermate relaxed was. Dit laat toch iets anders zien….

0
Mathieu Moller 27 januari 2017 om 15:05

Het is maar net waar we ons allemaal druk om maken. Laten we vooral hopen op een mooie wedstrijd in Bièles.

0
goalgettert 27 januari 2017 om 15:14

Heeft meneer Aert wat te verbergen?

0
kampioenvanhetkarakter 27 januari 2017 om 15:19

Lekkere sfeer in de Belgische ploeg..Van Aert die een sneer maakt naar de verbale kwaliteiten van Pauwels..In een situatie waar van der Poel, van Aert en Pauwels voorop zijn vraag ik me af of Pauwels gaat rijden als VDP demarreert….Ik hoop op een Sint Michielsgestel 2000 verhaal, waarbij de Bellgen onderling ruzie krijgen en de Hollander er met de prijs vandoor gaat…

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone