Wout van Aert kan zichzelf opvolgen als Sportman van het Jaar in België

donderdag 9 december 2021 om 10:06
Wout van Aert kan zichzelf opvolgen als Sportman van het Jaar in België

foto: Cor Vos

Wout van Aert is opnieuw genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar in België. De kopman van Jumbo-Visma, die onder meer drie etappes in de Tour de France won en olympisch zilver greep, wist die prijs vorig jaar te winnen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van Aert krijgt in de strijd om de titel Sportman van het Jaar concurrentie van atleet Bashir Abdi (brons op de marathon tijdens de Olympische Spelen, nieuwe houder Europees record op de marathon) en judoka Matthias Casse (wereldkampioen in de gewichtsklasse -81 kg, zilver op het EK, brons op de Olympische Spelen).

Nys en Vermeersch
Thibau Nys en Florian Vermeersch maken dan weer kans om Belofte van het Jaar te worden. Nys verraste met de Europese titel op de weg bij de beloften, terwijl Vermeersch stuntte door tweede te worden bij zijn debuut in Parijs-Roubaix. Zij nemen het op tegen gewichtheffer Nina Sterckx.

Het Belgische Sportgala, waarvan de organisatie in handen is van Sportspress.be, wordt op zondag 19 december georganiseerd in Schelle. De organisator heeft vandaag de definitieve genomineerden bekendgemaakt. In elke categorie zijn nog drie kandidaten over.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Romāns Vainšteins 9 december 2021 om 10:11

Moet ook een klap zijn voor die gozer op het fysieke en mentale gestel. Heel december bewierrookt worden, naar podia heen-en-weer-sjokken en als reetveervaas fungeren.
Volgens mij was het ook dit type ‘aandacht’ waar Dumoulin knettergek van werd en ik zie ook van Aert niet echt als liefhebber van deze stomvervelende dweperij, misschien eens goed om de deur dicht te gooien.

0
Dikke Man 9 december 2021 om 10:23

Kan me inderdaad goed voorstellen dat er dagen zijn waarop hij denkt ‘was ik maar die Nederlander in plaats van mijn grote vriend’. Zou België sieren om een keer even rustig aan te doen met die eindeloze wielergekte en deze prijs aan Abdi te geven. Dan geven wij Nederlanders hetzelfde aan onze Abdi en wordt hun sprookje nog mooier.

0
Beer 9 december 2021 om 10:33

Wat dat betreft goed dat hij lekker in de modder kan gaan rollen denk ik. Zorgt toch voor focus op wat er echt toe doet; racen.

0
Michelangelo 9 december 2021 om 10:41

En als het hem te veel wordt, dan kan hij ook gewoon poepluiers verschonen. Een betere manier om al die heldenverering te relativeren is er niet volgens mij!

0
Poeksel 9 december 2021 om 11:11

Gewoon Roglic sturen om de prijs op te halen.

0
WernerFranke 9 december 2021 om 10:17

Zal wel Abdi worden.

0
Michelangelo 9 december 2021 om 10:22

zou ook mijn stem krijgen. Ook al won hij “maar” brons.

Zeker ook omdat wielrenners in Belgie toch al heel veel aandacht krijgen zou ik het mooi vinden om de prijs naar een sporter buiten de koers te laten gaan. Bovendien ook een man met een mooi verhaal en een aanstekelijk enthousiasme.

0
Peetvader 9 december 2021 om 10:40

Won “maar” brons op de Spelen (na een volgens hem zelfs mindere race), maar brak daarna wel nog het Europees record op de marathon met een tijd van 2:03:35. Vooral die tweede prestatie zal hem de titel opleveren denk ik.

0
lo squalo dello Stretto 9 december 2021 om 10:25

Abdi zou wel mooi zijn. Bij de vrouwen ben ik meer benieuwd Nafi Thiam vs. Nina Derwael. Al boeien die individuele prijzen niet veel; ze hebben beiden Olympisch goud en dat is wat telt

0
Murcia 9 december 2021 om 18:44

Fan van Wout maar ook van Abdi en die heeft met zijn ER op de Marathon en het brons in die schitterende OS strijd mijn voorkeur. Net als Wout zelf een geweldige ambassadeur voor topsport in Vlaanderen.
Bij de dames zal Derwael het gaan worden denk ik, maar Thiam is zo’n ster om met haar strijd tegen blessures toch haar OS titel te prolongeren dat ik die prestatie net iets hoger acht.

0
Bart 10 december 2021 om 13:09

Zevenkamp is een mooi onderdeel in de atletiek maar qua niveau is toch een pak lager dan eender welk onderdeel in het turnen bij de vrouwen. Dus normaal wint Derwaal wel de trofee. Het enige wat het wel op gelijke hoogte brengt is dat Thiam haar titel heeft geprolongeerd maar het gaat natuurlijk over dit jaar.

Waarmee ik niet zeg dat het niveau van de zevenkamp belachelijk laag is, het is zonder meer van wereldniveau maar het is beperkter qua breedte ten opzichte van het turnen.

0
katerkop 9 december 2021 om 13:01

In een Olympisch jaar is dit toch maar een heel matig rijtje kanshebbers voor sportman en talent

0
Peetvader 9 december 2021 om 16:26

Bij de mannen wel.
Bij ploegen en vrouwen wel gouden medailles.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone