Wout Poels verlengt met twee jaar bij Bahrain Victorious

zondag 4 september 2022 om 08:08
Wout Poels verlengt met twee jaar bij Bahrain Victorious

foto: Cor Vos

Wout Poels zal ook de komende seizoenen uitkomen voor Bahrain Victorious. De 34-jarige klimmer heeft namelijk zijn aflopende contract verlengd tot eind 2024, zo laat zijn managementbureau SEG Cycling weten. Poels is momenteel bezig aan zijn derde seizoen voor Bahrain Victorious.

Poels, die in het verleden tevens uitkwam voor Vacansoleil, Omega Pharma-Quick-Step en Team Sky, koerst sinds 2020 voor de formatie uit het Midden-Oosten. Bij Bahrain Victorious rijdt de Limburgse klimmer vaak in dienst van anderen, maar krijgt hij af en toe ook de vrijheid om voor eigen rekening te koersen. Zo verzekerde hij zich in het voorjaar van 2022 van de eindzege in de Spaanse wielerronde Ruta del Sol.

Verder offerde Poels zich dit jaar in de Giro d’Italia op voor Mikel Landa, die na drie weken koers als derde mee het eindpodium op mocht. De Nederlander, in het verleden ook al winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Valencia, maakte dit jaar eveneens zijn opwachting in de Vuelta a España. Poels moest de Spaanse ronde echter al na een week verlaten wegens een coronabesmetting.

Zijn werkgever Bahrain Victorious is echter meer dan tevreden over zijn functioneren en dus tekent Poels voor twee jaar bij. Eind vorig jaar leek hij nog te moeten vertrekken bij de ploeg, maar kon hij uiteindelijk toch voor één bijtekenen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jalabertje 4 september 2022 om 08:39

Wout Poels heeft in meer dan 10 verschillende kleine rondjes een etappe gewonnen. Wat een renner!

2
de adelaar 4 september 2022 om 08:18

Terecht maar ook super verrast, ik dacht echt dat hij naar Wanty zou gaan. Zijn laatste jaren als kapitein in de bergen voor Hilaire

1
Wheely 4 september 2022 om 09:38

Het is een ploeg waar die veel vrijheid heeft, ideaal voor hem, een klassement zie ik hem niet meer rijden, op naar die rit in een grote ronde.

0
Erik de Vlaming 4 september 2022 om 12:14

Verrassend vorig jaar nog lang zonder ploeg en toen toch verlengt dus twee jaar is mooi tot zijn pensioen (als renner dan).

Ik vraag mij af of hij nog in grote rondes een etappe kan winnen beste is er wel een beetje af. Dus ik denk beter tot zijn recht als knecht voor een grote renner. Jaren bij Sky waren echt zijn beste jaren. Volgens mij moet hij geen druk hebben en komt dan beste tot zijn recht.

Ik ken hem niet maar de kwaliteiten die hij had/heeft had hij vast een keer podium in een grote ronden kunnen rijden. Maar altijd wel iets waardoor hij niet drie weken constant is. Niks mis mee hoor ik snap het wel dus ik denk dat hij de druk niet aankan of gewoon niet leuk vindt wat ik ook begrijp, net een huwelijk vrijheid is toch veel leuker

0
bilthoven 4 september 2022 om 09:17

In zijn huidige vorm is Wout voor iedere ploeg nog een zeer waardevolle renner.

-1
BoemBoemWvA 4 september 2022 om 09:38

Echt? Draait best een teleurstellend jaar?

0
Brabander 4 september 2022 om 11:14

Ik vind het beste er inderdaad ook wel af. Is lang niet meer de Poels van jaren geleden

1

Headlines

Populair

Materiaalzone