Wout van Aert: “Geprobeerd om wat gasten te verrassen”

vrijdag 10 september 2021 om 17:35
Wout van Aert: “Geprobeerd om wat gasten te verrassen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert liet in de Tour of Britain alweer zijn derde dagzege noteren. Op veertien kilometer van de streep opende de Belgische kampioen de finale, waarna hij de belangrijkste favorieten voor de eindoverwinning met zich mee kreeg.

“Het was een mooie etappe met een mooie kans aan het eind om wat te proberen, die steile klim met nog veertien kilometer te gaan. Ik dacht dat het goed zou zijn om daar de koers wat harder te maken en te proberen wat gasten te verrassen, maar we eindigden met alle favorieten in de eerste groep”, blikte Van Aert terug in het flashinterview. “Vanaf dat moment was het duidelijk dat er zou worden gesprint, want Ethan (Hayter, red.) en de jongens van Movistar hielden het bij elkaar.”

Voor de Belgische kampioen was het alweer zijn derde etappezege in de Tour of Britain, en met Ethan Hayter en Julian Alaphilippe klopte hij wederom renners die hij later deze maand tegenkomt tijdens het WK wielrennen in Vlaanderen. “Dat is mooi, maar ik focus me nu op deze koers en de kansen die we hier nog krijgen. Het is zeker een goede voorbereiding voor het WK, maar ik ben op dit moment nog met mijn hoofd bij deze wedstrijd.”

In het klassement is Van Aert blauwe trui Hayter tot op vier seconden genaderd. Of de leiderstrui het doel is, werd hem nog gevraagd. “Het is nog steeds mogelijk. Het komt vooral aan op de bonificatieseconden, maar misschien komen er nog andere kansen. We moeten gefocust blijven en hopelijk kunnen we nog iets proberen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wim Kruithof 11 september 2021 om 00:24

zou een prachtige prestatie zijn als hij zo zijn allereerste rittenkoers wint.

Beer 11 september 2021 om 07:36

Hij won de Ronde van Denemarken ooit al.

Jean Dumas 11 september 2021 om 02:05

Die zit lekker in zijn vel. Valt aan op het juiste moment, wacht op het juiste moment in de sprint. Flip gaat veel te vroeg, Hayter wordt zenuwachtig en hop eroverheen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone