Wout van Aert: “Als ik goede tijdrit rijd, volgt klassement vanzelf”

Wout van Aert: “Als ik goede tijdrit rijd, volgt klassement vanzelf”

© Cor Vos

dinsdag 29 juni 2021 om 18:19

Wout van Aert kende een rustige dag in de Tour. “Het peloton lijkt iets gekalmeerd en de route was vandaag veiliger. Het was een goede dag.” De Belgische kampioen wil morgen knallen in de tijdrit en alsnog een gooi doen naar geel.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Van Aert kreeg na de finish eerst twee vragen over de animators van de dag: Brent Van Moer en Mark Cavendish. “Chapeau voor Van Moer. Die jongen krijgt stilaan een naam in het peloton. Als je normaal met twee voorop rijdt, mag je spreken van een hopeloze onderneming, maar hij hield wel heel lang stand. Stiekem hoopte ik zelfs dat hij voorop kon blijven”, lachte hij. “Cavendish? Straf nummer, hé. Een grote meneer.”

Zoals vooraf aangekondigd, mengde Van Aert zich de voorbije dagen niet in het sprintgeweld. “De focus ligt op de tijdrit van morgen. Daar kijk ik naar uit. Mijn doel? In eerste instantie hoop ik voor de dagzege te kunnen gaan. Dan zal de rest (waarmee hij doelt op de gele trui, red) eventueel wel vanzelf volgen.”

Speelbaar
Dat het niet gemakkelijk wordt, beseft hij. “Mijn achterstand op Mathieu bedraagt een halve minuut. Maar er staan nog veel goede renners in mijn buurt in het klassement. Ik hoop wel dat het speelbaar is. Maar nog eens, ik wil vooral een zo goed mogelijke tijdrit doen. Dan zien we wel waar we uitkomen.”

Over de veiligheid in deze vierde etappe was Van Aert positief. “Het peloton lijkt wat gekalmeerd. En het parcours was normaler dan gisteren. De wegen waren breder en veiliger. Gelukkig is het niet elke dag zoals gisteren.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jean Dumas 29 juni 2021 om 18:40

Wouter is een zenmeester.

Soit 29 juni 2021 om 18:44

Ik ben benieuwd wat hij al (weer) kan in een tijdrit. De afstand tot met name Flip lijkt me te groot om de gele trui te pakken.

molovin 29 juni 2021 om 18:58

Vlammen morgen Wout!

bartp25 29 juni 2021 om 19:02

24 seconden op alahilippe op een vlak parcours op 27 km, het kan zeker, de concurrenten voor geel achter je houden als pogacar en kelderman kan ook maar dan moet alles kloppen

TheBigShow 29 juni 2021 om 20:58

Denk niet dat ie veel te duchten heeft van Kelderman hoor… Ook Pogacar zie ik het niet beter doen dan van Aert hier. Mits hij natuurlijk de vorm heeft.

josi 29 juni 2021 om 19:07

Een Van Aert in topvorm zou ik wel in staat achten om hier zowel de ritzege als het geel te pakken, maar logischerwijs is hij nog niet echt super en dan wordt het wel een lastig verhaal denk ik.

Nils96 29 juni 2021 om 19:18

Mist een woordje in de titel.

WoutMathieu 29 juni 2021 om 20:05

Klinkt niet veel vertrouwen uit. Hoezo ‘als’ ?

rennerske 29 juni 2021 om 20:28

Winst op zeker. Geel vrijwel.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair