Wout van Aert derde bij rentree: “Op voorhand had ik hiervoor getekend”

zaterdag 28 november 2020 om 16:48
Wout van Aert derde bij rentree: “Op voorhand had ik hiervoor getekend”

foto: Cor Vos

Wout van Aert was positief verrast met zijn derde plaats in de Urban Cross. Na meer dan een maand zonder koers deed de renner van Jumbo-Visma zaterdag goed mee. “Ik had niet verwacht dat ik al een derde plaats zou halen. Op voorhand had ik hiervoor getekend.”

Toch viel het niet alleen mee voor de drievoudig wereldkampioen in het veld. “Ik heb goed afgezien”, vertelt hij in het flashinterview. “Ik had de beslissing genomen om me in de eerste helft wat gedeisd te houden om in de finale iets te kunnen betekenen. Dat was een goede keuze, al merkte ik snel het verschil tussen volgen en de koers maken. Ik heb mijn eerdere inspanningen in de laatste ronde moeten bekopen.”

Van Aert moest uiteindelijk Van der Haar laten gaan en met een derde plaats genoegen nemen. “Lars gaf me nog wel wat steun in de laatste ronde, maar hij was iets beter. Bij mijn podiumplaats speelden natuurlijk ook de lekke banden van Michael Vanthourenhout en Toon Aerts een rol.”

“Alles verliep vrij vlot”, concludeert hij tevreden. “Ik kon moeilijk inschatten waar ik stond, maar nu een beetje beter. Ik ben tevreden over mijn explosiviteit. De bochten konden nog wat beter, zeker als ik op de limiet kom te zitten. Ook het schuiven voelde nog wat onwennig, maar ik neem veel positieve dingen mee.”

Vruchten plukken in Tabor
Zondag zien we Van Aert opnieuw aan het werk, ditmaal in Tabor. “Dan hoop ik de vruchten te plukken van vandaag. Het parcours in Tabor moet me nog iets beter liggen. Ik heb er in elk geval weer zin in.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 28 november 2020 om 17:18

Nuchter en eerlijk. Je zag dat hij op het einde de tol wat moest betalen maar de klasse is natuurlijk enorm als je bij het eerste optreden gelijk weer op het podium staat. Ik ben niet objectief want een fan maar toch, hij is een man die je zo vaak als mogelijk bezig wilt zien waar dan ook veld of weg. Gezien zijn uitspraken in de krant is een verlenging van zijn contract ook aanstaande waar ik ook erg blij mee ben en TJV nog meer schat ik zo in.

steven2743 28 november 2020 om 18:20

Hij was wel een paar kilo zwaarder dan in de Ronde. Maar genieten in ook belangrijk in het leven. Mooi om te zien hoe Iserbyt en Lars tussen hun kader moesten om hem te volgen op de bruggen.

Cochise 28 november 2020 om 19:26

Viel me ook op. Gaat toch snel als ze 2 weken geen rijstkorrels meer moeten tellen en stukjes vlees afwegen.

Michelangelo 28 november 2020 om 20:20

edit wf: niet doen

Peter Lippens 29 november 2020 om 11:49

toch logisch, in de Tour stond hij extra scherp juist om ook bergop een eind te kunnen meegaan en dat bleek ook. Denk dat zijn ‘normaal’ conditie gewicht voor de crossen en de voorjaarswedstrijden wel enkele kilo’s extra kunnen verdragen en zelfs een voordeel zijn.

Turtlehead 28 november 2020 om 22:44

Hoe raak je op verantwoorde wijze in één avond in Tabor in Corona-tijd?

Verweggistan 28 november 2020 om 22:48

Waarom wil je daarheen dan?

Maillot à Pois 28 november 2020 om 23:04

De Belgische ploeg gaat er heen met een prive-vlucht.
Aan jou om te oordelen of dat verantwoord is ;-)

Vinokourov 28 november 2020 om 23:04

Van Aert en enkele andere toppers hebben gezamenlijk een privéjet gehuurd en vlogen vanavond nog naar Tsjechië.

Romāns Vainšteins 29 november 2020 om 08:02

Wat een kolder eigenlijk, waarom zetten ze niet gewoon een paar vierkante km af in Kempens niemandsland?

Turtlehead 29 november 2020 om 12:40

Dank voor de info, dat had ik gemist. Wat een gedoe zeg. Gelukkig gaan ze niet voor het startgeld, anders moest Wout misschien naar rato meebetalen… ;)

Veloburto 29 november 2020 om 11:57

Omdat veldrijden een internationale sport is en geen folklore uit de lage landen ;)

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone