Wout van Aert moet puntenklassement laten varen – WIELERFLITS UPDATE #17

maandag 18 juli 2022 om 19:45
Wout van Aert moet puntenklassement laten varen – WIELERFLITS UPDATE #17

foto: Cor Vos

Video

Jumbo-Visma kreeg zondag een ferme rekening gepresenteerd. Het Nederlandse WorldTeam verloste Primož Roglič uit zijn lijden, maar zag onderweg naar Carcassonne ook superknecht Steven Kruijswijk letterlijk wegvallen. Tiesj Benoot en Jonas Vingegaard kwamen eveneens ten val, waardoor Jumbo-Visma hét gesprek van de dag was. Bekijk nu de WielerFlits Update!


Voordat we het vergeten: zondag poetste Jasper Philipsen het hiaat op zijn palmares weg. Maar verder dus vooral veel Jumb-Visma, waar Wout van Aert vol voor de groene trui blijft gaan bij onder andere de tussensprints. Is dat wel zo verstandig om te blijven doen? Onze verslaggevers Maxim Horssels en Youri IJnsen praten je volledig over alles bij in de nieuwe WielerFlits Update!

Beluister de podcast hier:


De WielerFlits Update is ook te beluisteren als podcast
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

93 Reacties

Robin van Wijlick 18 juli 2022 om 09:04

Beetje vreemde gedachte, omdat dat puntenklassement zo goed als binnen is.

0
Natte spons 18 juli 2022 om 11:26

Inderdaad, met de tijdrit op de 1-na-laatste dag en de sprint op de laatste dag heeft hij hem waarschijnlijk al wel binnen. Soms nog een goedkoop tussensprintje meepakken moet meer dan genoeg zijn.
Pogacar kan nog twee keer scoren, maar als TJV een kopgroep weg laat rijden, dan scoort hij ook niet heel veel punten in de komende 3 ritten en in 19 en 22 pakt hij sowieso niks, waar veel punten te pakken zijn.
Philipsen, Pedersen en de overige sprinters kunnen juist alleen in 19 en 22 nog maar punten pakken aan de finish. Philipsen & Pedersen zullen wel proberen mee te zitten vandaag voor de tussensprint.

0
John Bidon 18 juli 2022 om 09:05

Zonder kennis te nemen van de vlog en afgaand op de headline, is een non discussie over Van Aert. Niemand in het peloton zal in zijn hoofd halen om nog voor groen te gaan. Ontzag bezoemt hij in.

0
Cap 18 juli 2022 om 11:14

Onzin. Het heeft alles met kans te maken. Zodra iemand zijn kans ziet pakt ie hem. Maar gezien de stand is het onbegonnen werk.

0
mocca 18 juli 2022 om 11:25

@cap.
Om Wout nog in te halen, moeten pogi en philipsen alle tussensprints en bijna alle etappes winnen, wat niet gaat gebeuren. Dus theoretisch heeft hij hem binnen. Practisch nog niet.

0
Jaepa 18 juli 2022 om 12:32

@mocca: In dat geval heeft hij hem dus juist praktisch al binnen, en theoretisch nog niet.

0
Jonathan 18 juli 2022 om 09:13

Een redelijke infantiele gedacht om idd puntenklassement los te laten.
Het laat maar weer zien dat er bij WF ook mensen zitten die simpelweg geilen op clicks..

0
Harry Hek 18 juli 2022 om 09:35

Pas op met deze opmerking voor je het weet wordt je gebanned.

0
Koers 18 juli 2022 om 09:15

Wout 378
Pogi 182
Philipsen 176
Ruim binnen dus, daarnaast mag Wout die laatste 3 ritten voor zichzelf. Dinsdag-donderdag voor de broodheer.

0
mocca 18 juli 2022 om 11:23

Het is nog niet binnen, als Wout nog 50 punten pakt, kan hij niet meer ingehaald worden.
Nu kan hij in therie nog door 4 man ingehaald worden (moeten die wel alle tussensprints en alle etappes winnen)

0
Groetjesaandevoetjes 18 juli 2022 om 15:42

en Van Aert mag niks meer pakken. Gaat dus niet gebeuren, want Van Aert pakt in de laatste 3 etappes nog zeker 50 punten en Pogacar gaat nooit al die punten nog pakken. Zelfs als Pogi de komende 3 pyreneen etappes alles pakt, dan staat Van Aert nog steeds 66 punten voor en dan komen er nog 2 sprints en een tijdrit. Onbegonnen werk dus voor Pogacar die niet eens probeert groen te winnen, aangezien die Jonas nog uit het geel wilt rijden.

0
Dion 18 juli 2022 om 09:17

Ik denk dat Jakobsen ook niet meer voor het algemeen klassement moet gaan.

0
De Capybara van de Conradkade 18 juli 2022 om 13:42

Gewaagde uitspraak. Kan je dat onderbouwen?

0
Mechia 18 juli 2022 om 09:28

Ik vind dat Vingegaard de gele trui moet laten varen.

0
Mark 18 juli 2022 om 10:15

Eens. Alles op het groen in zetten!

Geel is een overschatte trui. ;)

0
Jasperdewaal11 18 juli 2022 om 09:29

Pff dat klassement is idd al binnen en de laatste 2 sprint etappes kan hij gewoon meedoen zonder het teambelang in de weg te zitten. Dus beetje onzinnig om te zeggen dat hij het puntenklassement moet laten varen.

0
Glorious 18 juli 2022 om 09:30

Groen is binnen en komend weekend is voor wout..

0
Apemantus 18 juli 2022 om 09:31

Hij moet vooral die doldwaze aanvallende acties achterwegen laten nu. Speelkwartier is voorbij. Geel verdedigen. Groene trui is al binnen.

0
xistnc 18 juli 2022 om 09:44

Eens, maar dat gold de afgelopen twee etappes in principe ook al. En toch presteert hij het eerst om met Pogacar op zwier te gaan en daarna om voor de tweede keer in een kansloze ontsnapping te geraken én die door te zetten.

Het is niet zo zeer het loslaten van het puntenklassement, maar vooral het loslaten van de mindset dat hij zich woekerend moet laten gelden. Het gaat nu eerst en vooral om beroepsernst. Datgene wat Mathieu vaak wordt verweten, doet Wout in een overtreffende trap – met nota bene geel in de ploeg en onder druk. Hopelijk snapt hij zelf ook dat het tijd is voor beroepsernst omdat hij anders naast al het andere ook zijn geloofwaardigheid op het spel zet.

0
Krist The Vanma 18 juli 2022 om 09:56

Dus volgens jou Xistnc, ontbreekt het WVA aan beroepsernst. Man toch, schei uit.

0
LeoR 16 18 juli 2022 om 10:23

@ xistnc, ik denk dat Wout wel weet wat hij doet en hoe ver zijn krachten reiken. Ik denk ook dat hij voldoende bewezen heeft 'dé helper' bij uitstek te zijn (en dat bovenop zijn statuut als kopman), zonder hem had TJV er nu alleszins veel minder voor gestaan.

Dat je hem een gebrek aan beroepsernst verwijt, en er daarenboven nog eens Matthieu 'het gaat even iets minder, dus ga ik maar op de playstation spelen' VDP moet bij betrekken, is natuurlijk helemaal lachwekkend.

0
Apemantus 18 juli 2022 om 11:09

Wout heeft, met zijn fantastische manier van koersen, natuurlijk ontzettend veel PR waarde voor TJV, en wat dat betreft proberen ze het hem ook zoveel mogelijk naar de zin te maken. Maar dat is niet zaligmakend en je kunt het ook te ver doordrijven. Geel gaat nog altijd boven alles. Ook voor Wout is het te hopen dat ze het geel tot Parijs brengen en er geen tweede domper zoals in 2020 in het verschiet ligt, anders is de kans heel groot dat de ploegleiding deze aanpak (voor geel én groen gaan) niet voor herhaling vatbaar acht. En dat Wout volgend jaar mag kiezen, veel strakker in het gareel rijden binnen een team dat de mindset 100% op het geel heeft, of dat ze hem helemaal thuis laten en hij voor de puntentrui in de Giro mag gaan. Ik geef je op een briefje dat als TJV weer het geel verspeeld, er volgend jaar een heel dik kruis door die groene trui en het avontuurlijke koersen gaat, en het team volledig ingericht zal zijn op het geel.

Wout is eigenlijk zo goed, dat hij de hiërarchie in elk team onder druk zet (voornamelijk de ploegleiding). En voor een team met GT ambities is dat niet altijd wenselijk. Wat dat betreft is het idee van zijn eigen team helemaal zo gek nog niet. Een team om zich heen bouwen à la Van der Poel. Het zal een minder sterk team zijn dan TJV, maar dan kan Wout er wel zoveel speeltuin van maken als hij zelf wil.

0
xistnc 18 juli 2022 om 11:44

Wat dat betreft denk ik eigenlijk meteen aan Lotto. Misschien kunnen die eens een balletje bij TJV opgooien, zoals dat min of meer met BEX en Groenewegen ging. Lijkt me win-win-win. Lotto heeft hem hard nodig, Van Aert krijgt alle vrijheid die Vlaanderen eist en TJV is van een ‘stoorzender’ verlost.

Ook als het nu wél lukt om geel naar Parijs te brengen, kan ik me niet voorstellen dat TJV nogmaals aan zo’n onderneming begint.

0
Bart 18 juli 2022 om 13:27

Gelukkig is de ploegleiding bij Jumbo-Visma nuchterder dan de ‘fans’, voor hetzelfde geld zijn al die onprofessionele acties wel eens netjes vooraf doorgenomen en ze passen bij het gele doel. Al bij stil gestaan dat als Wout van voor in de koers rondhangt ze sowieso iemand daar hebben voor als de ploegen van de andere klassementsmannen iets uithalen? Dat als hij de koers maakt ze de rest van de ploeg kunnen sparen om Vingegaard bij te staan. En stoorzender, weten jullie dan wat er intern leeft binnen die ploeg of zijn het eerder aannames?

Michelangelo stoffeerde zijn uitspraken tenminste nog met argumenten, jammer dat hij weg is om eerlijk te zijn.

0
horsm 18 juli 2022 om 13:58

Eigenlijk wel eens met xistnc qua Van Aert. Ik denk eigenlijk dat hij deze Tour zoveel vrijheid heeft gekregen omdat het team ergens niet echt geloofde dat Pogacar was te verslaan. Twee of drie man op de lagere treedjes van het podium, groen en lekker aanvallen moet het doel geweest zijn. Zal volgend jaar anders zijn. En als Wout dan weer mee wil, dan moet hij de laatste week beroepsernst tonen. Anders neemt Rohan Dennis zijn rol gewoon over.

0
Mechia 18 juli 2022 om 15:16

De vraag is natuurlijk in hoeverre die paar sprintjes en inspanningen zo nadelig zijn in de gele ambitie. Zelf denk ik van niet en dat het zelfs wat mentale voordeel oplevert. Hierdoor houdt hij de rest wat uit de luwte, boezemt hij ontzag in in peloton en heerst er een sfeer van succes. De grootste inspanningen die hij gedaan heeft waren niet eens zozeer gunstig voor de groene trui (zijn eerste etappe en de rit naar Longwy).

0
Krist The Vanma 18 juli 2022 om 15:19

Al veel onzin gelezen, maar wat xistnc en horsm uitkramen, spant de kroon… ‘TJV zou van een ‘stoorzender’ verlost zijn als hij weggaat’. ‘Hij moet beroepsernst tonen’. En ik die dacht dat ik kristisch was voor WVA en zijn rol binnen TJV….

0
xistnc 18 juli 2022 om 15:28

Maar een inhoudelijke reactie van je zit er desondanks niet in? Karig.

@mechia
Die 'paar sprintjes' hadden niet zoveel hoeven uitmaken. Ik vind dat de ploeg de eerste week een acceptabele modus heeft gevonden om groen met geel te combineren. Maar Wout is daarin doorgeslagen, is de doseerknop compleet uit het oog verloren.

0
Marik 18 juli 2022 om 15:31

Zeker, Wout mag van mij ook meer doseren, maar jongens toch, deze man heeft alweer een paar hele mooie acties gehad die reddend waren voor de ploeg. Tijdens de etappe over de kasseien Jonas weer naar voren gereden. En ook op veel colls op kop gereden voor zijn kopman. Eigenlijk rijdt Wout een bizar goede Tour. Mijn enige zorg is dat op een gegeven moment de tank leeg is en dat hij nog wel nodig is.

0
Gijsbert Van Beers 18 juli 2022 om 15:45

Ik ben vooral benieuwd naar het ECHTE verhaal van afgelopen etappe. Wat was de reden van Van Aert om in de kopgroep te zitten? En had hij ECHT een kapotte radio?

Ik snap het dilemma van Van Aert. Want eigenlijk is dat het dilemma van het wielrennen. Win je als ploeg, of als individu? Is wielrennen een teamsport of een sport van eenlingen die toevallig eenzelfde trui aan hebben? Want als je in de analen van de wielersport terecht wilt komen moet je winnen, niet knechten.

Ik denk dat Van Aert de drang heeft om zijn goede benen te verzilveren. Terwijl eigenlijk nu het moment is om ook de winstkansen van je ploeggenoot te maximaliseren. En helaas gaan die beide doelen nu even niet hand in hand. En zal ook Wout even moeten plooien en verstandig moeten koersen. En dus ook over zijn eigen schaduw moeten stappen. En pas weer voor eigen kans te gaan op 3 km van de meet in Parijs.

0
Bart 18 juli 2022 om 16:24

@Marik, nu belangrijke ondersteunende renners zijn weggevallen moet Van Aert inderdaad anders aan de bak voor de ploeg. Zoveel mogelijk sparen en dan altijd zo lang mogelijk mee met Vingegaard. Maar waren al die op het eerste zicht zinloze acties echt zinloos, of zat er een bedoeling achter zoals dat hij op de Galibier moest zijn als de kopmannen aankwamen om ze nog te helpen indien nodig? Ik denk dat een ploeg zoals Jumbo waar ze veel strak regelen sowieso Wout niet toestaat om doelloos in elke ontsnapping mee te gaan (misschien de eerste minder belangrijke week nog wel deels maar goed).

Maar in elk geval goed dat ze niet paniekeren, Vingegaard moet het afwerken en ik denk wel dat hij op dit moment nog goed genoeg is om het in de Pyreneeën te overleven tov Pogacar en Ineos. Zelf heb ik wat meer schrik voor de tijdrit, dat is kort maar daar kan je minuten kwijtspelen als je geen goede benen meer hebt om door te gaan.

0
Mechia 18 juli 2022 om 18:48

@xistnc, ik volg je met dat hij soms iets te veel doorschiet. Maar hij heeft in de ondersteuning nog geen steek laten vallen in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kruijswijk en Benoot die goede dagen afwisselen met dagen mrt bijna geen hulp. Ik denk juist dat door hem zo in zijn kracht en plezier te zetten hij ook een betere helper is. Jij gaat er van uit dat het hem alleen kracht kost en geen energie geeft.

0
Olly 18 juli 2022 om 09:40

Dit is mijn eerste reactie op dit gezeur. Ik wilde het eigenlijk helemaal niet doen, omdat dit imo alleen clickbait is. Maar ik kan het dus toch klaarblijkelijk niet nalaten om te reageren.
Wat is de reden dat dit onderwerp nu steeds aangehaald wordt. De groene trui is zo goed als binnen, als hij deze tour uitrijdt. Wout pakt deze trui of het geel nu wel of niet verdedigd gaat worden door Wout. En de hoeveelheid extra werk die daarin gestoken moet worden door hem, is imo minimaal.
Laatst begon Dione in de avondetappe ook al zo een blaatverhaal, over dat hij een eigen ploeg moet hebben zodat hij 10 etappes zou pakken……

0
Harry Hek 18 juli 2022 om 11:35

Pas op met deze term, voor je het weet is je reactie verwijderd en ben je gebanned.

0
Bart 18 juli 2022 om 13:33

Dat van die etappes is inderdaad onzin, wint hij de eerste twee dan gaat hij de volgende niet kunnen ontsnappen of trappen ze helemaal niet mee in een ontsnapping. Hij kon er inderdaad tien winnen met alsalsalsalsalsalsals maar dan leef je in een fabelwereled vermoed ik.

Een beetje zoals dat ze nu beter toch een extra klimknecht hadden kunnen gebruiken ipv Laporte of zo. Dan had Wout misschien Vingegaard niet kunnen terugbrengen terwijl er anderen met Roglic de schade beperkten. En dan had die laatste Pogacar niet kunnen slopen met aanvallen en zat Pogacar nog in het geel en niet in het wit. Dat is ook alsalsalsals :-P

0
Jonathan 18 juli 2022 om 09:45

Ik zou het leuk vinden als ze in plaats van dit een mooi interview of artikel maken over achtergrond verhalen van wielrenners die voor het eerst of voor de zoveelste keer meedoen..

Maar misschien is clickbait idd belangrijker dan echte inhoudt..

0
Harry Hek 18 juli 2022 om 11:22

Pas op met het uitspreken van deze term voor je het weet ben je gebanned

0
Jeszon 18 juli 2022 om 09:52

Gezien het feit dat Pogacar nota bene tweede staat in deze rangschikking, hoeven we ons helemaal niet meer druk te maken over dit klassement.

0
Deel Koeper 18 juli 2022 om 09:54

Het "probleem" van Van Aert (voor de ambities van Van Aert zelf dan), is vooral dat hij veruit de meest solide en betrouwbare helper is. Hij is er beter in dan helpers die mee rijden om enkel en alleen helper te zijn.

Nu kan zoiets wel eens gebeuren door omstandigheden, maar bij Jumbo lijkt het toch wel een trend te worden. Gebeurt wel vaker dat die ploeg ergens heen trekt met een sterrenensemble om een klassement te domineren en een Roglic of Vingegaard zich dan ergens omdraait en alleen nog maar Van Aert ziet zitten, terwijl ze 2 of 3 renners bij hadden die op dat terrein even goed, zo niet beter horen te zijn (niet noodzakelijk even goed als een Van Aert, maar even goed als een hoop renners van andere ploegen die nog wel mee in de groep zitten).

Nu lijkt een Van Baarle op dat vlak gelukkig ook wel stabiel en consistent. Over Kelderman zullen we maar zwijgen.

0
Het jachtluipaard van Middelsluis 18 juli 2022 om 10:00

Ik heb weinig toe te voegen aan de reacties hier. Als Wout gewoon volledig in dienst gaat rijden van de gele trui en in de afsluitende Parijs-etappe nog eens goed meedoet aan de eindspurt moet hij altijd voldoende punten bijeen hebben gesprokkeld.

0
Geurt Harm 18 juli 2022 om 10:12

Zeker nu Roglic en Kruijswijk eruit zijn moet van Aert zorgen fit genoeg te blijven. Hij is met Kuss de komende drie dagen de belangrijkste pion. Als ie vrijdag, zaterdag en zondag wat puntjes haalt wint ie de trui toch wel. En waarschijnlijk zonder die punten ook.

0
Geurt Harm 18 juli 2022 om 10:13

Maar helemaal laten varen is onzin. Als Vingegaard een slechte dag heeft of uitvalt, heb je naast je ritzeges niets tastbaars. Het is voor de sponsor altijd goed om een renner op het podium te hebben in Parijs.

0
Marlin 18 juli 2022 om 10:23

De groene trui is misschien mathematisch nog niet binnen, maar in de praktijk wel. Pogacar kan in het beste geval misschien nog de twee Pyreneeënritten winnen, zelfs de tijdrit. Maar dat volstaat niet voor het groen. Spurten tijdens de ene sprintetappe die er nog komt, en ook nog meespurten op de Champs Elysées, zal Pogacar zeker niet doen. Philipsen zal de vier ritten in lijn niet allemaal kunnen winnen. Zeker al niet de Pyreneeënritten. Van Aert zal bij de tijdrit ook nog enkele punten pakken.

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 10:34

Ze hadden natuurlijk nooit Kruijswijk moeten meenemen als knecht. Het was gewoon wachten tot die er weer eens bij ging liggen nog voor ie iets noemenswaardig kon betekenen voor het team. Dat je die dan meesleept enkel en alleen omdat het juiste vlaggetje naast z’n naam staat, grenst aan het schandalige. Dat kan echt niet in de Tour, hou die dan voor een minder belangrijke ronde als de Giro of kleinere rondjes. Nu is het weer met z’n allen kijken naar klassiek renner Van Aert om alles op te lossen in het hooggebergte. Gevaarte op wielen Roglic heeft het ook weer geen 2 weken uitgezongen en kan zich mooi op de Vuelta richten. Investeer nou eens in een betrouwbare klimknecht waarvan je weet dat ie een beetje op z’n fiets kan blijven zitten en een regelmatig niveau haalt. Roglic kan dan samen met Kruijswijk en Kelderman naar de Giro in de hoop dat er eentje het einde haalt.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 10:43

Hahaha, eigenlijk wil ik er niet eens op reageren. Heb je überhaupt naar de bergetappes gekeken? Kruijswijk was van levensbelang, Van Aert natuurlijk ook, maar dat is een vanzelfsprekendheid als beste renner ter wereld. Menig klassementsrenner zou tekenen voor een knecht als Kruijswijk, zowel in de bergen als op het vlakke als loods.

Ben enorm bij dat het sentiment van “zoveel mogelijk Nederlanders voor een Nederlandse ploeg” nog niet echt leeft binnen Jumbo-Visma want dan was dat team niet om aan te gluren.

0
Merlinappa 18 juli 2022 om 10:43

Wat een onzin. Kruijswijk is al eens 3e in de Tour geweest, en heeft bakken met ervaring. Perfecte man om mee te nemen naar de Tour.

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 10:46

Laatste 4 jaar 4 opgaves in een grote ronde. We zullen het er maar bij houden dat we er een andere definitie op nahouden van ‘perfecte man om mee te nemen’.

0
Marlin 18 juli 2022 om 10:48

Misschien is jouw reactie wat overdreven. Allicht wat provocerend bedoeld. Maar toch met een grond van waarheid. Kruijswijk is niet meer de superknecht van enkele jaren geleden. Volgend seizoen al helemaal niet meer. Roglic is op zijn retour, en gaat er te vaak bij liggen. Maar hij blijft denken dat hij de kopman is, en gedraagt zich ook zo.
Met de komst van Kelderman, Van Baarle, en Tratnik (?) lijkt de ploeg wel versterkt. Zowel op het vlakke, als voor het middengebergte en het hooggebergte. Maar dan moeten die nieuwe renners wel uitgespeeld worden in de Tour. Laat Roglic en Kruijswijk dan hun ding doen in Giro en/of Vuelta.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 10:52

Klopt Sjors, is ook niet goed te praten. Jumbo-Visma heeft er altijd een handje van om te gaan liggen. Maar Kruijswijk om die reden niet meenemen is echt onzin, die jongen is bergop echt beresterk en goud waard. Heb even gekeken, maar zie dan ook werkelijk geen alternatief. Robert Gesink? Handig als je iemand nodig hebt voor de eerste 50 meter bergop. Rohan Dennis zou een denkbare mogelijkheid kunnen zijn, maar die was niet fit.

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 10:56

Helemaal niet provocerend bedoeld, vreemd zelfs dat je dat zo interpreteert. Ik vind het oprecht een totale miskleun. Hier is het populair om naar het groene project te wijzen dat vloekt met de ondersteuning voor Vingegoo. Maar dat ging net prima samen met het proberen vooraan houden van de onzekere Deense stuurder. Dat ze Kuss meenemen voor zijn goede dagen begrijp ik nog enigszins maar toch niet Kruijswijk? Dat vind ik serieus een zware gok als je mee wil doen voor eindwinst. Je bent bijna zeker dat je met een mannetje minder eindigt, om nog maar van Roglic te zwijgen.
Het kan nog allemaal goed komen natuurlijk als Jonas de beste bergop blijft. Maar als geld toch geen probleem is moet je wel uitkijken naar een solide man voor in de bergen.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 10:59

Maar wie had je dan gestuurd? En niet over volgend jaar beginnen, want daar gaat het nu niet over. Al zouden ze een ander willen sturen, dan zou diegene bergop alsnog minder zijn. Want de selectie heeft simpelweg geen betere klimmers beschikbaar.

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 11:06

Om het even wie die iets vaster op de fiets zit en waar je als team daadwerkelijk iets mee bent. Neem desnoods Teunissen mee als het dan toch een rood-wit-blauwe moét zijn. Dan kan je op het vlakke misschien nog een paar valpartijen extra vermijden. Mag je nog van geluk spreken dat Kruijswijk geen kopman omver heeft gekegeld.

Of toch hopen op iets van vorm bij Bouwman of Dennis. Gewoon een renner die iets voor het team betekent ipv gewoon mee te rijden tot hij uitvalt, is al veel waard.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 11:12

Dennis was niet fit, dus al geen optie, is ook bekend dat hij anders in de selectie had gezeten. Koen Bouwman is bergop sterk, maar geen Kruijswijk, een gebroken pols fietst overigens ook niet heel lekker. Zelf zie ik als het enige andere (Nederlandse) alternatief dan Sam Oomen.

Teunissen? Wat moet je in vredesnaam met Teunissen in het hooggebergte?

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 11:15

Waar zeg ik dat je iets aan Teunissen hebt in het hooggebergte?

Ik zeg dat je dan nog beter een extra mannetje meeneemt om die brokkenpiloten te begeleiden op het vlakke dan een non-knecht als Kruijswijk waar je a) niks aan hebt en die b) ploegmaten in het gevaar brengt met al zijn tuimelpertes.

Sam Oomen, ook prima én het juiste paspoort. Win-win.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 11:21

Mijn vraag was wie je mee zou nemen ter vervanging van Kruijswijk, dus met vergelijkbare capaciteiten in de bergen en op het gebied van ervaring. Jij kwam toen aan met Teunissen met de filosofie dat je er “misschien nog wat aan hebt op het vlakke”. Maar daarmee beantwoordde je mijn vraag niet.

Zoals ik al aangaf: als je stelt dat je niks aan Kruijswijk hebt dan raad ik aan het een en ander terug te kijken van de laatste etappe van Pogacar in het geel, en de eerste etappe van Vingegaard in het geel, dat zet de toon wel denk ik.

Daarbij interesseert het Jumbo-Visma geen reet welke nationaliteit de renners hebben, al zou ze dat interesseren dan leven ze dat wel gruwelijk slecht na. Het is logisch dat de ploeg een Nederlands zwaartepunt heeft omdat het nou eenmaal een Nederlandse ploeg is, hetzelfde als met Britten bij Ineos en Oceaniërs bij BikeExchange. Normale gang van zaken.

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 11:25

Op het gebied van ervaring met voortijdig een grote ronde te verlaten vind je inderdaad moeilijk een betere. Of jawel, maar die komt pas volgend seizoen over.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 11:31

Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag!

0
Mooie Sjors 18 juli 2022 om 11:40

Oh ja was overigens vergeten dat Bouwman ook met een breuk zat. In de winter maar eens op stuurvaardigheidscursus als teambuilding!

0
Merlinappa 18 juli 2022 om 11:49

Sjors, ouwe trol die je er bent.

Benieuwd van welke voormalige trol dit nieuwe account is.

0
Murcia 18 juli 2022 om 15:32

Sokpoppen als Mooie Sjors hebben het er maar druk mee. Is inderdaad misschien wel een leuk spel tijdens de Code Oranje hitte paniek van de TV zenders om hier als afleiding te gaan raden wat de vorige of andere identiteiten waren/zijn van Belle George. Dat er een relatie ligt met een roofdier uit de buurt van Numansdorp is niet uit te sluiten.

0
ydenaar 18 juli 2022 om 10:35

Ik heb niet de neiging deze heren nog erg serieus te nemen.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 10:46

Hoop nog altijd dat het een miscommunicatie was, maar vond het te bizar voor woorden dat Vingegaard solo terug moest rijden naar het peloton na zijn val (met een gehavende Benoot voor 50 meter) terwijl Van Aert het peloton aantrok om de puntjes te sprokkelen. Groen is lang en breed binnen. Weet niet wat er contractueel is afgesproken, maar als ik ploegleider was geweest had ik Vingegaard aan een ketting gelegd aan de achterbrug van Van Aert. Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig? Alsof ze de tour niet wíllen winnen.

0
Marlin 18 juli 2022 om 11:00

Je baselt maar wat en volgt duidelijk de actualiteit niet. Van Aert heeft na aankomst verklaard dat de communicatie het niet deed. Daarom wist Van Aert aanvankelijk ook niet dat de grotere groep waarop hij hoopte, uiteindelijk niet meer op komst was toen hij met een drietal op kop reed. Daardoor bleef hij te lang doorrijden. Slechts toen de ploegleiderswagen met instructies kwam, liet Van Aert zich uitzakken. Als later tijdens de wedstrijd Vingegaard in het tweede deel van het peloton viel, net toen Van Aert zich met het oog op de tussenspurt vooraan bevond, kon Van Aert dat niet weten. Toen Kruijswijk viel, was Van Aert toevallig wel in de buurt, en heeft hij aanvankelijk wel gewacht. Gelukkig had Kruijswijk de tegenwoordigheid van geest om Van Aert weg te sturen, beseffende dat zijn Tour met een breuk erop zat. Anders verloor Van Aert daar al kostbare punten voor het groen, en had hij later Vingegaard niet meer kunnen beschermen in het peloton. Want met een vleugellamme Kruijswijk had Van Aert nooit meer naar het peloton kunnen terugkeren.

0
fransestinkkaas 18 juli 2022 om 11:02

Hahaha, kalm joh. Ik heb het stuk waarin dat duidelijk werd gewoon gemist. Ik zeg toch al dat ik hoopte dat het een miscommunicatie was? Dan is dat nu gewoon helder.

0
Laatste man 18 juli 2022 om 10:58

Is dit een serieuze kop op WF??

0
Cap 18 juli 2022 om 11:16

Erg he. Zo zonde van het journalistieke niveau, met name van de koppen. Want de site heeft echt potentie.

0
leffie 18 juli 2022 om 11:23

De kans dat hij de groene trui nu nog verliest is bijna onmogelijk

0
Panache 18 juli 2022 om 11:52

Vijf dagen geleden een statement, vandaag een zinloze kop aangezien er niemand meer 200 punten zal pakken.

0
Mark Peeters 18 juli 2022 om 12:15

Wat een non-discussie, LOL! De kans dat de groene trui WVA nog ontglipt in deze tour is ongeveer even groot als de kans dat pakweg Dylan Groenewegen eindwinnaar wordt in Parijs en met de gele trui het podium mag bestijgen …

0
Shinzawai 18 juli 2022 om 12:36

Die groene trui is wel binnen. Zelfs als ze die zouden willen weggeven, is dat zo goed als onmogelijk. Ik verwacht ook niet dat een tussensprintje of meesprinten aan het einde van de rit nou zoveel energie kost voor een klasbak als Van Aert. Hij moet echter wel ophouden met die doldwaze aanvallen, die nergens toe leiden. Kansloos voorop rijden is voor ploegen die verder niets voor elkaar kunnen krijgen, niet voor de ploeg die twee truien verdedigt.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone