‘Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben een probleem met déze Tadej Pogacar’

zondag 19 februari 2023 om 19:30
‘Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben een probleem met déze Tadej Pogacar’

foto: Cor Vos

Podcast

In de gloednieuwe WielerFlits Podcast hebben Maxim en Youri het over de prestaties van Tadej Pogacar in zijn eerste wedstrijden, de verschillende voorbereidingskoersen die dat eigenlijk niet meer zijn, blikken ze al een beetje vooruit op het Vlaamse openingsweekend én leggen ze de Strava-afwezigheid van Wout van Aert uit.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De eerste wegkoersen schieten deze maand als paddenstoelen uit de grond en dus is het hoog tijd voor een nieuwe aflevering. Ruta del Sol, Volta ao Algarve, het peloton in Oman dat nu naar de UAE Tour trekt en met het Openingsweekend en ook Strade Bianche al aan de horizon, is het wielerseizoen in duizelingwekkend tempo begonnen.

Maar wat weten we nu eigenlijk van Matteo Jorgenson, die deze week de Tour of Oman op zijn naam schreef? Hoe sterk is Arnaud De Lie wel niet, welke verwachtingen mogen we van hem hebben in de Klassiekers? En wat doet Bauke Mollema op de startlijst van Kuurne-Brussel-Kuurne én de Omloop Het Nieuwsblad? Je hoort het hier!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

Dit artikel delen:

45 Reacties

djerkson 16 februari 2023 om 17:17

De kop waarvan je wist dat hij ging komen. Sagan ging alle klassiekers domineren, Van der Poel ging kletsen krijgen op het WK veldrijden en ga zo maar verder. Vooruit dan maar: De Van der Poel van de Strade Bianche en de Wout Van Aert van Hautacam gaan met deze Pogacar mee tot aan de meet.

9
Het Luipaard van Lent 16 februari 2023 om 17:20

Ja, Pogacar lijkt heel goed. Maar zo lang hij alleen tegen een Mas rijdt die zijn piek echt niet zo vroeg in het seizoen heeft blijft het grotendeels giswerk. Wie zegt dat MvdP en Wout niet ook dat niveau kunnen halen?

4
Kartouche 16 februari 2023 om 18:09

Ik ga er ook vanuit dat het geweldig mooi gevecht kan worden tussen de Pogi, Woutje en Matje. Ik denk niet of Pogi gaat domineren, maar het een gevecht wordt. En laten voor ons alle hopen het laatste. En dat dan de beste man mag winnen (wat Matje natuurlijk zal zijn).

2
lars de kan 16 februari 2023 om 17:48

Slappe klets. We gaan prachtige koersen zien met MVP, Wout en Pogacar. We gaan nog zien wie de de koersen gaat winnen.

4
Rulifaller 16 februari 2023 om 18:47

Pog is de beste klimmer in deze koers, hij heeft een sterk team en het andere sterke team dat met z’n drieën in de kopgroep zit rijdt als makkelijke lammetjes met hem naar het klimmetje toe. Hij is indrukwekkend maar hij wordt ook totaal niet tegengewerkt.

Dat zal bij die andere koersen anders zijn. In MSR wint sws nooit de sterkste, in Vlaanderen was Pog vorig jaar ook de sterkste maar kon VDP niet lossen, en dat was echt niet de beste VDP ooit. Bovendien zouden VDP en WVA ook nog samen kunnen werken als ze toch op 1 vd klimmetjes gelost worden.

In Strade zal hij wel favoriet zijn, maar hij zal het wel op de langere klimmen eerder in de koers moeten doen want op de laatste steile klimmetjes gaat hij een goede VDP er ook niet van af rijden.

3
Lars Maden 16 februari 2023 om 21:18

Zorgt overal voor problemen die jongen.

3
Kartouche 17 februari 2023 om 10:26

Haha, heerlijke opmerking! Thx.

0
Romāns Vainšteins 16 februari 2023 om 17:05

Zoals gewoonlijk reageer ik simpelweg op de stelling en laat ik de podcast zelf voor wat het is.

Voor Strade: ja probleem. Veel heuvelwerk en dan gaan ze pas de weg op, te laat denk ik.
Voor MSR: nee, geen specifiek probleem. De koers is lang, raar en voor allen te doen. Het is daar gewoon een Russische roulette met een veel hogere kans dat er er iemand anders mee lopen gaat.
Voor Vlaanderen: zeker een probleem, ik hoop dat dat probleem nog fijn uitgebreid gaat worden met ook een in de E3 startende Pogi, waarom zou ie die overslaan?
Roubaix: geen probleem want daar start Pogi niet
Ardennen: het probleem ligt daar bij de krasse knarren die de strive 4 5 nooit vorm hebben kunnen geven met het daar gericht aanvangen. Of ze dit richting carriere deel 3 nog gaan kunnen? Van Aert wellicht.

Verder gaat Pogacar aankomende tour weer aan van Aert een groot probleem krijgen.

2
Lars Maden 16 februari 2023 om 17:14

Je kunt het ook omdraaien. Waarom zou ie starten in E3? Zijn programma is al bomvol.

2
wielerlover 16 februari 2023 om 17:42

Voor koersen als Vlaanderen denk ik eigenlijk niet dat ze een al te groot probleem aan Pogacar zullen hebben. Ik denk dan aan de rit naar Lausanne in de voorbije Tour waarbij het verschil in puur vermogen tussen een Van Aert en Pogacar (beide in topvorm) duidelijk te zien is

0
Handige Harry 16 februari 2023 om 17:54

Vandaar dat vorig jaar in Vlaanderen enkel van der Poel op hangen en wurgen kon volgen.
Pogacar is behalve in San Remo gewoon in elke koers topfavoriet.

6
paul s 17 februari 2023 om 10:11

Ha, ook deze podcast weer niet gelezen?!….We vroegen t ons al af

2
Paauwer7 17 februari 2023 om 10:59

@ handige Harry
Poga gaat op de Poggio wegrijden, ik denk zelfs helemaal alleen. Maar misschien krijgt hij Van der Poel mee in zijn wiel. Maar zelfs dan is Pogi niet kansloos.
Waar ik zo van kan genieten is dat hij alles wil winnen. Al zijn de prioriteiten dit jaar Milaan San Remo, RVV en de Tour. Heel misschien wil hij in Luik ook weer even laten zien wie de baas is. Vingegaard heeft Poga vorig jaar wakker gemaakt en daardoor gaat Pogacar in de Tour huishouden als nooit tevoren.
Ik verwacht iig twee monumenten voor Pagacar, de Tour en het wk. Daarna is het de vraag of hij de Vuelta en Lombardije nog erbij wil pakken.

1
westmalle1965 16 februari 2023 om 18:58

De vriendenTadej en mvdp gaan Jumbo op een hoopje rijden dit seizoen, Jumbo en woutje gaan doen waar ze het best in zijn, tweede worden

2
Kartouche 16 februari 2023 om 19:28

Jij durft! hahaha

0
DeGroteMolen 16 februari 2023 om 19:46

Man met visie die Westmalle. Zou mooi zijn dit jaar.

1
Lennimator 16 februari 2023 om 19:40

Ik heb VDP de Strade Bianche zien winnen in de straten van Siena door wereldkampioen Alaphilippe te degraderen. Als VDP zo goed is als toen dan heeft Pogacar geen kans. VDP moet er dan nog wel bijzitten natuurlijk.

2
DeGroteMolen 16 februari 2023 om 19:50

Ik denk dat VdP Pogi er al eerder afrijdt.

0
Sjaak P 17 februari 2023 om 10:26

Weet niet of plan A van vdPoel nog steeds de grote forcing is. Hij lijkt zuiniger en slimmer te koersen, en staat ook wat dunner, zonder explosiviteit te missen. Beter afmaker dus. De oude vdPoel was makkelijker te slopen voor Pogacar.

1
GP Dignus 17 februari 2023 om 01:37

De podcast van wielerflits wordt zachtjes aan wel lachwekkend. Je gaat er toch vanuit dat het geen wat besproken wordt een journalistieke inval heeft, maar het gaat steeds meer op een podcast van bankzitters lijken. Dit is op zich helemaal niet erg, maar kom er dan ook voor uit. Het is vooral Joerie die zich wilt laten gelden met zijn kennis – kunde en vooral eigen mening. Zelfs als hij door collega’s op de vingers wordt getikt over zijn uitspraak van Jonas Vinegegaard of dat die het niet eens zijn met zijn mening. Boeit hem totaal niet, want hij is de man van de show. Waarschijnlijk krijg ik wederom de reactie om dan niet te luisteren naar de podcast, maar het is soms gewoon lachwekkend om het een en ander aan te horen. ( een voorbeeld – Marcel Kittel als lead out van Kenny van Hummel . Ploegmaats in 2011- bijna geen overeenkomend programma en Kittel won in zijn eerste jaar Skil 17 wedstrijden ). Schoenmaker hou je bij je leest en blijf gewoon goede journalistieke items en video’s maken.

2
Youri IJnsen 17 februari 2023 om 10:44

We profileren ons toch ook niet als journalistieke podcast? We proberen met hetgeen wij weten en maken, op onze eigen manier onze podcast te maken.

Ik vind het juist prettig dat je de podcast – zeker op dat tijdstip – geluisterd hebt, want dan kunnen we er inhoudelijk over discussiëren. Laat ik voorop stellen: het beeld dat je schetst dat ik de man van de show wil zijn, klopt niet. Vergeef me mijn enthousiasme. Wat betreft het voorbeeld dat je aanhaalt van Kittel, citeer ik graag De Volkskrant uit juli 2017:

“Kittel is geen geboren sprinter. Bij het toenmalige Skil-Shimano werd hij in 2011 binnengehaald als talentvol tijdrijder, maar toen bleek dat hij in de lead-out veel sneller was dan Kenny van Hummel kreeg hij de kans om zich via massasprints voor de zege te mengen. Het bleek een schot in de roos: in de Tours van 2013 en 2014 behaalde hij acht overwinningen.” https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/teruglezen-etappe-10-dolblije-kittel-breekt-record-sprintcollega-zabel/

Het voorbeeld van Vingegaard heb ik zo even niet op het hoornvlies staan, zal even terugluisteren. Hopelijk heb ik het e.e.a. zo een beetje duidelijker gemaakt. En ja, uiteraard proberen we ons best te blijven doen om goede journalistieke items en videos te maken :)

Vriendelijke groet,

Youri

3
Klootje Kriekeljon 18 februari 2023 om 16:14

Dus als ik het goed begrijp: de podcast die door journalisten van WF op WF wordt geplaatst mogen we niet als een -wat jij zelf zou noemen- journalistiek product beschouwen? Tijd voor een disclaimer.

Denk dat we hier de essentie raken.
Jouw rol op WF is totaal onduidelijk. Je bent soms journalist, maar veel vaker iemand die zijn mening wil geven. Die twee bijten elkaar. Want een journalist is een doorgeefluik. Je staat in functie van. Maar jouw drang om op de voorgrond te treden is groter dan de drang in functie te staan van.
Het is hier wel degelijk de grote Youri show. Je krijgt van WF al jaren de vrijheid om over van allerlei zaken je mening op te schrijven. Waar anderen die positie niet krijgen. Dat is niet jouw schuld, dat is een tactische keuze die het verdient om eens uitgelegd te worden door WF. Hoeveel mensen komen hier daadwerkelijk voor de mening van Youri?

Ik verwacht als lezer een zo objectief mogelijke weergave van feiten. Ik vorm zelf mijn mening wel.

0
GP Dignus 20 februari 2023 om 00:15

@yourie Wielerflits profileert zich als het grootste online wielerplatform van Nederland en Belgie, dat met een team van journalisten dagelijks het laatste wielernieuws brengt. Naar mijn mening was dit ook van toepassing op de podcast, maar dit blijkt niet ( geheel ) zo te zijn.

Mijn feedback op de podcast is geen persoonlijke aanval, maar een opmerking hoe ik jouw deelname aan de podcast beleef. Jij hebt het over enthousiasme en dat is een mooie eigenschap. Volgens mij toon je iets te graag je enorme wielerkennis
( coureurs, uitslagen, parcoursen, etc ). Dit is ook de reden van mijn opmerking “ man van de show”.

Als je toch aan het terugluisteren bent, luister dan eens naar de reacties van je collega’s als je weer iets te ver door drijft.

Even terugkomend op je reactie over Kittel en Vinegard. In de podcast werd de formatie Uno X besproken en daarin kwam je met het voorbeeld van Marcel Kittel als sprint aantrekker ( 1e en 2e jaar) voor Kenny van Hummel al was hij in principe de betere sprinter. Deze opmerking sloeg kant nog wal en hier heb je geen kennis voor nodig, al heb ik het nog wel even opgezocht. Nu wil je toch je gelijk halen met een citaat uit de volkskrant van 2017. Dt is een of andere melding in het verslag van de touretappe, nergens op gebaseerd en zonder journalistieke inslag. Zou dan ook voorzichtig zijn met het blindelings overnemen van (nieuws) items.
Inzake het voorbeeld over je uitspraak van Vingegaard, zal ik je op weg helpen. Vraag het even na bij Raymond of beluister de podcast van 16 november 2022.

Ik hoop dat mijn opmerkingen als positieve kritiek wordt beschouwd, want zo is het bedoeld.

2
GP Dignus 20 februari 2023 om 00:15

@yourie Wielerflits profileert zich als het grootste online wielerplatform van Nederland en Belgie, dat met een team van journalisten dagelijks het laatste wielernieuws brengt. Naar mijn mening was dit ook van toepassing op de podcast, maar dit blijkt niet ( geheel ) zo te zijn.

Mijn feedback op de podcast is geen persoonlijke aanval, maar een opmerking hoe ik jouw deelname aan de podcast beleef. Jij hebt het over enthousiasme en dat is een mooie eigenschap. Volgens mij toon je iets te graag je enorme wielerkennis
( coureurs, uitslagen, parcoursen, etc ). Dit is ook de reden van mijn opmerking “ man van de show”.

Als je toch aan het terugluisteren bent, luister dan eens naar de reacties van je collega’s als je weer iets te ver door drijft.

Even terugkomend op je reactie over Kittel en Vinegard. In de podcast werd de formatie Uno X besproken en daarin kwam je met het voorbeeld van Marcel Kittel als sprint aantrekker ( 1e en 2e jaar) voor Kenny van Hummel al was hij in principe de betere sprinter. Deze opmerking sloeg kant nog wal en hier heb je geen kennis voor nodig, al heb ik het nog wel even opgezocht. Nu wil je toch je gelijk halen met een citaat uit de volkskrant van 2017. Dt is een of andere melding in het verslag van de touretappe, nergens op gebaseerd en zonder journalistieke inslag. Zou dan ook voorzichtig zijn met het blindelings overnemen van (nieuws) items.
Inzake het voorbeeld over je uitspraak van Vingegaard, zal ik je op weg helpen. Vraag het even na bij Raymond of beluister de podcast van 16 november 2022.

Ik hoop dat mijn opmerkingen als positieve kritiek wordt beschouwd, want zo is het bedoeld.

1
Mooie Sjors 16 februari 2023 om 17:16

Ik had liever de Strava-afwezigheid van Van der Poel uitgelegd gezien dan die van Van Aert van wie we weten dat ie gewoon wat ziekjes was een paar dagen.

En Pogi is natuurlijk een zegen voor koersen als Strade, MSR en de RVV. Die gaat net als vorig jaar regelrecht voor de aanval kiezen, no holds barred! Aanpikken wie kan…

1
Diskob 16 februari 2023 om 17:26

VDP is op zijn best als hij zijn Strava-ritten niet meer uploadt.

3
Deo 16 februari 2023 om 17:37

Dit deed Pogacar vorig jaar ook. Alleen zaten er toen 4 vlakke sprintersritten tussen

1
Pietspeed 16 februari 2023 om 21:03

Gezellige borrel of popcorn praat vooraf. Onschuldig en verder niets mis mee. We gaan het zien.

1
Romāns Vainšteins 16 februari 2023 om 21:07

Sowieso voor allen, haal eerst maar de startlijst.

Straks treedt nr 1 niet aan, is de tweede nog half verkouden en belandt de laatste in een onverwachte mongolenwaaier.

-1
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 17 februari 2023 om 12:37

Overal waar Pogacar start kan hij winnen en moet je rekening met hem houden. Is hij in topvorm dan heeft iedereen een probleem.

1
Posterix 16 februari 2023 om 16:50

Alleen op basis van de titel zag ik het lokkertje voor de podcast alweer staan…

0
Wheely 16 februari 2023 om 22:12

Heb je er een probleem mee???

;-)

1
fietsvriend 17 februari 2023 om 07:43

En Pogacar was bang voor Evenepoel, of zoiets, dus Evenepoel gaat alles winnen?

0
Mystieke_Monnik 17 februari 2023 om 10:27

Universele reactie voor elke podcastaankondiging: misschien wel!

0
Klein Verzet 17 februari 2023 om 11:33

Heeft Lefevere dit al gelezen, uhh gehoord? Want, Evenepoel wordt helemaal nergens niet genoemd. Zie je wel dat die Pogacar overal voor iedereen voor problemen zorgt? Bij de rekenaars gaan de wenkbrauwen eveneens omhoog, gegeven het feit dat Pogie zo'n 7w/kg bijna een kwartier weet vol te houden. En het is pas februari.

0
Mooie Sjors 17 februari 2023 om 12:57

Pogi is natuurlijk een extreem talent, die volgens mij in de eeuwige toplijstjes kan eindigen. Wellicht de potentie om bij de beste 5 renners aller tijden te komen.

Maar in de praktijk is het natuurlijk nooit zo dat zo’n renner dan ook alles wint waar hij start en de rest het allemaal maar moet ondergaan. Als Pogacar 1 monument weet te winnen dit voorjaar, mag hij al lang blij zijn vermoed ik.

In San Remo zie ik hem niet echt als topfavoriet, in Vlaanderen gaan VDP, Van Aert en bij uitbreiding Jumbo-Visma, Alaphilippe/Asgreen zeker voor serieuze concurrentie zorgen en in Luik komt hij ook weer andere mannen tegen zoals de huidige wereldkampioen.

Komen inderdaad wedstrijdomstandigheden erbij, een tactische zet of collectief overwicht van de concurrentie, eventuele pech zoals ziekte, een val, een slecht getimede lekke band… Of gewoon een mindere dag. Pogi zou op het WK vorig jaar ook wel even flink uithalen maar daar hebben we niks van gezien.

Leuke aan deze renner is wel dat hij mits de juiste benen met ongelooflijk veel durf koerst.

0
Wieler-Joke 18 februari 2023 om 14:12

Voor de strade lijkt pogiboy toch in het voordeel, ik zou denken dat vdp eerder wil opbouwen naar msr omdat hij die koers nog niet gewonnen heeft. Wout was dan weer ziekjes of whatever deze week en is nu nog steeds niet op volle kracht aan het trainen dus ik zou er niet van verschieten dat die op die strook op 50 km van de meet al moet lossen, die wil uiteindelijk vooral schitteren in de rvv en roubaix en dat is nog ver weg.

0
mauri 19 februari 2023 om 19:25

Pogacar heeft de ploeg niet voor RVV. Wellens, Trentin oké, maar dan?

0
Stoemper 19 februari 2023 om 23:02

Mur de Bretagne vergeten?

0
Jumbo 16 februari 2023 om 20:17

Een begrijpelijke stelling en al heel wat reacties, maar de naam Evenepoel heb ik – deze keer – nog niet horen vallen. Zijn motortje is nochtans ook erg explosief.

-1
westmalle1965 16 februari 2023 om 20:39

Die gaat Roglic degraderen in de giro, en is al twee jaar op rij de grootste tegenstander van wva op t wk, in Leuven ploegorders niet opvolgen en in oz als eerste demareren

-3
Kartouche 17 februari 2023 om 10:33

Maak je maar geen zorgen, als hij zich in het voorjaar vertoond bij de grote klassiekers (LBL daar buiten gelaten), dan zal het alleen maar over hem gaan en hoe hij iedereen zal degraderen tot juniore klasse.

0
Cees 19 februari 2023 om 22:29

Dat was vorige week, toen was Pogi nog bang……

0
Eva van Tuur 18 februari 2023 om 22:27

Pogacar die twee verslaan, houd je moeder voor de gek

-1
Al Phila 16 februari 2023 om 18:14

Edit redactie: Niet doen.

-4

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone