Wout van Aert mag morgen ziekenhuis verlaten

maandag 22 juli 2019 om 14:35
Wout van Aert mag morgen ziekenhuis verlaten

foto: Cor Vos

Wout van Aert mag morgen het ziekenhuis in Pau verlaten. De Belgische wielrenner van Jumbo-Visma lag daar sinds zijn zware valpartij in de individuele tijdrit. Hij liep een grote vleeswond op die met een operatie gehecht moest worden.


Het transport van Van Aert zal via de Eurocross Assistance gaan. Dat is een Nederlandse alarmcentrale, gespecialiseerd in wereldwijde medische, mobiliteits- en personenhulpverlening. De ritwinnaar van de etappe naar Albi zal naar een ziekenhuis in Nederland of België worden vervoerd. Vanwege de grote (media)interesse in met name Vlaanderen naar Van Aert wordt de naam en locatie van het ziekenhuis niet bekend gemaakt, zodat de 24-jarige renner in alle rust kan herstellen.

Zondag zijn de drains verwijderd bij Van Aert. Die waren nodig om bloed en wondvocht uit het wondgebied af te voeren. Het is voor nu zaak om infecties te voorkomen bij de wond bij de heup van Van Aert. De Belg zal na zijn transport opnieuw worden onderzocht, dan wordt tevens besloten of hij naar huis mag.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Olly 22 juli 2019 om 15:38

Goed nieuws Wout! Ik hoop je snel weer op de fiets te zien zitten. Een voorspoedig herstel gewenst.

kelderfan 22 juli 2019 om 16:01

Dat is zeker goed nieuws. Ik hoop ook op een snel en voorspoedig herstel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.