Wout van Aert blijft bij standpunt: “Een week later weet ik nog steeds niets”

maandag 3 september 2018 om 18:28
Wout van Aert blijft bij standpunt: “Een week later weet ik nog steeds niets”

foto: LaPresse (archief)

Voor Wout van Aert is de maat vol. De beoogde kopman van de fusieploeg Roompot-Crélan maakte al bekend niet mee te willen naar de nieuwe formatie. Achter dat standpunt staat hij nog steeds. “Ik ben niet tevreden over de manier waarop ik het nieuws van de fusie heb vernomen. Ik hoef dat niet zomaar te aanvaarden. Een week later weet ik nog steeds niets, dan moet ik mijn conclusies trekken”, vertelt Van Aert aan Sporza.

“Ik wil niet als een pion in een andere ploeg worden gezet en moet zoeken naar oplossingen”, zegt de wereldkampioen veldrijden. “Ik heb uiteraard veel te danken aan de ploeg, maar dat geldt andersom ook. De fusie wordt aangekondigd als een nieuwe sponsor en dat is de waarheid oneer aandoen. Dat is mijn grootste frustratie.”

‘Wil mijn contract niet uitdoen bij een Nederlands team waar ik niemand ken’
Het is een publiek geheim dat Van Aert vanaf 2020 voor LottoNL-Jumbo uitkomt. Tot die tijd zou hij bij de ploeg van manager Nick Nuyens blijven. “Ik had echt de intentie om mijn contract uit te doen. Ook al kon ik niet voorspellen dat mijn carrière zo’n snelle vlucht zou nemen, maar ik wil mijn contract niet uitdoen bij een Nederlands team waar ik niemand ken”, aldus de nummer drie van de meest recente Strade Bianche. Roompot is het probleem niet voor Van Aert, maar de nieuwe structuur waar hij in terecht komt wel.

“2019 had voor mij hetzelfde mogen blijven, ik wou zeker niet op deze manier in een andere ploeg worden gedropt. Als een renner niet tevreden is, moet er een volwassen gesprek komen. Maar ze hebben me kort gecontacteerd na het nieuws over Roompot en daarna heb ik enkel nog persberichten gelezen. Dat is onbegrijpelijk. Daarom was het nodig om mijn mening naar buiten te brengen”, zegt Van Aert over zijn uitgebreide interview met Nico Dick over de situatie. “Ik had dit liever intern besproken, maar er wordt niet gecommuniceerd met mij.”

Dit artikel delen:

66 Reacties

kaalpani 3 september 2018 om 18:42

Hij wil zijn contract niet uitdienen bij een Nederlandse ploeg waar hij niemand kent. Hij wil rijden voor een andere Nederlandse ploeg waar hij niemand kent.

Van Aert begint zich een beetje belachelijk te maken. Volgens mij heeft hij zaakwaarnemers/juristen die hem precies vertellen hoe hij aan moet sturen op een contractbreuk! Beetje onprofessioneel en heel erg drammerig (als een klein kind)!

wiebipedia 3 september 2018 om 18:50

Hoe is dit een verkeerde reactie van WvA. Nuyens en Roompot houden de lippen stijf op elkaar. Van Aert wordt gebruikt als pressiemiddel.

Vanzelfsprekend is topsport niet direct te vergelijken met de ‘normale’ wereld. Maar stel dat jou werkgever de toko verkoopt en jou zonder overleg een andere functie, op een andere locatie met andere omstandigheden plaatst.

JaBo 3 september 2018 om 18:53

Inderdaad niet professioneel en drammerig. Volgens mij gaan ze bij Jumbo in de toekomst hun handen nog vol krijgen aan dit verwende kind. Als iets hem straks niet bevalt gaat hij gelijk janken.

Mwielerfan 3 september 2018 om 18:56

Bijna geen enkele werknemer heeft zoveel rechten bij een reorganisatie. In veel contracten staat dat je bij verhuizing van locatie door het bedrijf mee moet verhuizen.
Alleen qua functie heb je een punt. Maar dat is niet relevant hier natuurlijk want wva houdt zijn functie.

allieballie 3 september 2018 om 19:28

Dat vind ik niet zo verwonderlijk. In deze situatie zou hij twee jaar achter elkaar moeten wennen aan een nieuwe (Nederlandse) ploeg waar hij verder niemand kent. Het gaat niet om het Nederlandse en niet per se om het nieuwe, maar om het feit dat hij graag nog een jaar in de relatief vertrouwde omgeving van VW-C wilde rijden. Dat valt nu weg. Ik snap dat Wout geen zin heeft om te investeren in een nieuwe ploeg als hij toch een jaar later vertrekt naar een ploeg waar hij zich al wel langer aan gecommitteerd heeft. Daar ligt het probleem, in het commitment. Die had hij met VW-C (ondanks zijn vermeende slechte relatie met Nuyens) en die heeft hij met de Jumbo-ploeg.

kaalpani 3 september 2018 om 19:50

@wiebipedia. Er gaan twee bedrijven met ieder zo’n 40 personen onder contract fuseren. Om alle aspecten /consequenties inzichtelijk te maken, daar gaan enkele weken overheen. Wout van Aert geeft aan dat er door het management van zijn ploeg contact met hem is geweest. Ongetwijfeld is hem daarbij ook verteld dat de komende periode gebruikt gaat worden om alles op poten te zetten (juridisch, organisatorisch). Het management kan nog geen 100% openheid geven over alles. Dat kan pas als alles concreet en helder is. Maar als je als werknemer vragen hebt, dan kan je natuurlijk altijd contact met je werkgever zoeken.

Volgens mij vertelt Van Aert alleen die dingen die in zijn voordeel spreken. En niet kritische journalisten stellen niet de juiste vragen! P.s. Ik zag net op Één het gesprek met van Aert dat gehouden werd voor een Criterium. Dit is geen basis voor een artikel.

Martino87 3 september 2018 om 18:42

Ja Wout, we weten het.

ah-ja 3 september 2018 om 18:45

get over it wout, trappen moet je, niet zeuren

zoetepap 3 september 2018 om 18:48

Arme Roompot…. Maar wat met crelan? Benieuwd naar de volgende aflevering en uit welk kamp. Vraagje; kan een renner effectief zijn contract indienen/ te niet doen bij retirement(sabbatjaar) en dan gewoon weer opnieuw comeback, een beetje zoals Petacchi bij Lampre/Quickstep??

Wielrennertje 3 september 2018 om 18:51

Wellicht helpt een goed gesprek aanvragen meer dan deze kreten in de media…

JaBo 3 september 2018 om 18:55

Eens. Had al eerder moeten gebeuren.

NDI22 3 september 2018 om 18:56

Mits hij de waarheid spreekt, wellicht helpt communiceren met je werknemers? Het kan toch niet zo zijn dat je als werknemer alles maar uit persberichten moet vernemen? Zeker niet wanneer je zo’n beetje de belangrijkste renner bent. Vergeet niet, zijn seizoen begint al veel eerder. Hij rijdt de winter in het veld met aansluiting op het voorjaar.

Wielrennertje 3 september 2018 om 21:35

@NDI22 Natuurlijk is deze zaak vrij ridikuul en laat de ploegleiding flinke steken vallen, maar als WvA het allemaal zo vervelend vindt omdat hij niks weet, moet hij gewoon met de leiding gaan praten. Het lijkt er namelijk op dat hij maar een beetje af zit te wachten en geen actie onderneemt terwijl hij een hoop zeik in de media aan het gooien is.

marehoek 3 september 2018 om 18:55

Tijd van de slavernij is voorbij en de mensen zijn geen handelswaar.
Wijsgeer Nuyens moet dit toch ook weten .Het is zijn laatste “noodsprong “.

kielabokki 3 september 2018 om 18:56

Slavernij, pfff. Doe even normaal.

Mwielerfan 3 september 2018 om 18:59

Uiterst sneu om iemand aan een ruim en rijk beloond contract houden dat bij volle verstand en zonder druj is ondertekend, te vergelijken met slavernij. Werkelijk schofterig tegenover allen die zelfs tegenwoordig nog via schulden en dwang als economische slaven werken.

kielabokki 3 september 2018 om 18:56

Koop zelf dat contract af joh. TLJ wil vast wel wat bijleggen.

Vind het allemaal niet heel sterk van van Aert, btw.

Vinokourov 3 september 2018 om 18:57

Begin een beetje moe te worden van Woutje zijn gemekker. Hij kan ook eens zelf de telefoon oppakken. Of eerlijk zijn en zeggen dat je je toch liever in 2019 al voor Lotto NL fietst.

EddyB1958 4 september 2018 om 14:11

Lotto NL???

Abdoe 3 september 2018 om 19:02

Dat contract wordt wel afgekocht; Van Aert ligt op ramkoers en gaat echt geen meter koersen voor deze fusieploeg of hoe het ook mag gaan heten. Dit geklaag dient vooral om de afkoopsom uiteindelijk zo laag mogelijk te maken.

Dark Noise 3 september 2018 om 20:52

Eindelijk iemand die het begrepen heeft.

Marszzz 3 september 2018 om 23:24

Die wordt alleen maar lager als niet Wout, maar Crelan zou gaan klagen over hem. Niet andersom.

Abdoe 4 september 2018 om 08:06

De afkoopsom (of eigenlijk schikking) wordt lager (of misschien wel nul) doordat Van Aert de nadruk legt op de voor hem onwerkbare situatie en de rol van zijn werkgever hierin. Als dit voor de rechter komt, bestaat de kans dat het contract wordt ontbonden zonder dat hiervoor een (volledige) afkoopsom hoeft te worden betaald.

In deze situatie gaat de ploeg vast wel akkoord met een verlaagde afkoopsom om een rechtszaak te vermijden. Het zou me niets verbazen als Lotto-Jumbo deze gang van zaken al achter de schermen met Van Aert en zijn manager aan het afstemmen is.

Mwielerfan 3 september 2018 om 19:02

Hij is al een stuk genuanceerder deze week. Misschien beseft hij volgende week dat hij zeer asociaal bezig is door op een verstoorde werkrelatie aan te sturen. Hij heeft daar wel een argument maar eist meer dan waar hij recht op heeft.
Als hij een goed gesprek wil en daar acties voor onderneemt zou dat hem sieren. Nuyens verwijten dat er geen gesprek is geweest en zelf alles aan Nuyens overlaten is onprofessioneel en kinderachtig. Maar uiteraard gaat Nuyens niet vrijuit hierin.

wimpy 3 september 2018 om 19:03

Wout heeft groot gelijk……..Michiel Elijzen die mag eerst mag vernemen dat er een fusie zou zijn maar er dan plots geen plaats is voor hem….ook kreeg zijn vriend Tim Merlier zelfs geen nieuw contractvoorstel ondanks goeie prestaties en zijn persoonlijke verzorger mag ook niet blijven….hoe rapper hij weg is daar hoe beter!

titanio82 3 september 2018 om 19:15

Merlier ligt toch wat anders denk ik. Die zag de bui naar een meer op de weg gericht team al hangen, en tekende in maart reeds voor meerdere jaren bij Pauwels Sauzen. En ja, wanneer Albert dan in de gelegenheid gesteld wordt om de eer aan zichzelf te houden, en Marc Lambrechts die reeds vuistdiep in Jumbo ingebed ligt… dan zal de zin om nog een jaar bij, feitelijk, Roompot te rijden niet al te groot zijn. Dan hebben we het nog maar niet over het financiele verschil met de concurrentie die door Canyon als uithangbord rijkelijk beloond wordt

pietertje wisselen 3 september 2018 om 19:07

Is het niet zo dat je transfervrij van een pro-continentale naar een world tour mag?

trickstuff 3 september 2018 om 19:10

Ja Pietertje, vandaar al dit gedoe ;)

Nico Dick 3 september 2018 om 19:52

Dat kan van continentaal naar WorldTour. Niet van procontinentaal…

molovin 3 september 2018 om 19:14

Ik snap Van Aert wel, hij wordt nu voor 1 jaar publicitair gebruikt door Roompot die voor een dubbeltje op de eerste rij zit. Een wielercarriere duurt al kort en hij weet dat zijn toekomst toch elders ligt. Overigens kun je dit niet vergelijken met een “normale, maatschappelijke” baan vind ik.

Willems-veranda loost vrolijk iedereen zodat Nuyens door kan met zijn projectje, bekommert Roompot zich daarom?

FBahamontes 3 september 2018 om 19:15

Aan al die mensen hier die vinden dat van Aert dit niet zo in de media moet zeggen maar intern moet bespreken:

Elke normale vorm van communicatie met Nuyens is al tijden onmogelijk. Van Aert(en de rest van de staf en renners) proberen nota bene al een jaar lang gesprekken met hem te voeren over hun eigen toekomst en die van het team, maar dat heeft nergens toe geleidt. De manier waarom die man zijn team (mis-)managed is te schandalig voor woorden en elke dag dat hij nog een baan heeft in het peloton is er 1 te veel.

Alban 3 september 2018 om 22:44

Oprechte vraag: hoe weet je dat nou eigenlijk zeker? Bron uit onverdachte hoek bij voorkeur.

ghostwriter 3 september 2018 om 19:17

Het zou prachtig zijn als hij volgend jaar al voor LottoNL zal rijden. Met Wynants, Van Emden, Martin*, Leezer, Boom*, Teunissen, Roosen, Groenewegen, Van Poppel, Vd Hoorn*, Jansen, Van Aert* en Eenkhoorn zou LottoNL in de breedte een zeer sterke ploeg hebben voor de Vlaamse (semi-)klassiekers.

EddyB1958 4 september 2018 om 14:20

Lotto NL zou een sterke ploeg hebben?Ik weet voor 100% dat Lotto NL in 2019 geen sterke ploeg zal hebben!

Marszzz 4 september 2018 om 15:37

Ja joh Eddy, die van Poppel kan er niks van, laat staan die Groenewegen. En Kruijswijk enzo kunnen geen berg op, en Roglic doet het alleen maar achter motoren ;-)

EddyB1958 4 september 2018 om 18:23

Hallo,Lotto NL ??? Volgens mij sponsort Lotto NL volgend jaar de ploeg niet,geen lottoballetjes meer,wel balletjes met saté saus uit de Jumbo..

thorsen 3 september 2018 om 19:20

Zowel de ploeg als Wout van Aert verkiezen de media als medium ( ;) ) i.p.v. rechtstreeks met elkaar te praten…

Gebruikersnaam 3 september 2018 om 23:28

Met als verschil dat Nuyens iedereen verrast met officiële statements die uit het niets komen en Van Aert gewoon vragen krijgt van een journalist waarop hij antwoord geeft.

Dan kan hij uiteraard nog steeds zeggen dat hij geen commentaar wil geven, maar ik kan me inbeelden dat die het, na het zoveelste negatieve nieuws over de fietsen of een twitterlek over een geflopte fusie, wel gehad heeft met zich in te houden wanneer iemand hem naar zijn mening vraagt.

titanio82 3 september 2018 om 19:22

Je kunt het ook andersom bekijken. Er waren er bij Crelan velen met een in 2018 aflopend contract. Ik dacht 5 of 6 met een doorlopend contract. De kans dat alles bij het oude zou blijven voor 2019 is dan ook niet zo groot. Wanneer Wout een vent is zegt hij gewoon dat hij die persoonlijk verzorger mee wil nemen. Die 35000 euro oid zal ook niemand over vallen, en uit eigen zak betaald kost hem dat iets meer dan de helft. Nee dit draait puur om geld en hoe kom ik zo goedkoop mogelijk onder mijn doorlopende contract uit.

josi 3 september 2018 om 19:48

Ik begrijp niet dat geen van de deelnemers aan deze soap over een telefoon lijkt te beschikken. In deze tijd moet het toch niet te moeilijk zijn om contact met elkaar te leggen en de zaak te bespreken. Alhoewel dat natuurlijk nu wel rijkelijk laat is…

freire93 3 september 2018 om 19:50

Ik vind deze show wel steeds leuker worden.

theking 3 september 2018 om 19:56

Van Aert moet gewoen netje met geld over de brug komen. Zoals het hoort wanneer je een contract niet wil uitdienen. Als TLJ dat niet wil betalen dan zij het zo en moet hij zelf de knip trekken of een ploeg zoeken die dat doet. Stoppen met klagen over ik ken niemand dat is natuurlijk flauwe kul. De wielerwereld is een kleine wereld en in België en Nederland kent iedereen elkaar in dat wereldje.

Birdheart 3 september 2018 om 20:00

Nog paar daagjes en de eerste races zijn er al voor hem, snap wel dat je het voor die tijd wil uit praten, al was het omwillen van de rust. Ze hebben elkaars telefoon nummer anders hadden ze iig niet kort aan de telefoon gesproken hebben. Iets gaat er in ieder geval goed mis.

Ik pak in ieder geval nog maar wat te drinken en te snacken en ga er even goed voor zitten, deze soap duurt nog wel even.

wielrenner 3 september 2018 om 20:01

Van Aert, niet ouwehoeren, ga fietsen en dien je contract uit, basta!!

mark vv 3 september 2018 om 20:44

Het is en blijft een 'jankerd'. Met iets teveel noten op zijn zang.

Romāns Vainšteins 3 september 2018 om 21:02

Van Aert krijgt mijns inziens onterecht een hoop ‘niet lullen maar poetsen’ -gezwam over zich heen. 2 ploegen die duidelijk de zaakjes matig op orde hebben pogen hun bestaansrecht nog een jaartje te rekken middels ‘Wout de Wildcardmagneet’ zonder hem hierbij te betrekken. Het is zeker geen makkelijke jongen maar op deze manier maak je het jezelf maximaal moeilijk.

Ik vind ook niet dat Jumbo zich helemaal afzijdig kan houden in deze kwestie, die hebben er ook baat bij dat ze een goede van Aert bij krijgen begin 2020.

nummer3 4 september 2018 om 08:47

Jumbo gaat zich hier natuurlijk nooit (officieel) mee bemoeien tot Wout en z'n ploeg eruit zijn. Krijgen ze van iedereen het verwijt dat ze een renner pushen om zijn contract niet uit te dienen zodat hij voor hen kan komen rijden. Die ellende willen ze natuurlijk niet.
Pas zodra er overeenkomst is over een breuk tussen de twee zullen ze zich ermee willen bemoeien lijkt me. Kunnen ze zeggen dat zij alles netjes hebben gedaan.

KimJungPoels 3 september 2018 om 21:03

Over 20 jaar zal Woutje wel als de ergere versie van Nick Nuyens worden gezien denk ik zo?

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair