Wout van Aert na incidentrijke dag en tweede plaats: “Rustdag zullen we nodig hebben”

zondag 17 juli 2022 om 18:50
Wout van Aert na incidentrijke dag en tweede plaats: “Rustdag zullen we nodig hebben”

foto: Cor Vos

Wout van Aert was een van de hoofdrolspelers van de vijftiende etappe van de Tour de France naar Carcassonne. Eerst sprong de groenetruidrager van Jumbo-Visma mee in de vroege vlucht, toen was hij betrokken bij de val van Steven Kruijswijk en uiteindelijk sprintte hij naar de tweede plek. “Jasper Philipsen was me vandaag te sterk af”, complimenteert hij zijn landgenoot.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de openingsfase was Van Aert een opvallende naam in de vlucht. “Het was een snelle start en veel renners van de sprintersploegen wilden ook meezitten. Tot ik zelf meezat, toen zaten we met drie vooraan”, zegt hij tegen Sporza. “Ik denk dat ze liever achter mij rijden dan meespringen. Dat was snel gedaan.”

“Het probleem was dat mijn radio niet werkte, dus ik kon niet communiceren met de ploeg en wist niet of er nog gekoerst werd, of dat er nog een groep zou terugkomen. Toen hoorde ik dat er controle was in het peloton en heb ik mij laten terugzakken”, aldus Van Aert over zijn inspanningen in het eerste koersuur.

Valpartijen Kruijswijk, Vingegaard en Benoot
Daarna bleef het nerveus, onder meer op zo’n 60 kilometer van de meet. “We kregen net te horen dat er weer een demonstratie op de weg was. Er werd gezegd dat we waarschijnlijk weer gestopt gingen worden. Plots was er wat chaos in het peloton en werd er hard geremd. Steven (Kruijswijk, red.) reageerde te laat en ik kon hem net ontwijken. Ik ben even blijven wachten, maar zag dat hij er niet goed aan toe was.”

Uiteindelijk moest Kruijswijk opgeven. “En toen ik net terug kwam aansluiten, zag ik mijn andere ploegmaats bij Jonas (Vingegaard, die ook ten val was gekomen met Tiesj Benoot, red.) staan… Dat waren hectische kilometers. Jonas lijkt mee te vallen, maar Tiesj is hard gevallen. We hebben een dag om de schade op te meten en te herstellen. Dat zullen we nodig hebben”, denkt Van Aert.

Verrast door Philipsen
De eindsprint in Carcassonne betwistte de Belgische groenetruidrager ook nog. “Jasper verrast mij door aan de binnenkant te komen, dat deed hij heel slim en sterk. Ik kon hem niet meer remonteren. Ik zat goed geplaatst, maar hij was me vandaag te sterk af”, concludeert Van Aert.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Murcia 17 juli 2022 om 18:56

Dat verhaal over de oortjes lijkt mij wat al te fantastisch maar goed hij is niet de eerste die het aan de elektronica wijt. Belangrijker lijkt me wel degelijk dat de plotseling functionerende oortjes het bericht doorgeven over de idioten op de weg en daardoor het weer chaotisch werd. Over de tweede plek eens, Jasper was super in de sprint.

0
xistnc 17 juli 2022 om 18:59

Ah, tuurlijk, het lag aan de oortjes.

0
ti-raleigh 17 juli 2022 om 19:23

Waarom zou het niet aan de oortjes kunnen liggen dan ?

0
Murcia 17 juli 2022 om 19:27

Gezien het feit dat er nog altijd de motor en het beroemde bord van de tijdsverschillen met de kopgroep rijdt lijkt het mij erg stug dat de stabiele voorsprong van rond de twee minuten niet tot het besef bij de slimme Wout heeft geleid dat ze stevig werden gecontroleerd als drietal.

0
Maillot à Pois 17 juli 2022 om 20:12

Jullie zijn al even hardnekkig in jullie analyses als Sporza.
Stel dat de oortjes niet werkten: je gaat je toch niet uit een ontsnapping laten zakken zonder voorafgaandelijk overleg met de ploegleiding? Dat zou pas eigengereid zijn.

In plaats van per se de schuld bij iemand neer te willen leggen, zou je ook kunnen besluiten dat er heel misschien geen schuldige is en er misschien ook een logische verklaring is voor het onbegrijpelijk late uitzakken.

0
ForzAZ67 17 juli 2022 om 19:55

Lul verhaal van Wout. Hij redt met twee anderen die ook oortjes in hebben en praat voortdurend onderweg met ze. Niemand kan hem dan wijs maken dat ie met weer een zinloze actie bezig is?
Maar als die radio het echt niet heeft gedaan vraag ik mij af wordt die radio niet uitgeprobeerd voor de start?
Ik vind het zo nu en dan niet echt professioneel over komen. Zeeman heeft meestal een goed verhaal klaar, maar in de praktijk lijkt niet alles zo goed te gaan.

0
Bart 17 juli 2022 om 23:03

Ik begrijp niet waarom jullie er zo fel over doorgaan, het is toch niet dat hij zegt dat hij erdoor verloren heeft of zo? Het enige dat hij doet is verklaren wat hij deed waarom hij het deed, als jullie al denken dat hij daarom gaat liegen. Hij zegt toch ook gewoon dat Phillipsen gewoon sterker was vandaag in de sprint, niks smoesjes of zo…

Jullie computers, telefoons, WiFi werken altijd en zonder probleem als ik het goed begrijp? Bij mij valt af en toe wel eens iets uit of loopt het vast.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 17 juli 2022 om 20:01

Al die leugentjes maken Wout wel wat onsympathiek..

0
Wheely 17 juli 2022 om 20:05

Goh je zal maar onsympathiek gevonden worden, is dat vervelend?

0
Maillot à Pois 17 juli 2022 om 20:15

@Wheely
Ik zou denken dat het jachtluipaard dat niet vervelend vindt, anders had hij wel al een andere plek gevonden om zijn meningen te uiten ;-)

0
Laatste man 17 juli 2022 om 20:19

Ik vraag me wel eens af waarom WF je de hand boven het hoofd houdt. Van je empathisch vermogen zal het niet komen..

0
xistnc 17 juli 2022 om 21:02

Toch heeft Xevar hier wel een punt, wat mij betreft. De ongeremde geldingsdrang van Wout vind ik niet professioneel en in de huidige context neigt dat ook voor mij best een beetje naar 'onsympathiek'. Zo'n smoes over de oortjes maakt dat er niet beter op.

0
55x11 17 juli 2022 om 21:42

Wout beschermt de ploeg als een echte patron.

0
Chippen 17 juli 2022 om 21:16

oortjes werken tegenwoordig altijd en overal. daarom zie je ook geen renners meer die juichen omdat ze niet weten dat er nog anderen in de aanval zijn.

0
Krulsnor 18 juli 2022 om 06:41

De radio werkt volgens mij ook maar een beperkte afstand va nde auto.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone