Wout van Aert: “Ik had hier een kans”
foto: Cor Vos
zaterdag 23 maart 2019 om 18:06

Wout van Aert: “Ik had hier een kans”

Wout van Aert maakte indruk in Milaan-San Remo door op de Poggio mee te zijn met de topfavorieten en zag zichzelf uiteindelijk terug op de zesde plek in de uitslag. “Ik had hier een kans” is de Belg van mening na afloop. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik heb een goeie koers gereden, maar ik ben toch teleurgesteld”, hinkt Van Aert duidelijk op twee gedachten. “Ik begrijp nu heel goed hoe frustrerend deze koers kan zijn. Ik voelde me echt goed en ik was mee op de Poggio. Dat kostte krachten, maar ik zat er alleen met echte toppers. We waren nog met tien man, dan weet je dat je een kans hebt om te winnen. Ik wilde een goed moment kiezen om te gaan, maar  plots ging Matteo Trentin en zat ik goed mee met Peter Sagan, maar die wilde of kon het gat niet dichtrijden. Toen heb ik mijn kans gewaagd, maar die inspanning is me duur komen te staan.”

“Ik rijd nog een goeie sprint, maar haal net geen top-5. Misschien zat er geen betere uitslag in, maar normaal heb ik nog een betere sprint. Ik weet niet of ik teleurgesteld moet zijn omdat ik het geprobeerd heb en het niet gelukt is of omdat ik te weinig vertrouwen had in mijn sprint, misschien had ik moeten gokken”, zucht hij na.

Hoopvol kan Van Aert nog tot slot vooruitkijken: “Ik weet nu dat ik dit kan en dat ik zeker hier naartoe terugkom. Ik ben heel goed in orde en klaar voor de Vlaamse klassiekers.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2019 18:11
Lekker bezig Wout zou ik zeggen als ik van de Jumbo was!

WF mag ook trots zijn op haar columnist.
23 maart 2019 18:11
Mocht Sagan eerder de beurt aan Flip hebben gegeven, dan weet je nooit wat er was gebeurd. Van Aert had hier zomaar met Trentin voor de overwinning kunnen rijden en een kans daarop lijkt me waardevoller dan in zo'n groep speculeren op je sprint.
    23 maart 2019 18:18
    Bij het inlopen van Trentin viel het stil. Wout had toen meteen moeten doorzetten.
    23 maart 2019 18:26
    Ja maar hoe snel reed Trentin? Daar kon Wout niet in 1x naartoe. Dat ging echt niet meer harder.
23 maart 2019 18:12
Alee hop hop Wout. We gaan oe zien met goesting de komende tijd!
23 maart 2019 18:16
Mocht de battle nog steeds 'on' zijn zal mvdp morgen met een salto solo over de meet moeten acrobateren om er een beetje bij te blijven nog.
    23 maart 2019 20:38
    Eens. Ik ben voorlopig stukken meer onder de indruk van van Aert. Al hoeft het van mij niet perse een tweestrijd ding te worden, vergelijken doe ik onbewust toch. Vind wout echt heel sterk op de weg, veel sterker dan ik had gedacht nu al. Kijk dan met wat voor elite groepje ie naar de finish rijdt! Gaaf!

    HUP Mathieu!
    24 maart 2019 13:13
    Ik ben tot nu toe ook veel meer onder de indruk van Van Aert op de weg, maar VDP heeft dit seizoen nog geen grote koers gereden.
23 maart 2019 18:32
Ik onthou vooral dat Sagan niet zo goed is als andere jaren. En dat MvdP daarvan zal profiteren.
    23 maart 2019 19:15
    Inderdaad, zal ook wel voor Sagan gelden. Die is al vergeten dat Van Aert bij alle zware koersen in zijn buurt zit, die ligt vooral wakker van de imponerende verkenningen van MvdP.
    23 maart 2019 21:09
    Sagan is net zo goed als anders hoor. Gezien hoe hij naar Alaphilippe reed op de Poggio? Zonder Sagan was de koers waarschijnlijk toen al gereden. Hij reed gewoon geen al te slimme sprint.
    23 maart 2019 21:51
    Sagan was de trui van Alejandro nog ff aan het bewonderen, hij vind dat echt een mooi design.
    24 maart 2019 00:26
    Sagan piekt later in het jaar, rond het wk. Mark my words. En dan kun je nu dus gewoonweg niet goed genoeg zijn. Tevens mikt hij op LBL. Dus ook later in het voorseizoen.
23 maart 2019 19:25
Goede wedstrijd van TLJ: Van Aert in het elitegroepje: Teunissen en Jansen deden daarachter aardig mee in het pelotonsprintje. Van der Hoorn bracht Groenewegen weer terug na de Cipressa. Van Emden zat ook nog in het peloton.
23 maart 2019 19:51
Ja, uitstekend van TJV. :-)
Zie het nu een stuk zonniger in voor de Vlaamse klassiekers.

Heb het gevoel dat Sunweb hier meer uit kon halen. Dumoulin deed niets meer, en Matthews was ineens verdwenen.
23 maart 2019 19:54
Indrukwekkende prestatie zeker ook omdat hij het de laatste 30 km in feite in zijn eentje moest doen.
23 maart 2019 20:04
Had gewoon moeten doorknallen met Trentin.
    24 maart 2019 03:12
    Ja, dat was de enige kans. Als er dan geaarzeld was dan had hij met Trentin (en wellicht 1 alerte jumper) naar de finish kunnen rijden.
    24 maart 2019 07:28
    mooi altijd dit soort commentaren vanaf de bank .... "hij had gewoon moeten doorknallen" ...... zelf nooit gekoerst en stikkapot gezeten zeker?
    Zelf gaf hij aan liever zijn krachten daar gespaard te hebben om iets meer over te hebben voor de sprint....... en dan nog, tegen de klasbakken in dat groepje was het nooit een zekerheid.
    Gewoon heel erg sterk gereden van Wout, dat hij in dit groepje zat zegt heel erg veel over zijn huidige vorm.
    24 maart 2019 16:15
    Heel sterk gereden maar dan kunnen er nog steeds betere keuzes gemaakt worden.
    Wva gaf aan te sparen voor sprint, tegen lui waar hij echt niet sneller dan is. En hij had al energie verspilt. Mij lijkt doorgaan en hopen op stilvallen van achtervolging dan beter
23 maart 2019 20:29
Wout Van Aert doet 't goed in 't Italiaanse. TJV moet heel blij zijn met de komst van hun kopman voor de klassiekers. Na een 3e. plek in de Strade nu een 6e. in 't monument Milaan - San Remo. Dat wordt nog wat met de Vlaamse klassiekers.
24 maart 2019 07:40
Heel indrukwekkend. Als je ziet met welk elitegroepje hij naar de finish rijdt!

Ik denk dat hij vooral teleurgesteld is dat hij te gretig was, als je ziet welke drie er op het podium staan, dan kan ik me voorstellen dat hij denkt - ik had beter die sprint afgewacht. Ik denk dat Trentin hetzelfde denkt.

Trentin, Sagan en Valverde zijn intrinsiek sneller zijn dan de drie die op het podium staan.

DQS en Alaphilipe hebben toch maar weer voor elkaar gekregen - sterk seizoen tot dusver.
    24 maart 2019 08:44
    Geeft maar weer eens weer hoe enorm relatief intrinsieke snelheid is, gare renners spurten anders dan zij die net 10 K op de fiets zitten kennelijk. Gelukkig maar ook zeg.
    24 maart 2019 10:02
    Zo intrinsiek snel zijn Trentin en Valverde nu ook weer niet. In dit soort groepjes zijn Alaphilippe en Kwiatkowski minstens even snel in te schatten. Alleen Sagan is duidelijk een niveau hoger.
    24 maart 2019 16:16
    Cavendish is hier wel eens 8ste geweest in jaren dat hij wel tour etappes won.
24 maart 2019 12:50
Ik kan niet wachten om te zien wat Van Aart in de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race kan. Hij lijkt de aansluiting bij de wereldtop nu al te hebben gemaakt. Bij Jumbo-Visma heeft hij met mannen als Wynants, Teunissen, Roosen, Van Poppel, Vd Hoorn, Jansen en Eenkhoorn ook nog eens een hele sterke ploeg om hem heen. Quick-Step is een klasse apart maar ik denk dat er verder geen enkele ploeg is met een sterkere selectie voor de Vlaamse klassiekers dan Jumbo-Visma. Ik verwacht niet dat ze een belangrijke klassieker zullen winnen maar een aantal top vijf en nog een paar top tien klasseringen moet er wel in zitten lijkt mij.
    24 maart 2019 12:57
    Grootendeels eens, alleen een vreemde manier om Roubaix te schrijven.
    24 maart 2019 13:18
    Rijdt WVA AGR? Of bedoel je idd Roubaix?
    24 maart 2019 16:20
    Al die jumbo knechten kunnen er zomaar eens 35km voor het einde af liggen. Allemaal talenten maar geen vaste waarden, vaak pas 1x een finale op top niveau gereden en dan niet eens echt vooraan of überhaupt niet.

Reacties zijn gesloten.