Wout van Aert na eerste zege: “Leuk om weer te winnen”
foto: PhotoPress.be
donderdag 18 oktober 2018 om 17:24

Wout van Aert na eerste zege: “Leuk om weer te winnen”

Wout van Aert is van de hatelijke nul af. De wereldkampioen wist in de Kermiscross van Ardooie als eerste over de streep te komen, door landgenoten Gianni Vermeersch en Toon Aerts te verslaan. “Het is leuk om weer te winnen”, zo liet Van Aert na afloop de cross weten.

Volgens Van Aert was het moeilijk om het verschil te maken op het razendsnelle parcours. “Het was een lichtlopend parcours, waardoor niemand zin had om vanaf het begin koers te maken. Daardoor begon iedereen fris aan de tweede wedstrijdhelft.”

“Ik besloot uiteindelijk vlak voor half koers om de wedstrijd open te breken. Ik heb dik een ronde doorgereden, waardoor ik met Gianni (Vermeersch) op kop kwam. Ik slaagde er niet in om hem te lossen. Hij reed zeer sterk”, aldus de wereldkampioen, die vervolgens alles zette op de laatste ronde. “Ik heb nog een beetje gepokerd door Toon Aerts te laten terugkomen.”

“Ik wist wel dat hij veel krachten had verspeeld om terug te komen. Ik heb uiteindelijk net voor de laatste rechte lijn aangezet. Daardoor begon ik met een paar meter voorsprong aan het asfaltgedeelte.”

“Nog meer vertrouwen mocht ik Mathieu kunnen kloppen”
Voor Van Aert is het zijn eerste zege van het seizoen. In de eerste twee wereldbekercrossen in Amerika moest hij Aerts laten voorgaan, terwijl hij in de laatste veldritten zijn meerdere moest erkennen in Van der Poel. “Ik was bijna vergeten hoe ik mijn handen in de lucht moest steken”, grapt hij dan ook.

“Het is leuk om weer te winnen, ook al heb ik nog niet de beste benen. Als coureur heb je een overwinning nodig, maar het zou nog meer vertrouwen geven mocht ik Mathieu een keer kunnen kloppen. Daar ben ik nog een stukje van verwijderd, maar alles stap voor stap.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2018 18:37
Het geeft vertrouwen als je een keertje wint zegt Van Aert.
Maar ja, hoe kan je vertrouwen krijgen als de te kloppen man niet mee doet.
Het was natuurlijk afgelopen weekend wel een fars voor velen dat een man die geblesseerd is zo ver boven de rest uit steekt. Want dat (ei) op die enkel loog er niet om.
Van der Poel is gewoon van uitzonderlijke klasse, dat ik betwijfel of Van Aert nog wel van Van der Poel gaat winnen onder gelijke omstandigheden.
Maar een ongeluk zit in een klein hoekje hebben we gezien. Er is dus nog hoop voor Van Aert.
    18 oktober 2018 18:41
    Van Aert heeft in het veld zo'n beetje alles gewonnen wat te winnen valt. Volgens mij is al tijden meer bezig met zijn toekomst als wegwielrenner dan met het veldrijden.
    18 oktober 2018 19:26
    Op het WK kan ie weer winnen toch? Niels Albert is al truken aan het bedenken, ook al is hij op dit moment geen coach meer.
18 oktober 2018 19:01
Die nul is weg. En toch fijn dat hij weer even geoefend heeft met armen in de lucht steken. Je weet nooit of je het ooit nodig hebt :p
    18 oktober 2018 19:25
    Op het wk zal het wel weer van pas komen ;)
    18 oktober 2018 20:06
    En in de ronde van flaanderen, let maar es op. In een trui van Deceuninck Plastics - Quick Step mss, ik hoorde een geruchtje vliegen, let maar es op
    18 oktober 2018 20:31
    Klopt! Maar niet als Van der Poel meedoet. Die stand is 3-0

Reacties zijn gesloten.