Wout van Aert baalt van tweede plek in Benidorm: “Moest koppositie behouden”

zondag 22 januari 2023 om 16:34
Video

Wout van Aert moest in de Wereldbeker Benidorm genoegen nemen met een tweede plaats achter Mathieu van der Poel. De kopman van Jumbo-Visma streed tot diep in de laatste ronde mee om de zege, maar werd geklopt in de sprint. “Ik ben blij dat ik niet viel in de sprint, maar vooral ook teleurgesteld dat ik niet win”, reageert hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik wist dat de koppositie was cruciaal voor de zege”, analyseert Van Aert in het flashinterview na afloop. De Belg werd in die slotronde ingehaald door Van der Poel in de afdaling door het bos en verwijt zichzelf dat. “Ik baal ook van mijn tactiek. Ik moest in de laatste ronde all in gaan tot in het laatste park en daar dan de leiding behouden.”

“Maar nu was ik vooral gefocust om vooraan te blijven in plaats van tempo te hoog te houden. Hij kwam mij voorbij in het park en dat kon ik niet meer goed maken”, aldus Van Aert, die het in de sprint nog probeerde maar bijna in de hekken belandde. Hij bleef uiteindelijk overeind, maar zag de zege gaan naar Van der Poel.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

Mooie Sjors 22 januari 2023 om 18:15

Dat lachje bij “de rug” is wel veelzeggend. :)

3
Panamaman29 22 januari 2023 om 16:56

Wel een faire reactie van Wout. Als dit Sweeck vs Vth was geweest had de een de ander beschuldigd van oneerlijk sprinten door de deur bij de hekken dicht te gooien. Mooi dat WvA en VDP zo op het scherps van de snee kunnen dueleren zonder dat er ophef ontstaat.

2
DeGroteMolen 22 januari 2023 om 19:21

Wout was zo verstandig niet in een gat te duiken dat er eigenlijk niet was. Gelukkig dat hij niet viel.

0
Het Luipaard van Lent 22 januari 2023 om 18:05

Wout duidelijk getergd, en terecht. Toch weet ik niet of hij hier had kunnen winnen. De techniek en het uitremmen van Matje zijn fenomenaal.

2

Beide heren wisten natuurlijk dat voor ’t winnen, als 1ste’ t laatste bochtje gedraaid moest worden. Dan ontstaat felle hitte in de korte strijd. De degens gekruist.

0
DeSjors 22 januari 2023 om 20:43

Het is een leuk spelletje voor die mannen dit soort crossjes, morgen zijn ze het al vergeten en zijn ze daar bezig met het voorjaar.

-1
Taliesin 22 januari 2023 om 20:55

Wel grappig hoe hij daar lacht en reageert op t einde door te zeggen dat ie dit precies verwacht had, je krijg het idee dat hij niets gelooft van die rugproblemen bij MvP ( wat ik op zich wel vreemd vind als van Aert dat echt denkt).

1
Wieler-Joke 22 januari 2023 om 22:10

Hij zal wel geloven dat er iets is/was maar zal het ook wel beu zijn dat dit thema alles lijkt te overschaduwen, vooral in koksijde was Wout onwaarschijnlijk goed maar het enige waar ze over praten is ‘de rug’. Zoveel mis was er wellicht ook niet met die rug anders kan je niet alles afwerken op stage wat je in gedachten had en ook nog eens met een ‘genezen’ rug terug meedoen voor winst. Voor de cross is het beter dat dit thema de koelkast in kan.

3
Wieler-Joke 22 januari 2023 om 22:02

Goed dat hij zelf beseft dat hij te laks is geweest en de koers niet hard genoeg heeft gemaakt. Het kan maar een impressie zijn maar ik heb hem de ganse koers overschot zien hebben maar het bijna niet zien uitbuiten, ik zag alleszins totaal niet de kwijlende Van Aert van in Gavere. Op deze omloop was het natuurlijk ook gewoon moeilijk om een verschil te maken als de tegenstrever praktisch even goed is.

Ik ben wel blij voor de crossbeleving dat Mathieu hier wint en dat ze elkaar mijden tot het WK, dan kan de spanningsboog lekker langzaam aangespannen worden met veel ruimte tot speculatie!

0
Mooie Sjors 22 januari 2023 om 22:15

Was gewoon geen parcours om veel verschil te maken. Wout had het achteraf gezien anders kunnen proberen aan te pakken, maar het was uiteindelijk best nipt aan de meet.

Wat afwisseling mag en zo’n vliegmeeting mag dus ook eens. Voor een WK cross moet het wel wat meer zijn dan zo’n veredelde kermiskoersomloop, en van wat ik begrijp zal Hoogerheide dat ook zijn?

1
DonQuijote 22 januari 2023 om 18:22

Ik had het idee dat Wout het, overdreven gezegd, allemaal wel best vond en Mathieu moest en zou winnen.
Natturlijk wilde van Aert wel winnen maar gewoon naar hun bodylanguage kijkend tijdens de race en net na de finish was er Mathieu meer aan gelegen.

-1
Het Luipaard van Lent 22 januari 2023 om 18:57

Daarom rijdt Wout zichzelf natuurlijk nog bijna in de hekken op zoek naar een gaatje.

10
Baroudeur Baroudeur 22 januari 2023 om 19:40

Wout was in mijn ogen duidelijk de sterkste man in koers. Vod moest na de koers terug op positieven komen, terwijl het bij Van Aert op een doorgedreven training leek…

-2
Gebruikersnaam 22 januari 2023 om 19:43

Uiteindelijk was hij de evenknie van MvdP op één van de minste geschikte omlopen voor iemand met de capaciteiten van Van Aert.

Zal er wel alles aan gedaan hebben om vandaag te winnen, maar denk niet dat er vandaag iets is gebeurd waardoor hij plots bezorgder is geworden over het WK. Tegen het klassieke voorjaar kan er nog veel gebeuren, maar denk dat de algemene lijn van de winter in Hoogerheide gewoon wordt doorgetrokken.

0
Dave Dubbeldammer 22 januari 2023 om 22:44

MVDP gaat weer veeeel te diep in een nietszeggend crosje. Roofbouw.

-1
Mooie Sjors 22 januari 2023 om 22:52

Weet niet of dat theatrale na de meet ook betekent dat hij zo veel dieper moet gaan.

1
DeSjors 22 januari 2023 om 20:40

Na Styby wel een van de meest sympathieke Belgische crossers toch ;)

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone