Wout van Aert heeft WK-strijdplan klaar: “Gelijk mee de koers maken”

zondag 31 januari 2021 om 14:42
Video

Wout van Aert heeft zijn strijdplan klaar voor het WK veldrijden. Na zijn laatste verkenning, zondagvoormiddag, sprak hij met WielerFlits over de titelstrijd in Oostende. “Ik wil gelijk mee de koers maken en hopelijk moet ik niet achtervolgen, dat is nooit interessant”, vertelt hij.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Je kan wel lang alleen rijden hier. Ook als eerste is het lastig in het zand, dat kan een nadeel zijn. Maar de wind is een stuk minder aanwezig dan gisteren, dus er is iets minder voordeel voor de mannen die in het wiel zitten”, weet Van Aert.

Mathieu van der Poel, de grootste concurrent van Van Aert, noemt het zand technischer dan de voorbije dagen. De Belg deelt die mening. “Het zand ligt iets beter. Je kan meer fietsen. Het gaat meer fietsen dan lopen zijn”, zegt hij. Spanning is er ook bij de Wereldbeker-winnaar. “Je leeft altijd naar het WK toe. De spanning is wel anders zonder supporters moet ik zeggen, maar dat gaat dalijk wel komen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Turtlehead 31 januari 2021 om 15:21

Edit: gevonden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair