Wout van Aert heeft WK-strijdplan klaar: “Gelijk mee de koers maken”

zondag 31 januari 2021 om 14:42
Video

Wout van Aert heeft zijn strijdplan klaar voor het WK veldrijden. Na zijn laatste verkenning, zondagvoormiddag, sprak hij met WielerFlits over de titelstrijd in Oostende. “Ik wil gelijk mee de koers maken en hopelijk moet ik niet achtervolgen, dat is nooit interessant”, vertelt hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Je kan wel lang alleen rijden hier. Ook als eerste is het lastig in het zand, dat kan een nadeel zijn. Maar de wind is een stuk minder aanwezig dan gisteren, dus er is iets minder voordeel voor de mannen die in het wiel zitten”, weet Van Aert.

Mathieu van der Poel, de grootste concurrent van Van Aert, noemt het zand technischer dan de voorbije dagen. De Belg deelt die mening. “Het zand ligt iets beter. Je kan meer fietsen. Het gaat meer fietsen dan lopen zijn”, zegt hij. Spanning is er ook bij de Wereldbeker-winnaar. “Je leeft altijd naar het WK toe. De spanning is wel anders zonder supporters moet ik zeggen, maar dat gaat dalijk wel komen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Turtlehead 31 januari 2021 om 15:21

Edit: gevonden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone